nydar 02.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Chyba to GWC to niegłupi jednak wynalazek skoro z każdej strony opluwany.Dla spokojności na wlocie do domu zamontowałem filterek węglowy.A temperatura na wlocie jakby z lazurowego wybrzeża bardziej a nie śnieżnych Kujaw. Oj niegłupi to wynalazek,niegłupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 02.04.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 jestem w temacie pompy p-w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.04.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Tak ci się tylko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Ja tez uważam że GWC to przerost treści nad formą. Nie mam zamiaru wydawac kasy na ten cel nawet jesli bym to robił sam i koszt tylko materiałów. wiecie w czym jest największy problem... nikt z krytykujących i negujących GWC owego wynalazku nie posiada a także kompletnie nie rozumie jak działa centrala wentylacyjna przy ujemnych temp. zewnętrznych ... ale to jest wątek o PC więc spadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.04.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 jasiu dziala dziala centralajedynie jak się zamroziła ,zmoczyła była w naprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No tak jak i ceny pewnych samochodow Polski narod myslacy powinnien bojkotowac PC za >10000:- i samochody > 50000:- , lodowki > 2000:- , odkurzacze > 300:- etc. To wszystko znane, stare technologie i sprzedawane za nieprzyzwoite pieniadze.... A i tak to tylko czesc zniewagi i produktow. Dla narodu inteligetnego, myslacego i b. rozwinietego Wrogi zachod i daleki wschod nas wykorzystuja Ale porównanie. A ja bym powiedział tak, samochód, lodówka, odkurzacz niesie za sobą JAKOŚĆ w cenie. Płacimy za furę więcej bo chcemy komfortu, więcej funkcji itp. Ja od PCi P-W chciałbym tylko aby grzała. COP=3 mi wystarczy, sterownik pogodowy to chyba nie wygórowane żądania. Niech ma 2kW poboru mocy ... i dalej uważam, jak Arturo że nie ma prawa kosztować więcej niż 5 tys bo niczym nie różni się od klimy za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.04.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 wiecie w czym jest największy problem... nikt z krytykujących i negujących GWC owego wynalazku nie posiada a także kompletnie nie rozumie jak działa centrala wentylacyjna przy ujemnych temp. zewnętrznych ... ale to jest wątek o PC więc spadam... Nic tylko robić sobie GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Nic tylko robić sobie GWC "Czego oczy nie widza, tego...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.04.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No tak ceny PC nie przekladaja sie na jakosc.. A Arturo to super przyklad prawiacy o COP 1 PC do 5k a inwestujacego w P ponad 20. Aha samochod, ten za 5k tak samo dowiezie jak ten za 100 Pewnie przekładają ale niewspółmiernie .. to tylko moje skromne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.04.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 dziś w swoim 300 litrowym cwh podnosilem temp z 10 do 30 stopni - na podliczniku nie bylo spustoszenia - coś okolo 2-3 kwh poszlo skonczyły się dobre czasy cwaniakowania zużyciem za samo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.04.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 malux ja dopiero po zakońćzeniu sezonu grzewczego będę mógł stwierdzić ile tak naprawdę zużywam na pozostałe rzeczy i czy podlicznik mojego pieca nie kłamie Swoją drogą jak ja mam ograniczyć te moje 0,6kW na godzinę, którą zużywa mój dom jak wszyscy śpią .... cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.04.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 dziś w swoim 300 litrowym cwh podnosilem temp z 10 do 30 stopni - na podliczniku nie bylo spustoszenia - coś okolo 2-3 kwh poszlo skonczyły się dobre czasy cwaniakowania zużyciem za samo co Ale że co robiłeś? Temperaturę podniosłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale że co robiłeś? Temperaturę podniosłeś? Zaczął się myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Swoją drogą jak ja mam ograniczyć te moje 0,6kW na godzinę, którą zużywa mój dom jak wszyscy śpią .... cholera Jest kilka rzeczy które ciągną. Lodówka, tuner TV z twardzielem, wentylacja, wszystko co na czuwaniu, sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Zaczął się myć To mógł poczekać, zaraz woda z gleby wpadnie cieplejsza ; ). Co do zużycia energii to faktycznie wszystko w trybie czuwania ciągnie prund. I czym tańsza chińszczyzna tym większy pobór. Wszystko co na pilota, bramy, RTV, domofony, jak z video i rejestracją to w ogóle, czujki zmierzchu, nawet głupie diody w rozdzielni czy zegar sterujący. Ale to jest chyba właśnie cena komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.04.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No właśnie ... kiedyś przynajmniej prąd wyłaczali co kilka dni i można było zaoszczędzić a tera co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 06.04.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Teraz jak nie masz podtrzymania w zegarkach, piekarnikach, sterownikach, piździelnikach to wyłączenie prądu do szewskiej pasji może doprowadzić. Znajomi mają sterowanie ośw. zewn. zegarami bez tego podtrzymania. Regularnie latają po każdej przerwie w dopływie i nowe nastawy wprowadzają. A tłumaczyłem że zmierzchówka jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.04.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Hey, pytalem w watku o domach litrowych ale tam jest taki tlok, ze wszystko zginelo wiec spytam tutaj. Arturo podrzucal linka to takowej pompy: http://www.enatural.pl/index.php/pompa-ciepla-cwu-4-2-kw Czy ktos moglby zaproponowac jak naprosciej wpiac do tego podlogowke i korzystac z jej dobroci tez na CO? Czy ktos moze umie dogrzewac sie do intrukcji tejze PC? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.04.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Arturo podrzucal linka to takowej pompy: Tylko Arturek potrafi komus "doradzac" wycieranie d...y szklem, a samemu isc dobrze znanymi i przetartymi szlakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Tylko Arturek potrafi komus "doradzac" wycieranie d...y szklem, a samemu isc dobrze znanymi i przetartymi szlakami. Arturek sam zastanawiał się jak wykorzystać tego typu pompę. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5062625&viewfull=1#post5062625 i http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179078-Najtańsze-pompy-ciepła-powietrze-woda-(AW)-Wasze-doświadczenia&p=4845455&viewfull=1#post4845455 W domach energooszczędnych i pasywnych taka pompa może bardzo fajnie się spisywać. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts