Tromsø 09.02.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 no właśnie też mi się tak wydaje. ile trzeba by tych defrostów aby pół metra lodu nazbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 po 2 tygodniach poniżej zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 no właśnie też mi się tak wydaje. ile trzeba by tych defrostów aby pół metra lodu nazbierać Nie wiem jaki macie problem z tłumieniem drgań. Kombinujecie z podkładkami gumowymi czy innymi dziwnymi sposobami a wystarczą podkładki neoprenowe. mosty na tym leżą i się nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Gdzie kupić takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 09.02.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]168727[/ATTACH] po 2 tygodniach poniżej zera widzisz to co pisałem kostka granitowa przez którą woda ma ciężko się przesączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 widzisz to co pisałem kostka granitowa przez którą woda ma ciężko się przesączyć ale obok trawnik:yes: A jak będzie tylko kostka? Tu miało gdzie odpłynąć .Ato widok jak już była odwilż Warto podnieść na 0,5 m Bo jak się zatkają otwory to przykra walka się zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 znalazłam zdjęcie z największą ilością lodu jaki byl u nas przy domu, a nie muszę mówić że bywa u nas mrożno i to przez dłuższy czas http://www.klima-med.com/mmap/P1060039.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Gdzie kupić takie coś? Nie mogę w tej chwili znaleźć ale jutro lub w poniedziałek poszukam i dam znać. U mnie to kładli pod płyty stropowe. Za 40 m płaciłem coś około 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 A zdarzają się defrosty? Tu gdzieś niedawno chyba kolega Szymek miał problem bo mu schody do piwnicy zalodziło ,a były 1 m od jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]168727[/ATTACH] po 2 tygodniach poniżej zera Nie wiem jak zachowa sie elewacja ale to pewnie północna strona i juz widac troszke zieleni. Musiał by sie ktos wypowiedziec od elewacji czy przy roztopach nie bedziec podciągać woda. Nie wiem jaki macie problem z tłumieniem drgań. Kombinujecie z podkładkami gumowymi czy innymi dziwnymi sposobami a wystarczą podkładki neoprenowe. mosty na tym leżą i się nic nie dzieje. Generalnie problemu nie ma ale obudowy od jednostek zewnetrzych na klimach po 9 latach strasznie hałasują to problem dla sąsiadów bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie mogę w tej chwili znaleźć ale jutro lub w poniedziałek poszukam i dam znać. U mnie to kładli pod płyty stropowe. Za 40 m płaciłem coś około 900 zł. Z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie wiem jak zachowa sie elewacja ale to pewnie północna strona i juz widac troszke zieleni. Musiał by sie ktos wypowiedziec od elewacji czy przy roztopach nie bedziec podciągać woda. . Masz rację z elewacja .szczególnie w okresach powyżej zera. Teraz jest tam płyta cynkowa na elewacji.Ale lodu zawsze dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 09.02.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 a dlaczego u Ana-76 niema prawie lodu a u ciebie pod tą jednostką jest tyle lodu?czy może to być różnica wynikającą w technologi producentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.02.2013 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 a dlaczego u Ana-76 niema prawie lodu a u ciebie pod tą jednostką jest tyle lodu? czy może to być różnica wynikającą w technologi producentów ? Też mnie to nurtuje. W daikinie (zdjęcie) i atlnticu jest lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.02.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Też mnie to nurtuje. W daikinie (zdjęcie) i atlnticu jest lód. jak coś nie jest włączone to też nie narobi lodu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.02.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ja wlasnie dzis zauwazylem defroszczenie sie dla zasady jak drzewiej bywalo. Jednostka praktycznie nie oszroniona ale defrost byc musi. Jak sobotnia kapiel Btw. ze stycznia fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 09.02.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 to na pewno powinno się dać gdzieś przestawić w sterowaniu, podobny problem był niedawno na wątku o wentylacji, u jednego z producentów odmrażanie wymiennika zaczynało się przy +5 stopni, trwało 2 min po czym centrala pracowała 4-5 min i znowu odmrażanie okazało się, że producent sterownika takie przyjął ustawienia domyślne, tu pewnie jest podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.02.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 To chyba po zlosci tylko u mnie tak ustawil producent. No i nie lubi jeszcze ale mniej chcialbympompe. Reszta jest cacy.To raczej ta praca chyba na 100% ile fabryka dala bo co innego ? Przy czym ostatnio jak widzialem ( a nie waruje juz przy PC bo ile mozna ) to jednostka byla cala zaszroniona a dzis przypadkiem natrafilem na CUD jak przy poprzedniej sztuce. Z ciekawosci zobacze co dalej ( nie wiem czy kolejna sztuka juz nie poleciala defrosta, przegapilem ).Przy tych wszystkich defrostach lodu jak widac u mnie niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.02.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Btw. ze stycznia fotka [ATTACH=CONFIG]168729[/ATTACH] Kurcze ta pompa na fotce juz wyglada jak 10cio letnie urzadzenie, a chyba jeszcze 2 lat nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Też mnie to nurtuje. W daikinie (zdjęcie) i atlnticu jest lód. ale przeciez na focie widać lód, pod jednostką jest wysypany kamień i tam jest cienka warstwa i przy krawężniku po lewej stronie widac górkę lodowa do połowy wysokości tegoż. Przecież nie będę pisała, że jest pół metru lodu skoro go nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts