Magnolia18 02.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 może mnie pamięć już zawodzi, ale swego czasu mogliśmy tutaj wszyscy przeczytać, że CD bierze Artur, a ST24 zostaje u Mikiego i będzie to tylko serwis.... no ale lata lecą, pamięć już nie ta....a teraz się okazuje że wszystko od samego początku miało być inaczej.... Magnolia - to dostałeś w końcu aneks do podpisania czy nie?!? Na chu...steczke mi ten 'papior' ? Slowo wazniejsze. Jesli gwarant badz ktos Jego reprezentujacy ma sie wywiazac, to zrobi to. Jesli nie ma takiego zamiaru to zaden 'papior' mi nie pomoze. Tak szybko sie wszystko zmienia, ze ciezko nadazyc. Michas ma sie dobrze to i pewnie wypelni powinnosc Swa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 02.02.2013 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Całość kotłowni razem z urządzeniem: - pompa ciepła o mocy 7,4kW model VWL 82/3S - sterownik bezprzewodowy - rozdzielacz z dwoma obwodami grzewczymi - system sterowania on-line - jakieś podwyższenie jednostki zewnętrznej; - montaż wraz z uruchomieniem w systemie viega coś tam Koszt 48000 zł. Teraz jeszcze dojdzie mi umowa na podłogówkę I chcę zrobić dwie jedna na stropie do chłodzenia a druga w podłodze do grzania na matach kapilarnych. Nooo a ta w stropie to niby czemu zima nie może grzać a latem chłodzić? Chyba może, no chyba ze kto bogatemu zabroni. A na gruntowa szans nie masz? Ja bym 48 k za powietrze nie polozyl nigdy, już bym kombinował z odwiertami lub jak jeszcze można to z dociepleniem domu do pasywnego za 40k i sam prad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 02.02.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Kiedyś czytałem artykuł na http://www.wentylacja.com.pl o chłodzeniu sufitem i bardzo mnie to zaciekawiło. Gruntowej pompy ciepła nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 02.02.2013 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Kiedyś czytałem artykuł na http://www.wentylacja.com.pl o chłodzeniu sufitem i bardzo mnie to zaciekawiło. Gruntowej pompy ciepła nie chcę 1. No i ten sam sufit może grzać, więc możesz mat w podłodze nie rozkładac. 2. Chłodzenia takie to pasywne, ale realnie słabo sie spisuje 3. A do chłodzenia idealna jest gruntowna!!! IDEALNA każdy fachura potwierdzi. Taniej niż powietrzem bo prawie na samych pompkach i dogrzewasz DZ. No ale jak wolisz powietrze zamiast gruntu w cenie 48k, to porównaj sobie jeszcze Alpha inotech za podobna kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Też mi się podobała Wybrałem jednak V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.02.2013 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Też mi się podobała Wybrałem jednak V Ależ ty różnych ofert dostałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 03.02.2013 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 może mnie pamięć już zawodzi, ale swego czasu mogliśmy tutaj wszyscy przeczytać, że CD bierze Artur, a ST24 zostaje u Mikiego i będzie to tylko serwis.... no ale lata lecą, pamięć już nie ta....a teraz się okazuje że wszystko od samego początku miało być inaczej.... Magnolia - to dostałeś w końcu aneks do podpisania czy nie?!? A co Ciebie to tak interesuje? Miałeś zmienić stopkę i co z tego wyszło? Napisz ile szamba zużywasz rocznie. Innym może się przydać Samarytanin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.02.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) zmieniłem stopke, jak tego nie zauważyłeś, to polecam silniejsze szkła Poprzednio ktoś mógł mieć wątpliwości, czy sprzedajesz pompy ciepła, czy może zajmujesz się wentylacją, a teraz to jasno widać, że zajmujesz się sprzedażą Brinka . Edytowane 3 Lutego 2013 przez HenoK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.02.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Poprzednio ktoś mógł mieć wątpliwości, czy sprzedajesz pompy ciepła, czy może zajmujesz się wentylacją, a teraz to jasno widać, że zajmujesz się sprzedażą Brinka . Moze pozwolicie w tym temacie wypowiedziec sie adiqq-owi. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.02.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ależ ty różnych ofert dostałeś Tromsø jest bardzo płodnym Forumowiczem. Pisze na FM zaledwie od tygodnia, zdążył napisać przez ten czas 71 postów, a w nich pod na niewinnymi pytaniami przemycić kilkanaście różnych marek z dziedziny pomp ciepła i wentylacji. Dziwnym trafem nie interesują go optymalne rozwiązania. Pytania dlaczego wybiera droższe i gorsze pod względem użytkowym rozwiązania zbywa oskarżeniem o "zaglądanie mu do kieszeni". W bardzo podobny sposób swoją działalność na FM zaczął ścigany zwłaszcza w tym wątku instalator MP (MG?). Może to jednak tylko uczulenie na tzw. marketing szeptany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.02.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Cena tego Vaillanta faktycznie kosmiczna.W tej cenie mozna miec IVT z odwiertami. Trzeba tylko popytac, poszukac w necie. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Tromsø jest bardzo płodnym Forumowiczem. Pisze na FM zaledwie od tygodnia, zdążył napisać przez ten czas 71 postów, a w nich pod na niewinnymi pytaniami przemycić kilkanaście różnych marek z dziedziny pomp ciepła i wentylacji. Dziwnym trafem nie interesują go optymalne rozwiązania. Pytania dlaczego wybiera droższe i gorsze pod względem użytkowym rozwiązania zbywa oskarżeniem o "zaglądanie mu do kieszeni". W bardzo podobny sposób swoją działalność na FM zaczął ścigany zwłaszcza w tym wątku instalator MP (MG?). Może to jednak tylko uczulenie na tzw. marketing szeptany ? Niestety muszę Ciebie zasmucić nie handluje PC:) I jestem daleko od tego tematu z branży jestem "kabelkowej" A tutaj szukał informacji niestety najbardziej interesowało każdego ile mam pieniędzy a nie normalnego dialogu o zaletach i wadach. Wydaj mi się że pompy ciepła V są ciężkie w sprzedaży w Polsce, takie przynajmniej odniosłem wrażenie w korespondencji z handlowcami z dwóch firm. I w przeciwności do wielu tutaj Panów którzy piszą że są użytkownikami bez płatnych profili nie szukam pracy na forum. A ilość postów no cóż dyskusja z ANA-76, Instaltechnikiem i innymi jest ciekawa. Co do marki Vaillant to dlaczego uważasz że jest gorsza i mniej efektywna? Czy przy decyzji wyboru pompy ciepła nie mogę brać pod uwagę estetyki pudła które będzie stało przed moim domem?? Jednak w Naszym kraju nic się nie zmieni przede wszystkim zazdrość i zawiść. Wracając do cen za pompę jest to pojęcie względne uzależnione od poziomu zarobków. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Tromsø Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.02.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Czy przy decyzji wyboru pompy ciepła nie mogę brać pod uwagę estetyki pudła które będzie stało przed moim domem?? Z calego szeregu malo przemyslanych decyzji w sprawie domu, ta jest najmniej szkodliwa. Pomalu zaczynam Ci kasyfikowac jako typowy "zloty target":. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 I klasyfikuj jak chcesz Szukam dobrych rozwiązań i sprawdzonych marek. Dla mnie są to marki na V, W, N, ME, D, AI a nie jakieś klepaki w garażach robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.02.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 wybór oczywisty .Potrzebna była w ze sterowanie on-line ,powietrzna,ładna i w kolorze,Przyjazny sterownik itp.W polsce jedyne kryterium to cena .I to wywołuje zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Czy przy decyzji wyboru pompy ciepła nie mogę brać pod uwagę estetyki pudła które będzie stało przed moim domem?? . Jak przed domem to raczej Sopel Lodu - to dopiero jest jazda dla oka. Podpowiem również, że THERMA V ma złote lamele, na tyle ładne, ze wymienia się je jako wadę, bo kuszą złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.02.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Gruntowej pompy ciepła nie chcę a masz jakieś merytoryczne argumenty czy tak po prostu: nie bo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wiem wiem Ale ja wybrałem Vaillanta chociaż biłem się jeszcze z myślami http://www.mecaterm.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=74&Itemid=66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.02.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Niestety muszę Ciebie zasmucić nie handluje PC:) Nie musisz handlować, ale możesz reklamować marki. Już pierwszy Twój post daje do myślenia: czesc, od 4 jestem uzytkownikiem pompy Nibe 1140 + zbiornik 300l. cos ostatnio spadlo mi cienienie CWU w kranie. Zimna leci pod duzym cisnieniem natomiast ciepla bardzo slabo. wiece moze co moglo by byc przyczyna ?Jesteś pewny że to jest NIBE 1140??? Użytkownik pompy ciepła nie wie jak się ona nazywa? W następnych postach wypowiadasz się w sposób "fachowy" na tematy instalacyjne. Po co więc potem szukasz wśród użytkowników opinii na temat pomp ciepła i central wentylacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 a masz jakieś merytoryczne argumenty czy tak po prostu: nie bo nie? Jak po nicku wpiszesz miasto to wyjdzie ci gdzie mieszkam i pracuje A tutaj bardzo dużo pomp powietrznych pracuje i nie słyszałem jeszcze negatywnej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts