Magnolia18 15.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nawet Magnolia zauwazyl, ze cos jest nie tak. O dzieki Ci za ten zaszczyt, iz raczyles zauwazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ho hoa może oni mają w poważaniu wynalazki przepłacane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja potrzebuję tylko 4800kWh do ogrzania domu... Ale teoretycznie? Jesli to sam obliczyles, to tak jak bys losowal jakas liczbe. Cos tam Ci wyszlo. Konfrontacja z rzeczywistoscia moze byc nader bolesna. Poki co slij modly do kolegi, zebys wogole mial jakiekolwiek zrodlo grzania poza kozka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nigdy nie ukrywałem,że jestem przeciwny "durszalkom" made in Liwko,Pyxis itp Niskie rachunki za ogrzewanie nie daje nam pompa ciepła tylko nasz dom Gruntowa uratowała Wam dupę...ale tylko do czasu Drogi Arturo, mylisz pojęcia. Jeżeli dom opatulę warstewką folii to będzie durszlakiem? A jeżeli zamiast dać 15cm styropianu dałbym 20 i zaoszczędził bym 40zł rocznie to czy dobrze bym zrobił? Czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 O dzieki Ci za ten zaszczyt, iz raczyles zauwazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bo to zależy jak liczyć może kubatura.Bo strop pomiędzy parterem i poddaszem jest nieizolowany ,Parter h= 275 cm sporo wody bo to firma i 6 ludzi + normanle potrzeby mieszkańców Wystawie i ja moje 'oddzialy' na linie. Parter 2.50-3.00, pod nim nie izolowana piwnica, nad nim pietro zas nad pietrem NIE izolowane pseudo poddasze ( bardzo niskie ale jednak, nieuzytkowe ). 5 ludzi doroslych ( dzieci nawet i wiecej 'kosztuja' ) + ponad normatywne potrzeby mieszkancow. Moja PC w bunkrze ( by Miki ) vs Twoja gruntowa. Ewidentnie Panie wykonawco cos nie teges. PS. Dalej bede podtrzymywal teze, ze moze u mnie byc lepiej ... aaa i na grzejnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 15.02.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nigdy nie ukrywałem,że jestem przeciwny "durszalkom" made in Liwko,Pyxis itp Niskie rachunki za ogrzewanie nie daje nam pompa ciepła tylko Wasz dom,a że macie "durszlaki" zamiast domów to niskie rachunki macie na niskim okresie użytkowania Gruntowa uratowała Wam dupę...ale tylko do czasu Arturo , wyluzuj ....................... I Livko i Pyxis już mieszkają, a Ty ...................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 te 4800kwh jest możliwe realne wręcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Nigdy nie ukrywałem,że jestem przeciwny "durszalkom" made in Liwko,Pyxis itp Niskie rachunki za ogrzewanie nie daje nam pompa ciepła tylko Wasz dom,a że macie "durszlaki" zamiast domów to niskie rachunki macie na niskim okresie użytkowania Gruntowa uratowała Wam dupę...ale tylko do czasu Heheh, jak rozumiem skoro moj "durszlak" bierze 1200 zl na sezon, to Twoj dom pewnie ogrzejesz za.... 400zl? Eee. no duzo. Masz bardzo cieply dom. 300 max? Jak sie kura zesiura Arturo! (a Mance w poprzek stanie). Edytowane 15 Lutego 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 15.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ooo...witkipanowie robi się ciepło jak zwykle @Bad napisał, że 23 za pompę PW 11kW to dużo za grunt 7kW z zasobnikiem 27kpln to ok.Ja się nie zgadzam. Po pierwsze primo pompa PW technicznie dużo bardziej zaawansowana (tak tak wiem zaawansowana się szybciej zepsuje) a po drugie primo 11kW kontra 7kW od tyle. Arturo, Pyksis ma przewagę on użytkuje ten swój durszlak, i jak twierdzi za CO zapłaci 1200 zł, a ma większy chyba dom niż ty (jak mu drastycznie podniosą ceny np 2 x to zapłaci 2 x tyle ), a ty się tak napinasz obliczasz gniesz i wywijasz a zapłacisz ile mniej ?? a ile mniej wydałeś na instalacje (a umówmy się konstelacja sprzyjających warunków dla cen twojej instalacji CO jest bardzo dobra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 manka grodzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 te 4800kwh jest możliwe realne wręcz Malux, ze tak sie wypuszcze, przyjacielu brykietowy Jakbys cytowal do czego sie odnosisz byloby nieco latwiej ... Moglbym prosic niesmialo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 15.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jak sie kura zesiura Arturo! (a Mance w poprzek stanie). kuźwa mać jego jedna jak mnie drażnisz facet tak cię lubie .... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 no do zużycia u artura a co śniłeś że o tobie?psja już mam dość tego ściemniania - pompę włączam tylko na 2 razy w tygodniu - dlatego takie zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 15.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ja już mam dość tego ściemniania - pompę włączam tylko na 2 razy w tygodniu - dlatego takie zużycie malux20 Szacun za opinie. Swoją drogą to kominek i PC PW nie głupie jest. No tylko Ty masz fajny kominek. Moim zdaniem w duecie może zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 kuźwa mać jego jedna jak mnie drażnisz facet tak cię lubie .... ehhh Nikt nie jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 heheprzy gruntowej zagrałbym na całość i bez kominka,regut ja kocham swój wkład[zasługa liwka duża]tak poważniej dzięki kominkowi można cop uzyskać niezły [2-3 tygodnie przepalania to max]ostatnio się prawie popłakałem prawie jak przyszedłem na budowę po 13 h a w kominku palił się kloc dębowy.wiem że malenstwo mnie nie zawiedzie i kto mi uwierzy że z niego popiolu nie trzeba wynosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Ale teoretycznie? Drogi Arturo, mylisz pojęcia. Dogie Liwki &Pixise Nie moja wina,że Wasze "durszlaki" dla zaspokojenia potrzeb tanich rachunków potrzebują dogich gruntowych Malux,podobnie jak ja miał teoretyczne wyliczenie zużycia energii przez dom przed budową... Jak wygląda jego faktyczne zużycie energii przy powietrznej widać co tydzień. Ja będę miał rochę większe zużycie ale to wynika z większego zapotrzebowania domu na ciepło. Oczywiście nie omieszkam przedstawiać fotek licznika ze zużyciem energii tak jak zapowiedziałem i żeby uwidocznić,że durszalki typu "Liwko&Pixis" nie mają racji bytu wśród niskich rachunków za ogrzewanie Edytowane 15 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 15.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) malux20 Szacun za opinie. Swoją drogą to kominek i PC PW nie głupie jest. No tylko Ty masz fajny kominek. Moim zdaniem w duecie może zagrać. potwierdzam z własnego ...może zadziałać malux jaki masz kominek Edytowane 15 Lutego 2013 przez Kasia & Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 15.02.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kiedyś napisałem że przy PC PW trzeba polubić kominek, a Ty masz kominek, który da się polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts