Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

no to się będziecie śmiaźć .

facet nie przywiezie mi pompy dziś ponieważ ludzie z atlantica stwierdzili że ta 14 jest na mój dom dużo za duża.

.

patrzę na s10 to ma cop gorszy od s8.

tri 14 jest w tej cenie o której mówiłem.

z drugiej strony s8 wyjdzie taniej od tri 14 z 2000zł tylko taniej.

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki wielkie, a powiedz mi jeszcze jedna rzecz, być może mówiłeś ale mi wypadło. Czym się różni alfea se od s? Ale chodzi o bebechy i istotne różnice. Bo sterownik albo brak grzałek które można dokupić to pierdółki.

Nie ma różnic konstrukcyjnych .Ten sam wymiennik i ta sama jednostka zewnetrzna.

Ale nie o to chodzi, chciałbym latem wykorzystać taką pompę do grzania ciepłej wody cwu.

Nie chcę tego robić przy pomocy kotła na ekogroszek, tego lata grzałem grzałką elektryczną,

ale jest to droga zabawa ( a będzie droższa, ceny prądu raczej nie spadną).

Jeden z forumowiczów (nick Hydrauli) napisał ciekawy post, ale pozostawił go bez odzewu

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191076-Zamie%C5%84-Olej-lub-Propan-na-PC-b%C4%99dzie-2-x-Taniej&p=5036956#post5036956

Nie jestem przeciwnikiem pomp ciepła, ale są za i przeciw w moim przypadku było więcej przeciw.

Sorki

Miałem na myśli pompę np CHIGO split ze zbiornikiem 200 l i 6 kW.