Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Magnolia18: czy posiadasz jakieś zestawienie aktualnych nastaw swojej TRI?

Nie żebym się znał, ale może diabeł tkwi w szczegółach.

Wyczytałem (hydrauli pisał?), że algorytm defrostów (a raczej ich częstotliwość) można zmienić (w OEM?), ale nie wiem w końcu, czy to prawda, czy bajki.

W jakich godzinach (ilu na dobę) masz ustawioną temp komfortową a w ilu zredukowaną?

Jeśli wolisz, to poproszę takie dane na priv.

Edytowane przez Tom OP

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też wysłałem zapytanie do miki121 ale nie dostałem oferty.

Dostałem informację zwrotną że na 2013 rok nie posiadają żadnych wolnych terminów i odesłał mnie do

w sprawie pomp wihajstra i hydrauliego i jeszcze ktoś a w sprawie rekuperacji do kangaxx i michal_l.

Jak kogoś nicka przekręciłem to przepraszam.

Miales pecha. Jeszcze kilka dni temu mial 2-3 tygodnie wolnego.

Też wysłałem zapytanie do miki121 ale nie dostałem oferty.

Dostałem informację zwrotną że naI 2013 rok nie posiadają żadnych wolnych terminów i odesłał mnie do

w sprawie pomp wihajstra i hydrauliego i jeszcze ktoś a w sprawie rekuperacji do kangaxx i michal_l.

Jak kogoś nicka przekręciłem to przepraszam.

Nie wazne jak bylo.... Wazne jak bedzie....

Magnolia18: czy posiadasz jakieś zestawienie aktualnych nastaw swojej TRI?

Nie żebym się znał, ale może diabeł tkwi w szczegółach.

Wyczytałem (hydrauli pisał?), że algorytm defrostów (a raczej ich częstotliwość) można zmienić (w OEM?), ale nie wiem w końcu, czy to prawda, czy bajki.

W jakich godzinach (ilu na dobę) masz ustawioną temp komfortową a w ilu zredukowaną?

Jeśli wolisz, to poproszę takie dane na priv.

Temp. jakie mam. Rozne bywaly ale nic to do defrostow nie ma. To Jedno

Drugie. W OEM nie mozna tego zmienic chyba, ze jak knulismy z Chcialbympompe jest jakis inny magiczny kod wejsciowy do OEM jakiego nam smiertelnikom znac nie wolno.

Btw. Pytasz bo sam szukasz rozwiazan czy tez chcesz cos pomoc ?

Nastawy ma w glowie. Jesli spytasz o nr linii to nie odpowiem ale jesli spytasz podajac nazwe badz opis to bez latania do sterownika odpowiem. Przy czym mowie o CZYMS co ja ustawialem :)

Pytam, bo podobno nie ma głupich pytań (no chyba, że trafi się naprawdę głupie:D).

Szukam optymalnych nastaw, bo jest sporo możliwych parametrów (linii), do których mamy (my, użytkownicy) dostęp i raczej warto pochylić się nad nimi, chociaż czasem bywa to bolesna nauka.

A jeśli przy okazji zadawania pytań wyjdzie jakiś pożytek dla ogółu, to może warto spróbować.

Przydałby się kabel USB do przekazania danych o wszystkich liniach.

BTW Czy każdy egzemplarz ma te same nastawy "na dzień dobry" w OEM?

Może przebrnę przez wszystkie Twoje posty, to coś się wyjaśni.

Edytowane przez Tom OP

Pytam, bo podobno nie ma głupich pytań (no chyba, że trafi się naprawdę głupie:D).

Szukam optymalnych nastaw, bo jest sporo możliwych parametrów (linii), do których mamy (my, użytkownicy) dostęp i raczej warto pochylić się nad nimi, chociaż czasem bywa to bolesna nauka.

A jeśli przy okazji zadawania pytań wyjdzie jakiś pożytek dla ogółu, to może warto spróbować.

Przydałby się kabel USB do przekazania danych o wszystkich liniach.

BTW Czy każdy egzemplarz ma te same linie ustawione na dzień dobry w OEM?[/QUOTE]

Nie mam pojecia. Przy czym nie musisz ingerowac w kazda linie.

Wrecz jak za bardzo namieszasz tym bardziej odczujesz.

Najlepiej jest prosto z mostu, jak krowie przy rowie. Co Ci na sercu lezy ?

Co nie dziala jak winno czy tez po prostu chcesz sie 'zabawic' ustawieniami, bez urazy ?

Coś "szanowny" "Pan" Michał Piękny vel. Gołuch przestał się odzywać. Pewnie jest mocno zarobiony :cool:

Chorą sytuacją jest taka, że Forum blokuje uczciwych ludzi, którzy za ciężkie pieniądze budują domy i przy okazji są oszukiwani, a nie sprawdzają informacji o swoich super klientach z płatnych profili. Czy dopiero trzeba im dostarczyć wyrok sądowy żeby przejrzeli na oczy ? Czy dzisiaj kasa jest najważniejsza ? Gdzie tu etyka ?

Zaczekajcie do środy to dopiero zobaczycie informacje na temat myszki miki, bo te które są na forum to na razie małe pryszcze :cool:

Pozdro z Ukrainy

Proszę zapoznać się z definicją "groźba karalna".Proszę zacytować tekst, w którym użyto groźby karalnej.

Z wykształcenia jestem prawnikiem i ja nie muszę sobie takich rzeczy przypominać. W pewnym sensie rozumiem redakcję, bo to nie jest forum do załatwiania takich spraw i też nad tym boleję ale to też nie powinno być forum na którym pozyskuje się klientów aby ich potem oszukiwać, zgodzicie się ze mną ? ale bardzo szkoda, że słuchacie tylko jednej strony, może warto byłoby skontaktować się także z tą dugą ?

Pozdrawiam uczciwych ludzi.

Proszę zapoznać się z definicją "groźba karalna".Proszę zacytować tekst, w którym użyto groźby karalnej.

Z wykształcenia jestem prawnikiem i ja nie muszę sobie takich rzeczy przypominać. W pewnym sensie rozumiem redakcję, bo to nie jest forum do załatwiania takich spraw i też nad tym boleję ale to też nie powinno być forum na którym pozyskuje się klientów aby ich potem oszukiwać, zgodzicie się ze mną ? ale bardzo szkoda, że słuchacie tylko jednej strony, może warto byłoby skontaktować się także z tą dugą ?

Pozdrawiam uczciwych ludzi.

Wow, znowu znikające posty, tym razem redakcja kasuje swoje ? Nie łatwiej napisać, że zgadzacie się ze mną ?

Koniec świata. Jak dobrze robić screeny :D

Coś "szanowny" "Pan" Michał Piękny vel. Gołuch przestał się odzywać. Pewnie jest mocno zarobiony :cool:

Chorą sytuacją jest taka, że Forum blokuje uczciwych ludzi, którzy za ciężkie pieniądze budują domy i przy okazji są oszukiwani, a nie sprawdzają informacji o swoich super klientach z płatnych profili. Czy dopiero trzeba im dostarczyć wyrok sądowy żeby przejrzeli na oczy ? Czy dzisiaj kasa jest najważniejsza ? Gdzie tu etyka ?

Zaczekajcie do środy to dopiero zobaczycie informacje na temat myszki miki, bo te które są na forum to na razie małe pryszcze :cool:

Pozdro z Ukrainy

No to bedzie sie dzialo...