hydraulik_ 08.02.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja takiego sterownika nie lubię ( u daikina też) Ale Daikin chyba też nie lubi bo zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 I jak skończył dobre ale chyba panasonic sie do tego nie przyczynil. no chyba ze ten u Arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 W Białymstoku produkują kotły i zbiorniki - dużo zbiorników. napisałam, to co powiedział przedstawiciel firmy, rozumiem zatem, że namawiając do sprzedazy ich pc składanych na mejscu minoł się z prawdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 08.02.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Byłem na szkoleniach, instalatorskich jak i serwisowych i wszystko co widziałem to dennice i zbiorniki. Mówiono o kotłach też. Szkoda że PC u nas nie montują, ale Szwedzi też muszą mieć jakiś przemysł. Tak jak "żółtki" zresztą, bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) z reszta Arturo przeciez instaluje T-Capa, wie ktos moze co tam u niego ? dziala juz ?? Arturo;) Odpalona: Pierwsze wrażenia z próbnego odpalenia pozytywne aczkolwiek na pełną ocenę przyjdzie poczekać kilka dni Jednostka zewnętrzna cicha,były opinie,że jest głośna ale zdecydowanie dementuje,zresztą mi by to nie przeszkadzało,niech sąsiad się martwi W jednostce wewnętrznej słychać tylko pompę obiegową i bulgotanie przy pracy,być może spowodowane jest to nie odpowietrzeniem instalacji,wydaje mi się,że Atlantic był cichszy pod tym względem. Pod względem wizualnym jednostki wewnętrznej Atlantic wygrywa,podobnie ma się rzecz ze sterownikiem,w Panasie jest po angielsku i nie podświetlany i jest po prostu brzydszy,tutaj Atlantic przoduje chyba wśród pomp powietrznych bo i Daikin i Nibe są wg mnie brzydsze. Ze względu,że jest to próbny montaż pompa nie jeszcze ma podpiętego sterownika pokojowego i pogodowego ani też nie mam licznika. Podczas pracy wywala błąd h62 co oznacza "błąd przełącznika przepływu wody",trzeba zrobić reset błędu na sterowniku i za 10min wyskakuje ponownie ten sam błąd i tak w kółko,miki ma to opanować. Najwyższa temperatura zasilania jaką zaobserwowałem to 58st.C. Edytowane 8 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Byłem na szkoleniach, instalatorskich jak i serwisowych i wszystko co widziałem to dennice i zbiorniki. Mówiono o kotłach też. Szkoda że PC u nas nie montują, ale Szwedzi też muszą mieć jakiś przemysł. Tak jak "żółtki" zresztą, bez urazy. dzięki szkoda zatem, że ktoś kto reprezentuje firmę i próbuje namówić do współpracy troche inaczej temat przedstawia... przekaże eMowi. Edytowane 8 Lutego 2013 przez ana-76 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Arturo a Ty masz tego T-Capa jedno czy troj fazowego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Arturo a Ty masz tego T-Capa jedno czy troj fazowego ?? Trójfazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 :wave:no Arturo stałeś się praktykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Trójfazowy. Ok to super bede uwaznie sledzil twoje doniesienia bo dzieki ostatniemu twojemu linkowi troche sie zaciekawilem tymi T-Capami Moze ktos prosto wytlumaczyc czym sie rozni jedno i troj fazowa pompa ? T-Cap jest dostepny w dwoch opcjach i oczywiscie trojfazowy jest drozszy. co zyskujemy przy pompie trojfazowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 :wave:no Arturo stałeś się praktykiem No teraz to pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 08.02.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Trójfazowy. bulgotanie fakt jest od zapowietrzenia podłogówki, z czasem przejdzie jak masz auto odpowietrzniki albo jak manualne to czasami trzeba popuścić ręcznie powietrza z rozdzielaczy no wlaśnie co daje 3-fazy.. w niektórych pompach 3-fazówka jest wydajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 widze ze panasonicu trzeba dolozyc ok.3 tys zeby miec 3-fazowa ale co mi to da ? lepszy COP caloroczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 widze ze panasonicu trzeba dolozyc ok.3 tys zeby miec 3-fazowa ale co mi to da ? lepszy COP caloroczny ? Brakuje przedstawiciela Panasonica na forum bo inne marki powietrznych czy gruntowych pomp mają swoje "zaplecze" forumowe Na papierze jedna faza nie różni się niczym od trzech faz,z tego co usłyszałem jednym uchem a drugim wypadło w trójfazowych jest łagodniejsze rozłożenie napięć ale jak to ma się do praktyki użytkowania i czy dobrze usłyszałem tego nie jestem pewien,coś musi być na rzeczy skoro trójfazowe T-CAP-y są sporo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 no wlasnie czesto sobie ludzie tlumacza a bo to jest drozsze to musi byc lepsze. Fajnie by bylo jakby ktos to rzeczywiscie fachowo potwierdzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Fajnie by bylo jakby ktos to rzeczywiscie fachowo potwierdzil chcialbympompe-uderz do właściciela AJB,niech desygnuje kogoś na forum Znam firmę AJB. Miałem osobisty kontakt z właścicielem. Co do AJB to zasięgnąłem języka na forum przez google i kilka Panasy jest już zamontowanych na forum przez tą firmę,wrażenia narazie pozytywne Edytowane 8 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 08.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 chcialbympompe-uderz do właściciela AJB,niech desygnuje kogoś na forum lepiej nie bo sie okaze ze przeprowadzil sie z poludnia na polnoc i zmienil nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 no wlasnie czesto sobie ludzie tlumacza a bo to jest drozsze to musi byc lepsze. Fajnie by bylo jakby ktos to rzeczywiscie fachowo potwierdzil Gdzies czytalem o wiekszej sprawnosci silnikow 3fazowych. To chyba glowna zaleta, bo rownomierna obciazalnosc faz przy tych mocach to pomijalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No teraz to pełną gębą a więc teraz czekamy na rzetelne informacje o łakomości tego Cap-a:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Gdzies czytalem o wiekszej sprawnosci silnikow 3fazowych. To chyba glowna zaleta, bo rownomierna obciazalnosc faz przy tych mocach to pomijalna sprawa. Przy pompie 12kW masz już grzałki 6 kW, a to już będzie duża asymetria obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts