Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NIE. Subiektywnie

Arturo to jak Pyksio. Obaj bronia Swoich tez. Do upadlego

Przy czym A sie zaprzedal w pewnym momencie.

Bez pracy byl. Ja rozumiem. Wspolnik posiada moc. Jak wielka ten wie kto mial okazje.

Czy nawrocenie to jedynie kes stali ? Wlasciwa odpowiedz moze udzielic wylacznie wlasciciel NIE durszlaka.

Nie sadze by to upublicznil.

Tak czy owak, jak zawsze Zenon Nowak :) Cap sie rozjuszyl i koze pedzi coraz mocniej. To bylo celem.

Niechaj CAP sie rozpanoszy i poczuje jak u Siebie. Poogladmy wtedy wyniki. Obawiam sie. ze czekac bedzie nam do zimy kolejnej.

Tak mnie naszlo jeszcze ... bo pitu pitu i srata tata z wielu stron ale ...

BEZ podjazdow do kogokolwiek ! Zeby bylo jasne :) Teoretycznie

Chciabym PC

Tak zamontujemy taka a taka

Koszty etc . pierdu pierdu . final. piatka jest umowa

Teraz bede do instalatorow bo taki zamiar mialem. ale do ogolu.

To ze chcialbym PC = instalujemy ?

CHCIALBYM !!!

Spytalem bo slyszalem, bo czytalem, bo swietna etc.

Wiem wiem hydrauli_ da mi instrukcje 200str ( moze miec i 10 i 2010 co za roznica ? ) mam NABYC wiedze ? z instrukcji ? zrozumiec cos ( jestem nauczycielem muzyki ale cieplo jak kazdy w zime chcialbym miec - dac Ci hydraulik_ partyture do poczytania ? to jak Wasze wykresy. TEZ wszystko widac i jest jasne ).

Czy swoista przyzwoitosc i uczciwosc wykonawcy ( nie mowie Firmy, wszak u nas do dzis to kuleje. Firma to spolka prawa handlowego, dzialanosc zas pod wlasnym nazwiskiem - skad inad bardziej powazana na zachodzie* o tym pozniej - to dzialanosc gospodarcza ) nie WINNA byc dla mnie czyms w formie zabezpieczenia?

Prosze Pani/Pana ... ALE uwzam, iz ... dupa strupa srata tata ALE to nie bardzo sie nadaje ( by hydrauli_ podac tanszego wykonawce. a po prawdzie nie zarobic ).

Wprost mowic ze to nie zadzial badz koszta beda ogromne. NIE . Sprzedac bo ON sie 'trzesiec' miec PC jak koledzy badz funfle z netu

Dziadek mi mowil. Ja My ( dziadkowie ) wyginiemy, tylko czesc synow przejmie a pozniej ...Jako lepek co ja tam kumalem. Jak to Dziadek. Mial racje.

Fachowca w jakiejkolwiek dziedzinie ... Dajcie MI. bo wyszukac to kazdy moze . ze 100 czy 200. Mowie Fachowca ! O tym mowil Dziadek !

Moze i elaborat i tak malo powiedzialem. Same teorie.

* Sp zoo / GmbH

Spolka to czesto ukrycie wlascicieli. Nie zawsze.

U nas nie wiedziec czemu spolki prawa handlowego sa lepie postrzegane

a na zachodzie 'firma' pod nazwa np. Johan Mueller z data zalozenia 1975 to COS. Bo?

Pan Mueller FIRMUJE SWOIM Nazwiskiem od lat wielu i odpowiada majatkiem

Wiem wiem majatek sie wyprowadza. Kto tak robi ? Walki tylko. A ja caly czas mowie o uczciwosci

Edytowane przez Magnolia18

nie zaczynajmy tamtego tematu.

lepiej tak.

artur czy to tak trudno przyznać że gruntowa jest lepsza od powietrznej?

przy okazji -napisz że przepraszasz ze z nas głupków robiłeś jesienią-relację zwykły klient a sprzedawca.

pamiętam jak niby przypadkiem gadaliscie tutaj o reklamie na samochodach swojej firmie itp

trochę niesmak został- każdy z nas rozumię że praca jest ważna .

no i zaczołem-piszę to bo uważam że nagle jakoś tak inaczej się czujesz jakoś bardziej bojowo

uważam że w twoim domu powietrzna się na 100% sprawdzi

pewnie masz rację

ja sobie wyrobiłem zdanie

moim zdaniem powietrzne można traktować jako ciekawostkę

za realnymi cenami , dostępnym i tanim serwisem[chyba niemożliwe]

proponuje jeszcze kilka lat poczekać

a to że sprzedawca nie może robić po kosztach itp to nie problem klienta

on niech patrzy na swó portfel

pewnie masz rację

ja sobie wyrobiłem zdanie

za realnymi cenami , dostępnym i tanim serwisem[chyba niemożliwe]

proponuje jeszcze kilka lat poczekać

a to że sprzedawca nie może robić po kosztach itp to nie problem klienta

on niech patrzy na swó portfel

Zerknij sobie na temperatury w mojej okolicy

okazuje się że powietrzna "chodzi" średnio na odparowani ok. -8 zimą wiosna i jesienią 0 odparowanie w gruntowej to ok. -5 do -10

http://www.andretti.pl/wxtempdetail.php?year=2012

jak tak czytam to jedyny powód złego działania to chyba skopane instalacje gz

p

A moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiązanie alternatywne i nie ciekawostka, tylko sprawdzona w boju "jednostka" źródła ciepła, do ogrzewania domu.

Problemem jest to, że na pierwszy rzut oka, jest to "lodówka", którą wstawiamy do domu i chodzi - większość instalatorów w to wierzy, ale w tym przypadku, cudów nie ma. Pozostaje wiara, przerzucana na inwestora.

A najbardziej mnie bawi (mnie bawi, ale .....) jak w materiałach firmowych, nasze orły piszą, a "doradcy" powtarzają, że ta PCi zużywa xx mocy.:bash: - jak można traktować poważnie taka firmę ?