Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Nic nie mówię bo nie ma narazie zużycia i defrostów ;)

Okazało się,że ława pod jednostkę zewnętrzną była wylana pod Atlantica 100x40,Panasonic zewnętrzny ma inne wymiary i muszę dolać do ławy 15cm po szerokosci.

Jutro dolewam,pierwszy montaż i uruchomienie w poniedziałek.

Tylko z lawa problem ?

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Tylko z lawa problem ?

Nie byłem dzisiaj na budowie z mikim ale z tego co wiem przez fona główny powód to ława i przez to brak możliwości zainstalowania jednostki zewnętrznej.

Nie byłem dzisiaj na budowie z mikim ale z tego co wiem przez fona główny powód to ława i przez to brak możliwości zainstalowania jednostki zewnętrznej.

Powiadasz, info telefoniczne ? ;)

Ze tez te nowoczesne telefony tak potrafia wypaczyc przekaz, ehhh. Do dzis tesknie za starymi fonami.

Tfu, tfu ale zeby nie bylo, iz Cap na wypas wyjdzie jak juz po ptokach bedzie. Wiosna wkrotce ...

Gość Arturo72
a jednostka będzie stała bezpośrednio na ławie czy na jakiejś dodatkowej konstrukcji? bo jak na dodatkowej to można było to obejść...

Ja opowiadam się za dodatkową konstrukcją.Czy dało się obejść czy nie tego nie wiem,nie znam się ;)

Powiadasz, info telefoniczne ? ;)

Ze tez te nowoczesne telefony tak potrafia wypaczyc przekaz, ehhh

Wal śmiało :)

Powazne oskarzenia.

Eeee tam od razu oskarżenia. To mi sie pierwsze nasuwa na myśl. Zbyt niewiarygodne są dla mnie tłumaczenia redakcji. Chyba ze miki ma jakieś ekstra konto premium albo redakcji tak żalezy na tych kilkuset złotych na rok.

Może to dobry sposób na wykasowanie firmy z czarnej listy wykonawców. Zakładamy sobie płatny profil i redakcja co nieco wtedy wyczysci.

Porażka jak dla mnie. Widać tylko kasa sie liczy.

Ja tu sobie pisze a i tak może to usuną

Grzejniki w wiekszosci teraz od gory do dolu CALE gorace. Bo cieplej ? w sensie na dworze ( polu ) ?

Jesli tak to ta PCi u mnie abla/funguje do ok. 0* a pozniej tylko mina nadrabia

ale co komu do jemu a jemu do komu ?

No to masz coś podobnego do chińskiej Scroll Panasonic.

Niech zerknę, powietrzna monoblock, po co Ci lepszy, skoro to coś, co masz, nie działa poniżej ZERA.

19KW z dostawą na plac 8,3k + montaż :)

Edytowane przez klaudiusz_x

To jest forum konsumenckie, więc opinie o kontaktach z wykonawcami, także negatywne są jego treścią. Ale gdy są wpisy: "chama wsadzić do pudła za takie przekręty"; albo drwiny z nazwiska wykonawcy, a firma alarmuje że dostaje groźby sms-em - to reagujemy. Nic ponadto.

Redakcja wierzy na slowo, ze firma dostaje grozby smsem? To kpiny sa. A dlaczego Redakcja nie wierzy, ze klient to oszust jest? Skoro Redakcja nie weryfikuje wiarygodnosci klienta to na jakiej podstawie wypowiada sie o wiarygodnosci innych forumowiczow?

Eeee tam od razu oskarżenia. To mi sie pierwsze nasuwa na myśl. Zbyt niewiarygodne są dla mnie tłumaczenia redakcji. Chyba ze miki ma jakieś ekstra konto premium albo redakcji tak żalezy na tych kilkuset złotych na rok.

Może to dobry sposób na wykasowanie firmy z czarnej listy wykonawców. Zakładamy sobie płatny profil i redakcja co nieco wtedy wyczysci.

Porażka jak dla mnie. Widać tylko kasa sie liczy.

Ja tu sobie pisze a i tak może to usuną

Kasa ? 400pln ? No prosze Cie. To co gotowi beda zrobic za 4K pln ? Zabic ?

po co...tylko bana dostaniesz, szkoda by było...

a przecież nikt NAS nie zmusi żeby tutaj pisać....a bez nas, forumowiczów, forum przestanie być forum....

Forum bez kilku montażystów i szczęśliwych użytkowników znających przypadkowo DTRki do trzech miejsc po przecinku przeżyje:)

O to akurat Ty się nie martw

Redakcja wierzy na slowo, ze firma dostaje grozby smsem? To kpiny sa. A dlaczego Redakcja nie wierzy, ze klient to oszust jest? Skoro Redakcja nie weryfikuje wiarygodnosci klienta to na jakiej podstawie wypowiada sie o wiarygodnosci innych forumowiczow?

Typowy formuowicz nie karmi swinki skarbonki....