hydraulik_ 08.02.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 widze ze panasonicu trzeba dolozyc ok.3 tys zeby miec 3-fazowa ale co mi to da ? lepszy COP caloroczny ? Problem jest nie w pompie tylko w przydziale prądu jak obciążysz 1 fazę mocą 6 kW Bezpiecznik min 25 A to na tej już nic nie podłączysz ,a kupisz kuchenkę 3 fazowa,hydroforek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 mi podobnie jak Arturo wpadło jednym uchem ze trójfazówki mają większą sprawność . W każdej marce trójfazowe są droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Arturo w koncu Cap pogonil koze. Hurrrrra Kbab. Nie odpalalem grzalek bo po wylaczeniu pompki dosc dobrze to wyglada i po co gonic licznik ? Obecnie mam ustawione na II taryfe ( tania ) 23* a na te droga ( czyli praktycznie caly dzien ) 22.5* Jest zagrzane, PC drzemie co jakis czas, uzycie taniej taryfy w lutym mam 58% przy srednio 30% wczesniej. Zima lichawa ale tfu tfuuu niech i taka zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Przy pompie 12kW masz już grzałki 6 kW, a to już będzie duża asymetria obciążenia. A no tak. Ja o grzakach (fuj!) w kontekscie pompy ciepla nie mysle. BTW: Ponizej silniczek 3faz wielkosci pudeleczka od zapalek a mocy kilkuset Watt. Skutecznie zasila moja "latajaca kosiarke do trawy" http://www.szkut.com/fotki/cx450/CX450_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Arturo w koncu Cap pogonil koze. Hurrrrra Hurra Dzisiaj przed wprowadzeniem capa na salony nakarmiłem kozę ostatnim zasobem "czarnego złota" i mam nadzieję,że już jej nie będę karmił bo cap gustuje w innym gatunku pokarmu a więc teraz czekamy na rzetelne informacje o łakomości tego Cap-a:yes: Jeśli tylko licznik zacznie się obracać wrażenia będą opisywane i pokazywane Edytowane 8 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.02.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) W przypadcu T-CAPA charakterystyki grzewcze pomp 1 i 3 fazowych są takie same. Inaczej sprawa wygląda dla zwykłych pomp 9 kW. Tam 1 i 3 fazową dzieli przepaść, na niekorzyść jednofazowej oczywiście. Edytowane 8 Lutego 2013 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 W przypadcu T-CAPA charakterystyki grzewcze pomp 1 i 3 fazowych są takie same. No i tu jest pytanie,czemu są znaczne różnice cenowe między jedno a trójfazowymi skoro charakterystyki grzewcze są takie same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Hurra Dzisiaj przed wprowadzeniem capa na salony nakarmiłem kozę ostatnim zasobem "czarnego złota" i mam nadzieję,że już jej nie będę karmił bo cap gustuje w innym gatunku pokarmu Jeśli tylko licznik zacznie się obracać wrażenia będą opisywane i pokazywane Rozumiem, ze zanotowales temp. 'pokozia' i teraz odnosic ja przez chwile bedziemy juz do ery Capa I z Panasonicow. Pusciles go samopas, niech idzie po bandzie na poczatku czy tez jednak starasz sie go okielznac za 'mlodego' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 08.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (...)nakarmiłem kozę ostatnim zasobem "czarnego złota" i mam nadzieję,że już jej nie będę karmił bo cap gustuje w innym gatunku pokarmu OK, tylko nie mów nikomu przy CAP'ie że jednak CAP wpierdziela to samo czarne złoto, tylko raz przetworzone w elektro(ciepło)wni Żeby mu się nie znudziły przekąski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No i tu jest pytanie,czemu są znaczne różnice cenowe między jedno a trójfazowymi skoro charakterystyki grzewcze są takie same ? Nie wiesz Arturo? Marketing.... Pewnie koszty podobne, ale za pewien komfort trzeba więcej zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 OK, tylko nie mów nikomu przy CAP'ie że jednak CAP wpierdziela to samo czarne złoto, tylko raz przetworzone w elektro(ciepło)wni Żeby mu się nie znudziły przekąski ... No tak,jak przetworzone i jakim kosztem to mnie nie interesi,ważne,że zjada go ok.3x mniej niż powinien Oszczędna bestia,widocznie na diecie Nie wiesz Arturo? Marketing.... Pewnie koszty podobne, ale za pewien komfort trzeba więcej zapłacić. Nie sądzę,że to marketing,za granicą nie łapią się na tanie gadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 08.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nie sądzę,że to marketing,za granicą nie łapią się na tanie gadki [/font][/color] Mnie się wydaje, że zweryfikujesz swoje wszystkie teoretyczne domniemania... mam nadziej że in plus. ale Arturo zapłaciłeś za komfort 3 kpln za komfort bycia w 3 fazach a nie jednej jak nie ma różnicy między 1 a 3 fazami to po co przepłacać i KIEDY SIĘ TO ZWRÓCI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ja mam 1 fazowąpompa i tak rusza na 16% to jest około 500wchwilowo nie mam z tego powodu problemów.magnolia mam sposób u ciebie na defrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mnie się wydaje, że zweryfikujesz swoje wszystkie teoretyczne domniemania... No i o to właśnie chodzi Ja przynajmniej znam teorię i wiem czego się spodziewać i co weryfikować Biedni,którzy nie wiedzą o co kaman a później włosy z głowy rwą Podstawa u mnie to 5000kWh za ogrzewanie za sezon przy COP1 i do tego będę się odnosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ja mam 1 fazową pompa i tak rusza na 16% to jest około 500w chwilowo nie mam z tego powodu problemów. magnolia mam sposób u ciebie na defrosty Koze mam od Arturo wylizingowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 nie jednostkę zewn na kółka i przestawiać względem słonca - w lutym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 08.02.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 mi sie wydaje, ze glownie chodzi o rownomierne obciazenie faz. zakladajac, ze wlaczaja sie grzalkji i pompa zaczyna pobierac np 6kw to przy kiepskiej instalacji przygasna swiatla (widywalem juz takie cuda). przy trojfazowej zuzycie rozklada sie symetrycznie i problem ten nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Koze mam od Arturo wylizingowac ? A fuj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 08.02.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No i o to właśnie chodzi Ja przynajmniej znam teorię i wiem czego się spodziewać i co weryfikować Biedni,którzy nie wiedzą o co kaman a później włosy z głowy rwą Podstawa u mnie to 5000kWh za ogrzewanie za sezon przy COP1 i do tego będę się odnosił. eeee a nie odniosłeś się do 3kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.02.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 a nie można rozrzucić grzałki i pompę na inne fazy?ja u siebie tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts