miki121 09.03.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 wiem jedno przy 7cm posadzce wygrzewanie trwa ponad 2 tygodnie pompą a ile przy takiej płycie diabli wiedzą albo Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 wiem jedno przy 7cm posadzce wygrzewanie trwa ponad 2 tygodnie pompą a ile przy takiej płycie diabli wiedzą albo Artur Widze wpadles na maly "linczyk". O jak milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Michas jak sie ciesze, ze ... Cie widze Termowizja lipa, bajpas lipa :| Na kiedy mam rezerwowac wolny dzien na serwis roczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Tzn. ze on ma ok. 40cm posadzke? nie ma styro pod podlogowka? Dokładnie 33cm betonu,bez izolacji pod wylewką Nie zaglebialem sie w jego niuanse a kto go na to namowil? , Była to moja,dobrze przemyślana decyzja. Pod 33cm betonu mam 20cm styropianu,bez mostków termicznych do gruntu. Dom budowany był pod grzanie prądem i wszystko było robione pod kątem akumulacji z tańszej taryfy,ściany także z materiału akumulującego. To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:( Jak płyta się naładuje to i odda tyle ile powinna,ciepło z niej nie zniknie. Koszty na ogrzewanie na koniec sezonu nie zależą od tego ile kWh wpakujemy w płytę tylko zależą od strat ciepła jakie dom ponosi a źródło ciepła musi je uzupełnić. Edytowane 9 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Michas jak sie ciesze, ze ... Cie widze Termowizja lipa, bajpas lipa :| Na kiedy mam rezerwowac wolny dzien na serwis roczny ? No najwcześniej za 4 tygodnie ale takie temat to najlepiej przez telefon lub meila bo forum rzadko odwiedzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dokładnie 33cm betonu,bez izolacji pod wylewką ale jestes kozak i co wygrzales to bo wiem ze juz odpaliles Pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.03.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To ze pod pltyta to luz ale ze niema pod rurkami, ile on musi dac mocy w podloge aby to dzialalo!! ja pierd... ciekawi mnie jak to bedzie kosztowac na koniec sezonu grzewczego:( Czemu jesteś taki zdziwiony? Normalna i celowa konstrukcja płyty fundamentowej, U mnie będzie docelowo 30cm (25cm betonu + 5 anhydrytu) a styro tylko pod płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Czemu jesteś taki zdziwiony? Normalna i celowa konstrukcja płyty fundamentowej, U mnie będzie docelowo 30cm (25cm betonu + 5 anhydrytu) a styro tylko pod płytą. Bo ja sie na tym normalnie nie znam:) to trza dac tez niezla hydroizolacje? Zaraz sie zaglebie w wujku guuglu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 09.03.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ...bo forum rzadko odwiedzam ale Ty jesteś hipokrytą... forum to Ty odwiedzasz regularnie i pewnie nawet udzielasz się w jakimś kolejnym wcieleniu bo wystarczy, że ktoś rozpocznie temat Twoich firm i osobowości to natychmiast się pojawiasz... i dziwi mnie też Twoje niechęć do Panasonica czy ty aby nie Ty namawiałeś ludzi na te pompy? to co? wtedy były najlepsze a teraz są najgorsze? szybko zmieniasz zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ale jestes kozak i co wygrzales to bo wiem ze juz odpaliles Pc Nie wiem czy już naładowałem Do utrzymania temperatury 20-21st.C w domu wystarczy odpalenie pompy na 2-3h dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zdanie mam stałe Atlantic pod swoimi wcieleniami ( waterstage, fuji, general ) oraz Nibe i ME. Te uważam za górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nie wiem czy już naładowałem Do utrzymania temperatury 20-21st.C w domu wystarczy odpalenie pompy na 2-3h dziennie. Przydało by się zrobić odwiert prawie na dół płyt i zmierzyć tam temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Przydało by się zrobić odwiert prawie na dół płyt i zmierzyć tam temperaturę Pewnie to dałoby odpowiedź,ale nie zaryzykuję wiercenia w posadzce przy podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nie wiem czy już naładowałem Do utrzymania temperatury 20-21st.C w domu wystarczy odpalenie pompy na 2-3h dziennie. No to spox... niezly wynik a ile idzie na zasilaniu w podloge? I czy Ty caly czas masz stala temp. w budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.03.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 jest takie miejsce gdzie możesz zrobić odwiert pod kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) No to spox... niezly wynik a ile idzie na zasilaniu w podloge? I czy Ty caly czas masz stala temp. w budynku? Na zasilaniu mam 35st.C,po 22h nie grzania temperatura spada do 19-19,5st.C,temperatura powrotu jest wtedy 20st.C,po 20 minutach temperatura powrotu wzrasta do 24st.C i włącza się grzałka,grzałka grzeje następne 5 minut do osiągnięcia 25st.C na powrocie. Panasonic pod tym względem jest beznadziejny. W domu utrzymuję max.22st.C jest takie miejsce gdzie możesz zrobić odwiert pod kominkiem No fakt,trzeba będzie dla własnego i innych ciekawości wywiertać tam dziurę Edytowane 9 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Pewnie to dałoby odpowiedź,ale nie zaryzykuję wiercenia w posadzce przy podłogówce. Nie masz fotek ? Jak bys sie zdecydowal na odwiert to mozna by bylo juz czujnik zainstalowac fajoska sprawa i potrzebna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.03.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No najwcześniej za 4 tygodnie ale takie temat to najlepiej przez telefon lub meila bo forum rzadko odwiedzam Tak tyko pytam czy to w ogole bedzie mozliwe. Pierdyliard razy sie umawialismy juz na cos. Moze zapisz mnie tam w jakims kapowniku czy co tam masz, podaj ewentualna date a ja zrobie wszystko aby ten dzien miec wolny. Wcisnij mnie w wolny termin po prostu. Termin 100% pewny i nie ma ze boli. OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 09.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Na zasilaniu mam 35st.C,po 22h nie grzania temperatura spada do 19-19,5st.C,utrzymuję max.22st.C No fakt,trzeba będzie dla własnego i innych ciekawości wywiertać tam dziurę Te 35*C przy jakiej pogodzie steruje pogodowka? Czy cos innego temp. powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 09.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Na zasilaniu mam 35st.C,po 22h nie grzania temperatura spada do 19-19,5st.C,temperatura powrotu jest wtedy 20st.C,po 20 minutach temperatura powrotu wzrasta do 24st.C i włącza się grzałka,grzałka grzeje następne 5 minut do 25st.C na powrocie.utrzymuję max.22st.C No fakt,trzeba będzie dla własnego i innych ciekawości wywiertać tam dziurę Rzoumiem, iz nie masz wszystkiego skonczonego jeszcze ? 'Pita' Ci 1-1.5* w 22h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts