twaro 18.04.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Wyciągasz bardzo daleko idące wnioski /QUOTE] Życzeniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 hm... spojrzmy na Skandynawie... Ja już patrzeć nie mogę, dziękuję. Co to za kraj gdzie za zamordowanie niemal setki osób grozi maksymalnie 21 lat odsiadki, i to niekoniecznie, a za przekroczenie prędkości można trafić do aresztu??? Dziękuję, postoję w PRL II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Hm... ile PC bycs zamontowal w PRL BRD... tylko zetam dyscyplina i wiele innych zeczy troszke inaczej funkcjonuje... wiec nie ptrzmy slepo na 19% VAT czy podatku ( napewno 19% ) Mysle ze na dzien dzisiejszy nie powinnismy sie porownywac... hm... spojrzmy na Skandynawie... ropa plynaca Norwegie... etc. A szynke nadal chcesz tak ? ;) Jak coś chcę to sobie na to zarabiam i niestety cena tego jest wyższa o 23% vat a wcześniej zapłaciłem 19% od dochodu do tego 1000zł/miesiąc zus (obojętnie czy zarabiam czy nie) jak chce flaszkę albo paliwo do moplika to jeszcze akcyza i pewnie jeszcze coś co zaponiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 To funkcjonujesz jak wiekszosc... w sumie jak ja .... tyle ze ja dzialalnosci nie mam No i niestety większość ma rację tak??? bo w telewizji tak powiedzieli że tak musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 cena tego jest wyższa o 23% vat a wcześniej zapłaciłem 19% od dochodu do tego 1000zł/miesiąc zus (obojętnie czy zarabiam czy nie) jak chce flaszkę albo paliwo do moplika to jeszcze akcyza i pewnie jeszcze coś co zaponiałem z flaszką sie zgodzę ale jak lejesz paliwo do moplika na Wirku to nie odliczasz vatu od bryny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 z flaszką sie zgodzę ale jak lejesz paliwo do moplika na Wirku to nie odliczasz vatu od bryny ? Jeśli nie jeździ ciężarowym to jak odliczać VAT??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ma firmę instalatorską?nie ma dostawczaka ?Nyskę za 3 koła sie kupuję i tankuje lub rownie taniego ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 z flaszką sie zgodzę ale jak lejesz paliwo do moplika na Wirku to nie odliczasz vatu od bryny ? chyba zacznę brać flaszki jako koszty reprezentacyjne a od moplika już nie można odliczać vat a o co ci chodzi z brynom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.04.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 dokładnie nasze przepisy są tak skonstruowane żeby Vat płacić a nie odliczać na osobowy samochód służbowy którym instalator jeździ do pracy nie ma odliczeń Vat najbardziej mnie rozbawił pomysł na jaki ostatnio wpadł Rostowski: pracownik jeżdżący samochodem służbowym będzie musiał zapłacić zryczałtowany podatek dochodowy ok 90 zł / mies (wyliczyli, że każdy pracownik wyjeżdża samochodem służbowym ileś tam km w celach prywatnych i gdyby na ten cel wypożyczył samochód z wypożyczalni to musiałby zapłacić jakąś kwotę za wypożyczenie a ponieważ tego nie robi to ta kwota jest jego przychodem i dlatego ma zapłacić te 90 zł Rostowskiemu) takie rzeczy tylko w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 chyba zacznę brać flaszki jako koszty reprezentacyjne a od moplika już nie można odliczać vat a o co ci chodzi z brynom Brawo brawo jesli dajesz fakturki powinienesz szukać odliczeń za wszelką cenę. kto Ci udowodni ze na serwisie byłes Nową Hondą a nie Oplem Vivaro (moze złe porownanie bo Vivaro chyba nie ma benz) no ale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ma firmę instalatorską?nie ma dostawczaka ? Nyskę za 3 koła sie kupuję i tankuje lub rownie taniego ON. No widzisz, może ma a może nie. Może ma kombiaka, mi nic do tego. A z ciekawostek naszego pięknego kraju to podam , że musiałem udowadniać że nie jestem wielbłądem - kupiłem Transita 3-osobowego, reszta z tyłu blaszak. W dowodzie rejestracyjnym stoi w odpowiedniej rubryce "SAMOCHÓD CIĘŻAROWY". Proste? -niby tak ale dla urzędasów NIE!! Trza było pojechać samochodem ciężarowym na przegląd żeby wystawili glejt że to jest naprawdę samochód ciężarowy... Jakaś chora paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 18.04.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 No widzisz, może ma a może nie. Może ma kombiaka, mi nic do tego. A z ciekawostek naszego pięknego kraju to podam , że musiałem udowadniać że nie jestem wielbłądem - kupiłem Transita 3-osobowego, reszta z tyłu blaszak. W dowodzie rejestracyjnym stoi w odpowiedniej rubryce "SAMOCHÓD CIĘŻAROWY". Proste? -niby tak ale dla urzędasów NIE!! Trza było pojechać samochodem ciężarowym na przegląd żeby wystawili glejt że to jest naprawdę samochód ciężarowy... Jakaś chora paranoja. Przy naszej polskiej "zaradności", dziwi cię to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 No widzisz, może ma a może nie. Może ma kombiaka, mi nic do tego. A z ciekawostek naszego pięknego kraju to podam , że musiałem udowadniać że nie jestem wielbłądem - kupiłem Transita 3-osobowego, reszta z tyłu blaszak. W dowodzie rejestracyjnym stoi w odpowiedniej rubryce "SAMOCHÓD CIĘŻAROWY". Proste? -niby tak ale dla urzędasów NIE!! Trza było pojechać samochodem ciężarowym na przegląd żeby wystawili glejt że to jest naprawdę samochód ciężarowy... Jakaś chora paranoja. bo tu chodzi o to żeby cie skasować 150 za ten przegląd albo ewentualnie jak sobie o nim zapomnisz ( albo np. pani księgowa zgubi papierek)to np. po 4 latach jak brakuje papierka w czasie kontroli to można Ci dowalić (czyli masz oddać odliczony vat i odliczenie od dochodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 "Dziękuję, postoję w PRL II. " Ciezarowa to jest SCANIA, VOLVO, DAF etc... Transit jest samochodem dostawczym... Nie dziwie sie ze ci PRL pasil... wszystko mozna 'Wystarczyla kratka i Cienias byl ciezarowka... nikt nie narzekal bo bylo fajnie... A ja na awarie śmigałem moplikiem i do klientów też na gadki to co to było prywatnie czy w celach służbowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy Ty Varme........ (użytkowniku pompy ciepła) nie dostrzegasz ironii? Nie rozumiesz, że można mimo wszystko chcieć spędzić resztę swojego życia w kraju który nie jest doskonały? Twój kraj jest doskonały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 No widzisz, może ma a może nie. Może ma kombiaka, mi nic do tego. A z ciekawostek naszego pięknego kraju to podam , że musiałem udowadniać że nie jestem wielbłądem - kupiłem Transita 3-osobowego, reszta z tyłu blaszak. W dowodzie rejestracyjnym stoi w odpowiedniej rubryce "SAMOCHÓD CIĘŻAROWY". Proste? -niby tak ale dla urzędasów NIE!! Trza było pojechać samochodem ciężarowym na przegląd żeby wystawili glejt że to jest naprawdę samochód ciężarowy... Jakaś chora paranoja. Widzisz a kto mi ma udowodnic na przykład ze moja instalacja na przykład do kominka z PW to nie na przykład konserwacja klimatyzacji w firmie ? chcę tylko powiedziec ze rząd tworzy przepisy aby moc sciagac z podanikow daninę i nie ma w tym nic złego. Podatnik zas ma prawo do szukania luk i lawirowania czasem moze lekkiego oszukiwania ? czy ci na gorze zbiednieją ? wydaje jak oszalali naszą kase na głupoty - czasami bezmyslnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ciezarowa to jest SCANIA, VOLVO, DAF etc... Transit jest samochodem dostawczym... To znajdź taką kategorię oficjalną pojazdów w PL??? Ja widziałem w dowodach rej. tylko osobowe lub ciężarowe. Nie dziwie sie ze ci PRL pasil... To się nazywa bardzo duża nadinterpretacja, jestem jedną z ostatnich osób którym podobałby się ustrój totalitarny.... Więc pomyśl zanim coś napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 A ja na awarie śmigałem moplikiem i do klientów też na gadki to co to było prywatnie czy w celach służbowych zeby nie byc gołosłownym odliczony vat pojazd na firmę aby było ciekawiej to od osprzętu kurtek kaskow tez vat odliczony musze szybko dotrzec do klientów i to robię nie moja wina ze ciagle korki na sląsku. fakt faktem ze zasobnika 400 litrowego nie załaduję ale szybkozłączkę lub mufę przewiozę. http://images50.fotosik.pl/1926/78fec7e145d3dfc7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 18.04.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Widzisz a kto mi ma udowodnic na przykład ze moja instalacja na przykład do kominka z PW to nie na przykład konserwacja klimatyzacji w firmie ? chcę tylko powiedziec ze rząd tworzy przepisy aby moc sciagac z podanikow daninę i nie ma w tym nic złego. Niestety to się wszystko zgadza... Ale przeciętnego obywatela (za takiego się uważam) przeważnie denerwują takie pierdoły które teoretycznie można załatwić o wiele PROŚCIEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 18.04.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy nie widzicie że oni nas równo... . Wasza dyskusja niczym się nie różni od konfliktu n.t. ... głupoty, wypadku czy zamachu. Róbmy swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts