malux20 25.02.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 wichajster w teorii dawanie gwarancji tu nic nie dajęchodzi o praktykę.no bo jeśli mi bez płatnych pompa wytrzyma z 10-15 lat to pewnie będę odłoże na jed. zewnliwko ja się z twoimi argumentami zgadzam -tylko to wszystko dla mnie nie jest warte oszczędzonych rocznie 500zł. ps . ja nie mam potrzeby płacić 360zł za serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 25.02.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 1. Nie 3-drogowym a jak już 4-drogowym. 2. Rotacyjna? Chyba tylko najtańsza chińszczyzna z COP=2,xx Szanujący się producenci dają scrolle. 3. Nie copellend a Copeland. 4. Parownikiem też się nie różnią? Jak wygląda działanie parownika gruntowej i powietrznej po 5, 10, 15 latach? Śmiem twierdzić że płytowy w gruntówce będzie miał te same parametry i taką sprawność co na początku. Nie grozi korozja i dziwna nieszczelność bo skąd? (AISI 316) A w powietrznej co się dzieje na styku cienkościennej rury miedzianej z aluminiowymi lamelami w wilgotnym środowisku? Z cyklicznym zamrażaniem i rozmrażaniem? Czy to przypadkiem nie mkm silesia pisał o nieszczelnościach rur miedzianych??? 5. Różnica ciśnień na jakiej pracuje sprężarka w PW też jest korzystna? Nie pisz głupot Kolego, bo jak przesadzasz to stajesz się mało wiarygodny. Rozumiem Twoje parcie na sprzedaż P-W ale zachowaj choć trochę obiektywizmu dla swojego lepszego wizerunku na forum. Jak piszesz tylko o zaletach a złą stronę PW zamiatasz pod dywan to czytającym przy dalszych dyskusjach zaczną się automatycznie zapalać ostrzegawcze pomarańczowe lampki na widok "mkm silesia". Jeśli nie od razu czerwone. 1 literówka -ważne 2 to pomysły producentów nie moje 3 literówka - bardzo ważne 4 wymienniki też już wymieniałem i płytowe i powietrzne mały problem - gorzej jak zakopany 5 a różnica ciśnień w gruntówce z grzejnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.02.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 wichajster w teorii dawanie gwarancji tu nic nie daję chodzi o praktykę.. Praktycznie była i jest firma, która daje (dawała?) dożywotnią gwarancję na PCi (niedźwiedź - opisywana też na FM)) - oczywiście pod warunkiem płatnych przeglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ja uważeam że za 10 lat1 powietrzne to będzie koszt obecnych 2tyś euro2 gruntowe ale jednak takie firmowe max z robocizną max 5 tyś euro. chętnie mówicie przy gruntowych o copie 4 [kużwa miałem pecha jak rozmawiałem ze sprzedawcami to zwracali uwagę że realnie należyliczyć 3,5]u mnie to różnica 350 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 malux, moja gruntowa kosztowała 10 000zł + odwierty 10 000zł. Odwierty są w zasadzie wieczne a PC prawdopodobnie mnie przeżyje. Czujesz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.02.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja nie bardzo wiem w czym problem.Przecież wszystko rozbija się nie o PCi, tylko DZ. A DZ powietrzne jest takie jakie jest, kapryśne i niestabilne. Niesie to za sobą konsekwencję, że aby dorównać najprostszej PCi gruntowej, powietrzna musi być kosztowniejszej "konstrukcji" - reszta to tylko marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 25.02.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja nie bardzo wiem w czym problem. Przecież wszystko rozbija się nie o PCi, tylko DZ. A DZ powietrzne jest takie jakie jest, kapryśne i niestabilne. Niesie to za sobą konsekwencję, że aby dorównać najprostszej PCi gruntowej, powietrzna musi być kosztowniejszej "konstrukcji" - reszta to tylko marketing. Ale GZ też ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 z tym przeżyciem - to nie ma co przesadzać....20-30 lat temu to bym może w to uwierzył... dzisiaj w czasach globalizmu i częstego przemieszczania się, zanika coraz bardziej przywiązanie do jednego miejsca przez całe życie...różne są koleje losu, naprawdę najrózniejsze, życie jest zupełnie inne niż kiedyś....nie wybiegam aż tak daleko z planami w przyszłość....nie ma najmniejszego sensu.... A skąd ty wiesz ile ja będę żył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.02.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ale GZ też ma znaczenie Marketingowo - i owszem. Znów papka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) ja nie mam powodu liwko twierdzić że prawdopodobnie cię przeżyję równie dobrze mogę zakładać że prawdopodobnie powietrzna u mnie wytrzyma 15 lat. jeszcze jedno - z ostatnich rozmów prywatnych z forumowiczami wynika że przepłaciłeś[żart głupi]ludzie mają już do domów[ale jednak dobrze zaizolowanych] propozycję kompleksowo na 13-15 tyś zł.to co panowie pożyjemy zobaczymyalbo jeszcze inaczej.ZOBOWIĄZUJĘ SIĘ W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM ZAŁOŻYĆ POMPĘ GRUNTOWĄ O STABILNEJ KONDYCJI SERWISOWEJ POMPĘ DO 20 TYŚ BRUTTO Z FAKTURĄ NA USŁUGĘ I GWARANCJĄ NA 15 LAT.moje zobowiązanie proszę traktować serio tzn ja wierzę że cie przeżyję-jaki stan wątroby? Edytowane 25 Lutego 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.02.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja wiem że przepłaciłem, dzisiaj zamiast odwiertów zrobił bym samemu poziomy za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 25.02.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ZOBOWIĄZUJĘ SIĘ W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM ZAŁOŻYĆ POMPĘ GRUNTOWĄ O STABILNEJ KONDYCJI SERWISOWEJ POMPĘ DO 20 TYŚ BRUTTO Z FAKTURĄ NA USŁUGĘ I GWARANCJĄ NA 15 LAT. moje zobowiązanie proszę traktować serio jak na odwiertach to proszę liczyć już 2 sztuki. Przy czym mogę dołożyć kolejne kilka wykonań w 2014/1015 pod warunkiem że mi zamontujecie pompę w 2013 (jesień). I ja mogę dać netto 20 000 plus 8% VAT. p.s. czekam tez na konkurencyjne oferty na PC PW bazując na założeniu że jest tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 bez jaj - ja po odzewie zainteresowanych wyrobię sobie opinie zobowiązuję się umieszczać info o walorach gruntowej. ja wiem w czym problem powietrzni mają kłopot przyznać ziemniakom że ci ostatni mają lepsze pompyci ostatni mają kłopot przyznać klimatyzatorom powiedzieć że ich powietrzne być może , wręcz zapewne mają większy sens ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 łukasz zachowujesz się nieładnie dlaczego narzucasz ograniczenia typu odwierty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 siwy właśnie mam stabilną sytuację z dolnym żódł.- okolice 0 stop są dla mnie okzobaczcie jak człowiek zhardział jak mu defrosty się skonczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.02.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 siwy właśnie mam stabilną sytuację z dolnym żódł.- okolice 0 stop są dla mnie ok Stabilna czasowo i dla CIebie, a nie dla PCi i jej DZ. Ona bidulka musi sobie dać radę od (skrajnie) -25 (a może i niżej) do +35 stopni, a gruntowa raczej i tylko w 1/3 tych temperatur (też skrajnie dla poziomego). A maszyny cieplne nie lubieją, oj bardzo nie lubieją, takich "wyskoków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 25.02.2013 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 a ta gruntowa za 20000 zł to jakiej mocy i czy ze zbiornikiem cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 25.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 siwy właśnie mam stabilną sytuację z dolnym żódł.- okolice 0 stop są dla mnie ok zobaczcie jak człowiek zhardział jak mu defrosty się skonczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.02.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Bardzo jestem ciekaw jak te teoretyczne obliczenia zapotrzebowania na ciepło zweryfikuje życie. Przy tak niskim zapotrzebowaniu zwykłe niezamknięcie drzwi wejściowych zimą podczas wnoszenia zakupów z samochodu może zwiększyć straty 2x. Hehhe, myslalem, ze tylko tak u mnie ... + pies ktory uhahany powraca z ogrodu otwierajac sobie drzwi balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 25.02.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Pytanie brzmi. Rurki, ktore ida od jednostki zewnetrzej w ziemii w rurze kanalizacyjnej, jak odkopie te rure i zaizoluje dobrze ( jakkolwiek to brzmi i co znaczy ) to bedzie OK? czy nalezaloby jednak te rurki miedziane 'wyjac' i te wlasnie izolowac? Wiosna za pasem i czas jakowes decyzje podjac Jak masz odpowiedziec w stylu 'spytaj instalatora' prosze odpusc. Staram sie stac 'swiadomym' inwestorem - brzmi niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts