bitter 19.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 bitter nie wierzę, że sobie nie poradzisz z tą drobną niedogodnością... nie da się jakoś do Kospela dołączyć pojemnika ze zmielonym ziarnem ? później wystarczy tylko mały kranik i kawka gotowa;) Gdyby tylko mnie wpuścili na pół etatu do biura projektowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.04.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Gdyby tylko mnie wpuścili na pół etatu do biura projektowego oszczędności jak można tanio zrobić zbrojenie Kospela sie nie wywali w błoto w błoto będzie ekspres do kawy lepiej wywalić w ekspres niż w błoto ale to pocieszające że prywatny inwestor też potrafi ..... nie tylko urzędnik państwowy http://allegro.pl/ekspres-do-kawy-ascaso-barista-pro-raised-2gr-i3172403158.html http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-aquarea-7kw-gratis-i3172784279.html Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 20.04.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 O o o kolega widzę już zaczyna dobrze kombinować. Ta PCI jest w stanie zapewnić mi średnioroczny COP=3. To oznacza, że biorąc ją na kredyt najlepszy jaki mogę sobie załatwić przez pierwsze 6 lat płaciłbym rachunki roczne o 800zł większe. Potem (jak spłacę PCi) już oszczędzam co roku ok 2200zł. Czyli PCI spłaci się w takim wariancie po ok 8 latach. Od ósmego roku oszczędzam. Trzeba jeszcze doliczyć koszt rocznego przeglądu nie wiem ile to jest. 8 lat zwrotu dla PCI powietrznej to dużo czy mało? Przy 10 tys PCI zarabia już od 6 roku. Oj powiem Wam, że zejście poniżej 10 tys kłuło by w oczy "kablarzom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Oj powiem Wam, że zejście poniżej 10 tys kłuło by w oczy "kablarzom" Zużycie malux-a już ich kłuje w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.04.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (....) 8 lat zwrotu dla PCI powietrznej to dużo czy mało? Przy 10 tys PCI zarabia już od 6 roku. Oj powiem Wam, że zejście poniżej 10 tys kłuło by w oczy "kablarzom" Każdy okres "zwrotu" krótszy niż żywotność urządzenia jest chyba OK? A "kablarzom" bardziej niż $$ powinien przeszkadzać smog elektromagnetyczny, chociaż go nie widać i wielu nie zdaje sobie sprawy z wielu zjawisk fizycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 20.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 O smoku wawelskim słyszałem ale o elektromagnetycznym nie Okres zwrotu krótszy od żywotności urządzenia jest ok ale są "ale". Nie wiemy ile to urządzenie pożyje. Co innego zepsucie kotła elektrycznego za 3k a co innego PCI za 14k. Tak czy inaczej zaczyna to wyglądać ciekawie i przed przyszłą zimą pomyślę. Gdyby udało mi się sprzedać Kospela w dobrej cenie i bojler to już coś do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Zużycie malux-a już ich kłuje w oczy taaa... grubość izolacji w jego domu też ... jeszcze parę innych "bolączek" by się znalazło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.04.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 A "kablarzom" bardziej niż $$ powinien przeszkadzać smog elektromagnetyczny, chociaż go nie widać i wielu nie zdaje sobie sprawy z wielu zjawisk fizycznych w końcu to na coś trzeba umrzeć, przecież "wkładka" do trumny nie powinna być w pierwszym gatunku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) taaa... grubość izolacji w jego domu też ... jeszcze parę innych "bolączek" by się znalazło ... Uderz w stół... Wiadomo(no może,nie każdemu w tym wątku),że główny wpływ na zużycie energii na ogrzewanie ma izolacja domu a nie "maszynka" ale właśnie ta "maszynka" ogranicza dodatkowo zużycie energii. Przy kablach oczywiście takie ograniczenie zużycia nie jest możliwe i to jest największy ból dla "kablarzy". Malux ma podobny dom do R&K jeśli chodzi o izolację a zużcie ok.10kWh/dobę vs 50kWh/dobę robi wrażenie. Swój klin wbiję w przyszłym sezonie Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.04.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 główny wpływ na zużycie energii na ogrzewanie ma izolacja domu a nie "maszynka" ale właśnie ta "maszynka" ogranicza dodatkowo zużycie energii. Przy kablach oczywiście takie ograniczenie zużycia nie jest możliwe i to jest największy ból dla "kablarzy". ciekawe czy wszyscy pompiarze jeżdżą do pracy Teslą czy jakimś priusem ... przecież oszczędność w eksploatacji przede wszystkim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.04.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) ciekawe czy wszyscy pompiarze jeżdżą do pracy Teslą czy jakimś priusem ... przecież oszczędność w eksploatacji przede wszystkim ... Zły przykład,Priusem jeździ R&K a malux zagazowanym Priusem Zwykli pompiarze jeżdżą autkami ekonomicznymi. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Zły przykład,Priusem jeździ R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.04.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 i dla jasności te montaże na zdjęciach z aukcji nie są wzorem do naśladowania - można zrobić konkurs kto znajdzie więcej baboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 i dla jasności te montaże na zdjęciach z aukcji nie są wzorem do naśladowania - można zrobić konkurs kto znajdzie więcej baboli MKM za to nie robi żadnych baboli!! Wszystko najlepsze, kontakt na PRIV. Jakieś kompleksy? PO CO RUSZASZ G....? Sorry Stary, tak mnie naszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.04.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 A to wedlug statystyk lokalnych, krajowych czy jakich? Wg statystyk forumowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.04.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 prius -dziękuję ale mi nie pasimacie jakieś krytyczne uwagi do mojego domku? parę rzeczy do poprawienia dom skończony-entuzjazm średni z tego powodu.są ważniejsze rzeczy niż mury.powietrzne są ok -fajne w tym domu jest to że czymkolwiek grzal to byloby ok[nawet propan -4oo litrów za 2,1 daloby się przeżyć] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.04.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 MKM za to nie robi żadnych baboli!! Wszystko najlepsze, kontakt na PRIV. Jakieś kompleksy? PO CO RUSZASZ G....? Sorry Stary, tak mnie naszło bo ma alergie na g.....? na priv w 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.04.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) na priv w 2014 Czyżbyś miał zwolnienie z podatku w 2013 roku i boisz się pisać prawdę ? prius -dziękuję ale mi nie pasi Prius to był przykład Też nie chciałbym priusa nigdy w życiu ani żadnego zagazowanego auta Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.04.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 na priv w 2014 Nastepny co to ma pelny grafik na 2013. Deja vu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.04.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Czyżbyś miał zwolnienie z podatku w 2013 roku i boisz się pisać prawdę ? Prius to był przykład Też nie chciałbym priusa nigdy w życiu ani żadnego zagazowanego auta Zamiast priusa można mieć rusa i na gaz http://www.motocykl-online.pl/testy/Ural_z_instalacja_LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts