hydraulik_ 07.02.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 bo chyba kazdy ma rozum i potrafi oszacowac ze mu sie interes z powietrzna za 35 kola nie oplaca. A zamontuj w starym domu z olejakiem i węglówka gruntówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 bo chyba kazdy ma rozum i potrafi oszacowac ze mu sie interes z powietrzna za 35 kola nie oplaca. Powialo swiezoscia, jak by ktos okno wybil. Wtlaczasz w zatechla atmosfere tego watku czysty tlen. Czuje sie oszolomiony z lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ...zapytaj tych co mają powietrzne po 35 koła jak to szacowali... a tak z drugiej strony nikt ze swojej kieszeni nie dołoży dychy żebyś Ty miał pompkę za 25 bo tak sobie to wykombinowałeś dobre nie wymagam zeby mi ktos doplacal do pompy ale sprzedal ja w ludzkiej cenie oczywiscie jak nie znajde wykonawcy z pompa za 25 to bedzie gruntowka i tyle. rozumiem ze powietrzne dzialaja ale po co sobie zycie utrudniac . jeszcze jest opcja gazu ale pewnie pare tysiecy musialbym dac za przylacze. smierdziucha niet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 dobre nie wymagam zeby mi ktos doplacal do pompy ale sprzedal ja w ludzkiej cenie oczywiscie jak nie znajde wykonawcy z pompa za 25 to bedzie gruntowka i tyle. rozumiem ze powietrzne dzialaja ale po co sobie zycie utrudniac . jeszcze jest opcja gazu ale pewnie pare tysiecy musialbym dac za przylacze. smierdziucha niet! Miki zakończył działalnośc na Forum, to ludzkie ceny się skończyły Ten gaz masz daleko ? Bo jeśli nie, to z powietrzną daj sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Miki zakończył działalnośc na Forum, to ludzkie ceny się skończyły Ten gaz masz daleko ? Bo jeśli nie, to z powietrzną daj sobie spokój. to co on robil po kosztach ? jakis samarytanin ? no wlasnie gaz tak w granicy 20-30 metrow jesli da sie odejsc od innego budynku, od drogi bedzie okolo 150 m. Ile mniej wiecej szacuje sie koszt przylacza gazu ? bo nawet sie nie orientowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.02.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 to co on robil po kosztach ? jakis samarytanin ? no wlasnie gaz tak w granicy 20-30 metrow jesli da sie odejsc od innego budynku, od drogi bedzie okolo 150 m. Ile mniej wiecej szacuje sie koszt przylacza gazu ? bo nawet sie nie orientowalem. U mnie gazownia 2 lata temu chciała 2k za pierwsze 20metrów. Niezależnie od przebiegu rury. Powyżej tej magicznej odległości, wycena indywidualna. Mam 16 metrów, więc 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 07.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Wszystko przekręcasz -Daikiniy są po 6000 w górę i na jesieni można je będzie sprzedać po 10000 zL a teraz taniej Rozmawiamy tu o pompach może ktoś jest zainteresowany .Ja mogę sprzedać na Mazowszu i to mnie interesuje . 1. Jest oferta, jest klient, jest cena, jest wolny rynek. Jest zapłata, jest pompą i pracuj sobie Hydrauli do woli. Uważać trzeba tylko na takich co biorą kasę a potem nie ma PC. 2. Hydrauli i tak tu okazał sie OK bo mógł wszystko przemilczec wszak post dostał na priv. Docenieni ze nie zachował tylko dla siebie. 3. Prześlij ofertę na prac co po ile. Za ta za 6 może dam ci 7. Zaleta taka ze pojadę, wezmę pc a Ty kasę. Może tylko 1k w kieszeni ale za 15 min rozmowy. Założe sobie sam. Ino tylko sprawdze czy w Francuzach czy Wegrach nie ma lepszej promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ja bym chetnie 8 Daikina chytnal za taka cene, no moze "dwojke" bym doplacil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 to co on robil po kosztach ? jakis samarytanin ? no wlasnie gaz tak w granicy 20-30 metrow jesli da sie odejsc od innego budynku, od drogi bedzie okolo 150 m. Ile mniej wiecej szacuje sie koszt przylacza gazu ? bo nawet sie nie orientowalem. Po kosztach nie ,ale taniej niż inni. Co do warunków podłączenia gazu to może sprawdź najpierw koszt, później, mając te dane możesz wybierać pomiędzy nim, a pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 07.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Po kosztach nie ,ale taniej niż inni. Co do warunków podłączenia gazu to może sprawdź najpierw koszt, później, mając te dane możesz wybierać pomiędzy nim, a pompą. Tylko i ten gaz sprawdź w 2 źródłach i na forum. Ja miałem wyceny na kanalize (cześć) za 6,4 i 3. Zrobiłem sam za 1,8. W gazie sam nie zrobię ale Panowie mówili mi ile bym nie kosztowała ich usługa przyłączenia (gdybym miał gaz), różnice w cenie 2:1, podobnie jak z kanaliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.02.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Oferty warto zbierać na wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Oferty warto zbierać na wszystko... no oczywiscie ze tak, dlatego tez pytam sie tutaj na forum ludzi jakie sa realny koszty pompy ciepla powietrze. co do gazu to jest jeden problem, nie mam komina w kotlowni bo projektantowi powiedzialem ze bedzie na pewno pompa ciepla czyli reasumujac pompy powietrza ok.9kW nie dostane za 25 tys z montazem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.02.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 czyli reasumujac pompy powietrza ok.9kW nie dostane za 25 tys z montazem ? http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-9-kw-dom-100-150-m2-i2997821326.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.02.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 1 3. Prześlij ofertę na prac co po ile. Za ta za 6 może dam ci 7. Zaleta taka ze pojadę, wezmę pc a Ty kasę. Może tylko 1k w kieszeni ale za 15 min rozmowy. Założe sobie sam. Ino tylko sprawdze czy w Francuzach czy Wegrach nie ma lepszej promocji Z chęcią dowiem się więcej. Podłączam się pod pytanie o ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 07.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 no oczywiscie ze tak, dlatego tez pytam sie tutaj na forum ludzi jakie sa realny koszty pompy ciepla powietrze. co do gazu to jest jeden problem, nie mam komina w kotlowni bo projektantowi powiedzialem ze bedzie na pewno pompa ciepla czyli reasumujac pompy powietrza ok.9kW nie dostane za 25 tys z montazem ? A po co Ci komin, do gazu doczytaj ale czasem nie trzeba, i u ciebie przy tej mocy nie trzeba. Kotlownie w gazie masz za 15k, przyłącze załóżmy 4. To 19 i lepsze niż PC PW nawet jakby Ci z cena zeszli do 19!!! Słyszałeś o braku gazu w rurze? A o braku prądu? Gaz na mały agregat pójdzie Słyszałeś o serwisie (części, ilośc serwisantow) Gazu a PC? Co działa dłużej i bezawaryjnie? Co ma prostsza budowę"? Jakie są prognozy cen gazu a jakie prądu? Ja tam gaz bym brał w ciemno!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-9-kw-dom-100-150-m2-i2997821326.html no niezle a jednak sie da, tylko dla mnie jeden problem bo ta firma jest ze szczecina a ja z poludnia wiec troche lipa przy jakiejs awarii. w sumie ceny widze maja dobre. no i warto by kogos znac co korzystal z uslug firmy AJB Klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 A po co Ci komin, do gazu doczytaj ale czasem nie trzeba, i u ciebie przy tej mocy nie trzeba. Kotlownie w gazie masz za 15k, przyłącze załóżmy 4. To 19 i lepsze niż PC PW nawet jakby Ci z cena zeszli do 19!!! Słyszałeś o braku gazu w rurze? A o braku prądu? Gaz na mały agregat pójdzie Słyszałeś o serwisie (części, ilośc serwisantow) Gazu a PC? Co działa dłużej i bezawaryjnie? Co ma prostsza budowę"? Jakie są prognozy cen gazu a jakie prądu? Ja tam gaz bym brał w ciemno!!!! no wlasnie nie jestem w tej dziedzinie specjalista i nie wiem jak to jest z tym gazem czy trzeba jakis komin. moze sie ktos wypowie z ciekawostek to ta firma co mi dala wycene Stiebela za 34 tys napisala mi ze beda mieli w ofercie kolektory hybrydowe takie polaczenie gruntowki z powietrzna podobniez tansze od gruntowki a osiagi lepsze od powietrznej. ktos mial z tym doczynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 no wlasnie nie jestem w tej dziedzinie specjalista i nie wiem jak to jest z tym gazem czy trzeba jakis komin. moze sie ktos wypowie Przez moment byles moja "nadzieja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Przez moment byles moja "nadzieja" sorry ze Cie zawiodlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.02.2013 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Czasem może być taniej np jednofazowa typ 10 atlantic i wspomaganie od -10 C Też sie da nawet do minus 14 wyjechałem na ferię i przez tydzień pompa utrzymała temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts