Tom OP 01.02.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Magnolia18: czy posiadasz jakieś zestawienie aktualnych nastaw swojej TRI?Nie żebym się znał, ale może diabeł tkwi w szczegółach.Wyczytałem (hydrauli pisał?), że algorytm defrostów (a raczej ich częstotliwość) można zmienić (w OEM?), ale nie wiem w końcu, czy to prawda, czy bajki. W jakich godzinach (ilu na dobę) masz ustawioną temp komfortową a w ilu zredukowaną?Jeśli wolisz, to poproszę takie dane na priv. Edytowane 1 Lutego 2013 przez Tom OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 01.02.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Też wysłałem zapytanie do miki121 ale nie dostałem oferty. Dostałem informację zwrotną że na 2013 rok nie posiadają żadnych wolnych terminów i odesłał mnie do w sprawie pomp wihajstra i hydrauliego i jeszcze ktoś a w sprawie rekuperacji do kangaxx i michal_l. Jak kogoś nicka przekręciłem to przepraszam. Miales pecha. Jeszcze kilka dni temu mial 2-3 tygodnie wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 01.02.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) No widzisz Wybrałem jednak vaillanta Ładniejszy od tych TRI;) Edytowane 1 Lutego 2013 przez Tromsø Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 01.02.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Też wysłałem zapytanie do miki121 ale nie dostałem oferty. Dostałem informację zwrotną że naI 2013 rok nie posiadają żadnych wolnych terminów i odesłał mnie do w sprawie pomp wihajstra i hydrauliego i jeszcze ktoś a w sprawie rekuperacji do kangaxx i michal_l. Jak kogoś nicka przekręciłem to przepraszam. Nie wazne jak bylo.... Wazne jak bedzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 01.02.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 a jaśniej? montero-instalatorow promujacych sie wzajemnie. nie do Ciebie Wiadomo, ze czesc userow nie jest tu bezinteresownie. Mi to nie przeszkadza osobiscie. Sam z tego skorzystalem. Kupilem rozsadnie cenowo. Wg wiedzy 'na wtedy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.02.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Nie mogę, bo to by była reklama Wihajster, dlaczego sie nic nie chwalisz? Pewnie dla siebien info zachowales, zeby "najazdu" nie bylo. http://www.youtube.com/watch?v=fFuIf7YOp9Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 01.02.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 ale to bylo dawno i nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 01.02.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ok rozumiem teraz Ja też wybrałem cenę do jakości. Co prawda waham się co do wyboru rodzaju podłogówki ale chyba pójdę w tą matę kapitalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 01.02.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Magnolia18: czy posiadasz jakieś zestawienie aktualnych nastaw swojej TRI? Nie żebym się znał, ale może diabeł tkwi w szczegółach. Wyczytałem (hydrauli pisał?), że algorytm defrostów (a raczej ich częstotliwość) można zmienić (w OEM?), ale nie wiem w końcu, czy to prawda, czy bajki. W jakich godzinach (ilu na dobę) masz ustawioną temp komfortową a w ilu zredukowaną? Jeśli wolisz, to poproszę takie dane na priv. Temp. jakie mam. Rozne bywaly ale nic to do defrostow nie ma. To Jedno Drugie. W OEM nie mozna tego zmienic chyba, ze jak knulismy z Chcialbympompe jest jakis inny magiczny kod wejsciowy do OEM jakiego nam smiertelnikom znac nie wolno. Btw. Pytasz bo sam szukasz rozwiazan czy tez chcesz cos pomoc ? Nastawy ma w glowie. Jesli spytasz o nr linii to nie odpowiem ale jesli spytasz podajac nazwe badz opis to bez latania do sterownika odpowiem. Przy czym mowie o CZYMS co ja ustawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 01.02.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Pytam, bo podobno nie ma głupich pytań (no chyba, że trafi się naprawdę głupie:D).Szukam optymalnych nastaw, bo jest sporo możliwych parametrów (linii), do których mamy (my, użytkownicy) dostęp i raczej warto pochylić się nad nimi, chociaż czasem bywa to bolesna nauka.A jeśli przy okazji zadawania pytań wyjdzie jakiś pożytek dla ogółu, to może warto spróbować. Przydałby się kabel USB do przekazania danych o wszystkich liniach.BTW Czy każdy egzemplarz ma te same nastawy "na dzień dobry" w OEM?Może przebrnę przez wszystkie Twoje posty, to coś się wyjaśni. Edytowane 1 Lutego 2013 przez Tom OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 01.02.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Pytam, bo podobno nie ma głupich pytań (no chyba, że trafi się naprawdę głupie:D). Szukam optymalnych nastaw, bo jest sporo możliwych parametrów (linii), do których mamy (my, użytkownicy) dostęp i raczej warto pochylić się nad nimi, chociaż czasem bywa to bolesna nauka. A jeśli przy okazji zadawania pytań wyjdzie jakiś pożytek dla ogółu, to może warto spróbować. Przydałby się kabel USB do przekazania danych o wszystkich liniach. BTW Czy każdy egzemplarz ma te same linie ustawione na dzień dobry w OEM?[/QUOTE] Nie mam pojecia. Przy czym nie musisz ingerowac w kazda linie. Wrecz jak za bardzo namieszasz tym bardziej odczujesz. Najlepiej jest prosto z mostu, jak krowie przy rowie. Co Ci na sercu lezy ? Co nie dziala jak winno czy tez po prostu chcesz sie 'zabawic' ustawieniami, bez urazy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.02.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No widzisz Wybrałem jednak vaillanta Ładniejszy od tych TRI;) Musze przyznac, ze Vaillant to calkiem dobry wybor. Sam mocno nad nia sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 02.02.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Wybór był trochę podyktowany jakością wykonania pompy.Myślę że mało jaka firma ma tak dobrze zrobiony produkt.Miałem ją okazję widzieć na żywo i działała bardzo cichutko.No i najważniejsze pasuje do koloru elewacji:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dostales juz jakas konkretna wycene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 02.02.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Coś "szanowny" "Pan" Michał Piękny vel. Gołuch przestał się odzywać. Pewnie jest mocno zarobiony Chorą sytuacją jest taka, że Forum blokuje uczciwych ludzi, którzy za ciężkie pieniądze budują domy i przy okazji są oszukiwani, a nie sprawdzają informacji o swoich super klientach z płatnych profili. Czy dopiero trzeba im dostarczyć wyrok sądowy żeby przejrzeli na oczy ? Czy dzisiaj kasa jest najważniejsza ? Gdzie tu etyka ? Zaczekajcie do środy to dopiero zobaczycie informacje na temat myszki miki, bo te które są na forum to na razie małe pryszcze Pozdro z Ukrainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.02.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Pozdro z Ukrainy Heh... widze, ze zbierasz do pomocy twardych ludzi ze wschodu. Ja bym z Toba nie zadzieral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 02.02.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Heh... widze, ze zbierasz do pomocy twardych ludzi ze wschodu. Ja bym z Toba nie zadzieral. Wbrew pozorom Ukraina to kraj dużo mniej dziki niż nasza wspaniała Polsza i to nie tylko moja opinia. Nikogo nie muszę zbierać, druzi nie brakuje i tu i tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 02.02.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Proszę zapoznać się z definicją "groźba karalna".Proszę zacytować tekst, w którym użyto groźby karalnej. Z wykształcenia jestem prawnikiem i ja nie muszę sobie takich rzeczy przypominać. W pewnym sensie rozumiem redakcję, bo to nie jest forum do załatwiania takich spraw i też nad tym boleję ale to też nie powinno być forum na którym pozyskuje się klientów aby ich potem oszukiwać, zgodzicie się ze mną ? ale bardzo szkoda, że słuchacie tylko jednej strony, może warto byłoby skontaktować się także z tą dugą ? Pozdrawiam uczciwych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 02.02.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Proszę zapoznać się z definicją "groźba karalna".Proszę zacytować tekst, w którym użyto groźby karalnej. Z wykształcenia jestem prawnikiem i ja nie muszę sobie takich rzeczy przypominać. W pewnym sensie rozumiem redakcję, bo to nie jest forum do załatwiania takich spraw i też nad tym boleję ale to też nie powinno być forum na którym pozyskuje się klientów aby ich potem oszukiwać, zgodzicie się ze mną ? ale bardzo szkoda, że słuchacie tylko jednej strony, może warto byłoby skontaktować się także z tą dugą ? Pozdrawiam uczciwych ludzi. Wow, znowu znikające posty, tym razem redakcja kasuje swoje ? Nie łatwiej napisać, że zgadzacie się ze mną ? Koniec świata. Jak dobrze robić screeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Coś "szanowny" "Pan" Michał Piękny vel. Gołuch przestał się odzywać. Pewnie jest mocno zarobiony Chorą sytuacją jest taka, że Forum blokuje uczciwych ludzi, którzy za ciężkie pieniądze budują domy i przy okazji są oszukiwani, a nie sprawdzają informacji o swoich super klientach z płatnych profili. Czy dopiero trzeba im dostarczyć wyrok sądowy żeby przejrzeli na oczy ? Czy dzisiaj kasa jest najważniejsza ? Gdzie tu etyka ? Zaczekajcie do środy to dopiero zobaczycie informacje na temat myszki miki, bo te które są na forum to na razie małe pryszcze Pozdro z Ukrainy No to bedzie sie dzialo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts