pancio11 18.04.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 chodzi mi o ekonomikę, awaryjność itp Chociaż wyczytałem, że obie firmy to prawie to samo : http://panasonic.net/ir/relevant/en040830-1/en040830-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 18.04.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 chodzi mi o ekonomikę, awaryjność itp Chociaż wyczytałem, że obie firmy to prawie to samo : http://panasonic.net/ir/relevant/en040830-1/en040830-1.html A czy bardziej ekonomiczny i bezawaryjny jest Mercedes czy Toyota? Cytat z Dilberta; dlaczego nie możecie mieć normalnych, zrozumiałych cenników? Bo wtedy można by nas porównać z konkurencją. Marketing, renoma, metka, skojarzenia, podświadomość, reklama, nic więcej. Której byś nie wziął, to spokojnie da się dorobić uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 18.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 To racja Człowiek głupieje przez to słońce już..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie da się chyba porównać dwóch pomp w danym domu. Poza tym jest to sprzęt elektroniczny, który możne się zawsze sypnąć. tak jak auta - kupisz lepsze, droższe, bardziej zajebiste, a się zepsuje szybciej niż tańszy i gorszy odpowiednik. Zamiast szukać która lepsza przeanalizowałbym jakość i powtarzalność produktu, a tutaj przewagę na pewno mają większe firmy, z większym doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.04.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a skąd takie wymagania? tylko dlatego że Ty chcesz? bo chciałbyś żeby inwestycja zwróciła się w 2-3 lata? nie ma tak łatwo - albo inwestujesz więcej ale zapominasz o rachunkach albo płać całe życie (no chyba że sobie sam coś sklicisz z patyka, sznurka i kawałka druta ) Twoje wymagania są podobne do: 3 maluchy kosztują 6 tys, jak mi w tej cenie sprzedasz Mercedesa GL z napędem na 4 koła, nawigacją, klimą i koniecznie z DVD w zagłówkach, który będzie palił 5 l gazu na 100 km to biorę.... ja bym Ci na to odpowiedział: szerokiej drogi - jeździj sobie dalej trzema maluchami... Kiepskie porównanie. Ja bym chciał, żeby PCi zwróciła się jeszcze za jej gwarancji ewentualnie maks 10 lat ale licząc koszty kredytu. A to oznacza niestety cenę poniżej 10 tys. Skoro można w cenie o połowę niższą zrobić klimatyzator z funkcją grzania to dlaczego nie można PCi? Idąc Twoim porównaniem można rzec, że skoro mercedes kosztuje x to dlaczego za przyciemniane szyby mam dopłacić dwukrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 18.04.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a skąd takie wymagania? tylko dlatego że Ty chcesz? bo chciałbyś żeby inwestycja zwróciła się w 2-3 lata? nie ma tak łatwo - albo inwestujesz więcej ale zapominasz o rachunkach albo płać całe życie (no chyba że sobie sam coś sklicisz z patyka, sznurka i kawałka druta ) Twoje wymagania są podobne do: 3 maluchy kosztują 6 tys, jak mi w tej cenie sprzedasz Mercedesa GL z napędem na 4 koła, nawigacją, klimą i koniecznie z DVD w zagłówkach, który będzie palił 5 l gazu na 100 km to biorę.... ja bym Ci na to odpowiedział: szerokiej drogi - jeździj sobie dalej trzema maluchami... witam a mnie się bardzo podoba - b. dobre porównanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 18.04.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Kiepskie porównanie. Ja bym chciał, żeby PCi zwróciła się jeszcze za jej gwarancji ewentualnie maks 10 lat ale licząc koszty kredytu. A to oznacza niestety cenę poniżej 10 tys. Skoro można w cenie o połowę niższą zrobić klimatyzator z funkcją grzania to dlaczego nie można PCi? Idąc Twoim porównaniem można rzec, że skoro mercedes kosztuje x to dlaczego za przyciemniane szyby mam dopłacić dwukrotnie? witam dalej rozważasz pompę ciepła ULRICH do CWU? ona nie jest przeznaczona do ciagłej pracy - jesli nie wierzysz porozmawiaj z samym ULRICHEM, tylko z jakimś technicznym, a nie sprzedawcą ponadto ona poniżej +5C (to już z własnego doświadczenia) ledwo grzeje COP bliski 1 więc napewno połowy sezonu nie obciągniesz skądinąd fajna pompa do CWU (a nie wspomagania CO!!!), np. dla tych co w lecie grzeją CWU grzałką pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 18.04.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Oczywiście bez porównania danych technicznych ale porównując firmy to lepszy jest panasonic czy Daikin? witam Panasonic i Daikin są OK, ciężko powiedzieć, która lepsza SHARPA nie montowałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.04.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 3 SHARPA nie montowałem hehe z tym sharpem to taka moja głupia odpowiedź na głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 witam dalej rozważasz pompę ciepła ULRICH do CWU? Nie nie rozważam. W ogóle chyba już nie rozważam. Jeżeli podejscie fachowców, sprzedawcók i instalatorów jest takie jakie jest to długo nie będę rozważał bo nie ma czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie nie rozważam. W ogóle chyba już nie rozważam. Jeżeli podejscie fachowców, sprzedawcók i instalatorów jest takie jakie jest to długo nie będę rozważał bo nie ma czego. hehe te problemy są starsze niż pompa ciepła Tobie pewnie tez nie chce się pracować za darmo więc dlaczego żądasz tego od producentów dystrybutorów i instalatorów pomp kospel to taka jednostka wewnętrzna pc pw i dlatego jest tani ciekawe czy ma pompę obiegowa wilo stratos czy coś taniego i nie ucz pan ojca dzieci robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 pomocypompa mi siadła i grzalki się załączyłymiałem na zasobniku 20 stop i zadałem jej 40do 32 na zasobniku sobie pięknie radziła , a potem zdechła - i sie włączyła grzałkamacie jakiś pomysł ?w sterowaniu coś odkorkować?aha atlantic s10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 mnie nie obchodzi kto ile zarabiaobchodzi mnie to że ceny pomp są u nas przegięciem przy zmianach w cenach gruntowych nie wyobrażam sobie że powietrzne będą sprzedawane za 18-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 pomocy pompa mi siadła i grzalki się załączyły miałem na zasobniku 20 stop i zadałem jej 40 do 32 na zasobniku sobie pięknie radziła , a potem zdechła - i sie włączyła grzałka macie jakiś pomysł ? w sterowaniu coś odkorkować? aha atlantic s10 Dzwoń do Twojego instalatora (do mojej najdalszej pompy mam 50min jazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 mnie nie obchodzi kto ile zarabia obchodzi mnie to że ceny pomp są u nas przegięciem przy zmianach w cenach gruntowych nie wyobrażam sobie że powietrzne będą sprzedawane za 18-24 Zarobki u nas są przegięciem i vat 23% jest przegięciem (miał już być 22%) zakład utylizacji składek też jest przegięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 co to kogo obchodzi klient niech dba o siebie i o swojej rodzinie.powietrzna nie jest warta tych obecnych cen jeśli chodzi o instalatora- nie ma problemu z dzwonieniem do niego odbiera telefony- aż mi głupio za zapłacone mu 850 zł tyle go meczyćale facet jest cierpliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 To może do serwisu, na gwarancji jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 malux jak masz problem ze sterowaniem to zacznij od zwykłego restartu z odłączeniem zasilania, może ruszy, jak nie ruszy to masz problem... co do cen... ceny są takie jakie są, ŻADEN instalator nie ma na nie wpływu bo pompy ciepła to są produkty, które trzeba kupić od producenta i tutaj cudów nie ma... samochody też są droższe i tańsze, spodnie też, wszystko kosztuje tyle za ile producent zechce sprzedać + jakieś marże, ale w dzisiejszych czasach marże nie są duże z racji konkurencji więc nie ma co liczyć na to, że raptem ktoś sprzeda pompę np Atlantica o 5 tys taniej, bo nie ma takiej opcji i nie liczyłbym, że producenci zaczną obniżać ceny - popyt rośnie to i cena będzie - prawo rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 dziękuję nic nie wyswietlajutro dam wam znać o co chodziok ceny takie są jakie sąnapiszę to inaczej [chyba sławek to sugerowal] producenci zejdą z cen w najbliższym czasieteraz może się płaci rentę za nowinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 To może do serwisu, na gwarancji jest? serwis atlantica działa bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts