Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Gość Arturo72
co do cen... ceny są takie jakie są, ŻADEN instalator nie ma na nie wpływu bo pompy ciepła to są produkty, które trzeba kupić od producenta i tutaj cudów nie ma...

Instalator może nie ma wpływu na cenę w katalogu producenta ale dla tego dostaje ok.40-50% upustu od ceny katalogowej producenta a to już sporo.

I w tym %-cie zaczyna się walka o klienta,jednemu wystarczy 2tys.zł z jednej pompy innemu 10tys.zł będzie mało ;)

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To czekaj... samochody , pralki, TV lodowki moga kosztowac tyle samo lub wiecej jak na "zachodzie" ale PC maja byc tanie bo inaczej to przegiecie...

VAT ma byc 22 nie 23... inne kraje maja 25%

Wiek emerytalny najlepiej 55 gdy bogatsze kraje od dawna maja 65 lub 67....

Chcielismy zachod i kapitalizm... to mamy....

Ile kosztuja materialy budowalne do waszych nowych domow w PL ile na zachodzie... ile kosztuja domy w PL a ile tam....

To nie jest skandalem ze mieszkanie kosztuje 100 pensji... z tym problemu nie mamy.... ?

Nowy samochod za 100k... jest OK itd.

Moge was pocieszyc ze w PL PC nie sa jeszcze najdrozsze :p

Są kraje z vat 19% i to nie daleko od pomrocznej ale są tez kraje bez vat

Wybrani maja emeryturę po 15 lub 25 latach

Nie rozśmieszaj mnie z tym kapitalizmem to komuna - euro komuna - nawet rządzą nami KOMISARZE - co z tego że z Brukseli a nie z Moskwy

Gość Arturo72
możecie mnie krytykować

ale kupować powietrzną za 20-24 tyś to trochę robi się niepoważnie

skoro gruntową z pionowym mozna kupić za max 30 tyś [jedna z firm wyżej podanych]

to już logiczniej czysty prąd

Jeśli ktoś akceptuje made in china to tak,bo w innym wypadku taka cena z owdiertami nie jest możliwa.

Ja mam 80% upustu :p

Czyli masz fajny zarobek bo raczej w cenach sprzedawanych przez Ciebie pomp nie widać tego upustu :)

Przy 2000zł z jednej instalacji to już niewielki krok od utraty płynności finansowej i szeregu z tym związanych konsekwencji... Znane (tu na forum) ostatnio prawda???

Przy dobrej organizacji firmy nawet te 2tys.zł z jednej pompy warte jest zachodu,tym bardziej,że zysk jest nie tylko na pompie ale też na materiałach pośrednich a i montaż też jest i nie trzeba zapominać o 8% VAT.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Będziemy wiedzieli ile naprawdę kosztowoła cię T-CAP'ka

Nie widzę żadnych zależności.

Umowę na realizację miałem podpisaną jaką miałem,wykupione udziały czyli kapitał założycielski miałem w innej firmie.

Edytowane przez Arturo72

Pewnie ze sa... Grecja , Hiszpania, Cypr, Portugalia.... buylo super.... a i PC w sumie nie trzeba bylo ;)

Kij podatek i VAT .... ale co obywatel dostaje spowrotem od panstwa... w PL niewiele...

na "wlasnej" ulicy kola mozna pourywac... na chodnikach nogi polamac.... itd.

Wybrani.... dlaczego nie ty czy ja?

;)

bo te przywileje to spadek po komunie której już podobno nie ma 25 lat

z tego co wiem w BRD jest 19% i jakoś cała Europę finansują

Nic... faktury nie dostal... jedzie... Gratis ;)

O .... tak to by kazdy chcial...

Powaznie ile by sie nie zdecydowalo na PC za 16k z odroczona platnoscia....

Kto wie moze i ja bym taka mial ... gdybym znalazl w 2010 ;)

Przypominam że fakturę TRZEBA wystawić do 7 dni od wykonania usługi...

a co ma piernik do wiatraka?

Vat to nie są pieniądze instalatora tylko Rostowskiego...

a skoro producenci dają rabaty na poziomie 40-50 % to dlaczego nie sprzedajesz pomp - mało tego chcesz odejść z prężnej instalatorskiej spółki?

to właśnie miałem napisać i jeszcze raz instalator to nie adwokat notariusz itp. jest wolny dostęp do tego zawodu

Gość Arturo72
Rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy.

Wyciągasz bardzo daleko idące wnioski :)

a skoro producenci dają rabaty na poziomie 40-50 % to dlaczego nie sprzedajesz pomp - mało tego chcesz odejść z prężnej instalatorskiej spółki?

Bo mam na głowie budowę domu,którą przez jakiś czas zaniedbałem i to był błąd :)

Edytowane przez Arturo72