rewo66 03.02.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 jak dla Ciebie to moze i byc z Hoolywood i od lodow kreconych. Tudziez z Halymby 6 tam kaj tytki lypiom Na ciul sie wcinasz zas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 03.02.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Hydraulik. Na prawdę chciałeś wycofać temat Miki? A może dostałeś jakiegoś SMS'a? TO JEST KPINA:mad: (To do redakcji FM) Edytowane 3 Lutego 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 03.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 tylko prosze nie przenos tutaj tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.02.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Hydraulik. Na prawdę chciałeś wycofać temat Miki? A może dostałeś jakiegoś SMS'a? TO JEST KPINA:mad: Czasem trzeba rzucić kość To jest wątek o pompach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 To dobrze rozumuje że tak samo będzie w Vaillancie?? Nie wiem o jakim V mówisz ale przypuszczam że tak. Żeby tak słodko nie było - to monoblok i tu w razie braku prądu przez x - xx godzin będzie duży problem przy mrozach. Chyba że zalejesz glikolem czy innym płynem w Niemczech podobno niedopuszczalne (obniża się COP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Tak, moze kogos znajde do odwiertow ok dziewcze szuka wykonawcy podlogowki, chce takze rekuperator i PC .... oferty na PW Poza Gall-em anonimem co moze ino tytki zapodac. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.02.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ja to rozwiązałem w inny sposób przyjmuję cop zimą 2 w inne pory 2,5-3 brak rozczarowania Fakt przy takim podejściu unika się poźniej rozczarowań. Ja mam mniej więcej podobne podejście. Choć moja PC chodzi dopiero niecały miesiąc i na podsumowanie muszę jeszcze troche poczekać. A przedewszystkim nauczyc się ujarzmić, zaprzyjaznić , zawrzeć pakt o nieagresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 gorol? hehe dobry jestes. patrzac na twoja pseudoslaska wypowiedz to ja wiem, ze ty nim jestes. oczywiscie zaprzeczysz jak wiekszosc, co tu przyciagnela za chlebem zacytujesz ? Jak ja mieszkalme na Slasku to Tu nie wiedziales gdzie Polska jest, gizdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 03.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nie wiem o jakim V mówisz ale przypuszczam że tak. Żeby tak słodko nie było - to monoblok i tu w razie braku prądu przez x - xx godzin będzie duży problem przy mrozach. Chyba że zalejesz glikolem czy innym płynem w Niemczech podobno niedopuszczalne (obniża się COP) Dokładnie taki model : geoTHERM plus VWL S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzzz 03.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 tylko prosze nie przenos tutaj tego tematu. Jeśli nie tu to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.02.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 tu rozmawiamy o pompach i ich cechach ludzie są dorośli ni niech każdy podejmuje decyzje na własną rękę.A nie ciągłe domysły i insynuacje.Nawet jeżeli uważacie ,że macie rację to to jest subiektywne i niemiarodajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 03.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 jak dla Ciebie to moze i byc z Hoolywood i od lodow kreconych. Tudziez z Halymby 6 tam kaj tytki lypiom Na ciul sie wcinasz zas ? nie bede daleko szukal bo mi sie nie chce, ale tu masz typowy dla gorola tekst - przeplatanie wyrazow po polsku i slasku oraz proba napisania jakiegos wyrazu po slasku, ktora jest niestety nieudana. mialem troche takich kolegow, ktorzy na sile chcieli byc slazakami, wiec mnie nie oklamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 03.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Jeśli nie tu to gdzie? nie wiem, moze na forum CBŚ? to jest forum budowlane, dział pomp ciepła, temat pompy powietrze woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dokładnie taki model : geoTHERM plus VWL S To co pisałem odnośnie ryzyka zamrożenia nieaktualne, bo to taki dziwoląg jest. To jest w zasadzie pompa glikolowa z parownikiem i skraplaczem "wodnym", czyli jest pośredni obieg. Zamiast kolektora gruntowego masz wymiennik ciecz-powietrze, z tym że oprócz pompy obiegowej glikolu zasilasz jeszcze wentylator. Tutaj splity "klimatyzatorowe" mają przewagę przy odszranianiu bo odwracają obieg, Vaillant ma grzałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 "Temat dotyczący oceny forumowicza został usunięty z forum na prośbę założyciela tematu i niektórych osób wypowiadających się." dzięki....było od razu napisać, że tworzysz wątek żeby potem go elegancko zamknąć? Ja tam wolałbym żeby dyskusja kreciła się wokół PC P_W w konkretniejszy sposób a nie zbaczała na nic nie wnoszące wątki sensacyjne. Sensacje i skandale to se mogę poogladać na TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 nie bede daleko szukal bo mi sie nie chce, ale tu masz typowy dla gorola tekst - przeplatanie wyrazow po polsku i slasku oraz proba napisania jakiegos wyrazu po slasku, ktora jest niestety nieudana. mialem troche takich kolegow, ktorzy na sile chcieli byc slazakami, wiec mnie nie oklamiesz Zeby byc Slazakiem a i zarazem Polakiem ( nie Niemcem jak nas czesc Polski uwaza ) nie trzeba na jakby nie bylo polskim forum "swiecic' noszom godkom. Ustan dupic! Wracajac zas do tematu. PC. Cos moze powiedziec poza wpierdzielaniem sie ? Masz? uzytkujesz? Bedziesz mial ? NIE ? ! Buda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 03.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Byc moze pomyliles mnie z kims innym, ale do mnie buda mowic nie bedziesz. Przyjmij to do wiadomosci.Jestem tu nie przypadkiem - tyle niech ci starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja tam wolałbym żeby dyskusja kreciła się wokół PC P_W w konkretniejszy sposób a nie zbaczała na nic nie wnoszące wątki sensacyjne. Sensacje i skandale to se mogę poogladać na TV Masz 100 Racji. Ty i Ja. Luz Michal. Wez no IM powiedz. Ja tez bede spal spokojniej. Wszak psa mojego znasz Wamac bede musial go szkolic inaczej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Byc moze pomyliles mnie z kims innym, ale do mnie buda mowic nie bedziesz. Przyjmij to do wiadomosci. Jestem tu nie przypadkiem - tyle niech ci starczy. Natenczas strachem okryty. Milkne. Buahahahhahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts