Magnolia18 24.04.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Pisz pisz bo mi "tylko" przeklad zrobili... Niedawno. Wedlug zalozen producenta.... Nic extra.... A tak bede sie domagal Taaa jak Tromso Moze dam sobie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 24.04.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 mi "tylko" przeklad zrobili... Rozumiem że nie umiesz używać polskich znaków, OK. Niektórzy tak mają i już. Ale co Ci zrobili dokładnie? Jaki "przeklad" - rozumiem że chodzi o "przekład"? Co tam przekładali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 24.04.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Taaa jak Tromso Moze dam sobie rade Cześć Magnolia. Dzwoniłeś już do serwisu A.? Czy dalej liczysz na pinokia? Na Tromso bym nie liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 24.04.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 "fabrycznie " w P wstępne jest 0,6 do 0,8 Taaa, w "czerwonych" Refleksach jest fabrycznie 1,5 ale na naklejce, już miałem takiego z prawie dwójką realnie. Dlatego dla mnie nie ma znaczenia co POWINNO być fabrycznie, tylko to co jest rzeczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 24.04.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Cześć Magnolia. Dzwoniłeś już do serwisu A.? Czy dalej liczysz na pinokia? Na Tromso bym nie liczył Gdzies TAm juz bylo DZIS Michal zaproponowal mi JEDYNY termin czyli 27.05 na co oczywiscie przystalem. Wszak terminow brak. Szczerze ?! Jak zawsze ! Obawiam sie, ze nic z tego nie bedzie. Bo? Arturo. Wie. Niby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 24.04.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Szczerze ?! Jak zawsze ! Obawiam sie, ze nic z tego nie bedzie. Bo? Arturo. Wie. Niby Ja już jakiś czas temu, rzeczonemu panu już podziękowałem. Mam jeszcze troche czasu. Miesiąc przed zadzwonie do Atlantic'a. Doczytałem że chciałbympompę też czeka... hmmmm. Ciekawe co u innych.... . A swoją drogą to cierpliwy jest. Zobaczcie jak długo już nie pyskuje... . P.S. Wie, ale nie powie. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 24.04.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Taaaak'Jestem cierpliwy i DAJE szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 24.04.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Taaaak' Jestem cierpliwy i DAJE szanse Tu miałem na myśli Tromso;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 24.04.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Przeglad Mam jakieś niejasne podejrzenia... i skojarzenia z Tromso. Nie ważne. Co do błędów, to robisz ich co nie miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 24.04.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Przeglad Przeklad, Przeglad, rzeczywiście nie ma różnicy... Jutro w programie kalambury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 25.04.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Taaa, w "czerwonych" Refleksach jest fabrycznie 1,5 ale na naklejce, już miałem takiego z prawie dwójką realnie. Dlatego dla mnie nie ma znaczenia co POWINNO być fabrycznie, tylko to co jest rzeczywiście. Jak bym nie sprawdzał to bym nie wiedział :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Udało się odblokowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.04.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No - co najmniej od 3 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 30.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Udało się odblokowany i co mozesz znow swiecic i prymowac na forum ? jak masz tyle pracy to sugeruje skupic sie na niej to moze bedzie mniej klientow szukajacych sprawiedliwosci na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.04.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 I tak tez robię. Dziękuję za dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 30.04.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) kila pytań do serwisantó/sprzedawców itp...jak pompa ciepła jest typu split ze skraplaczem wewnątrz domu i funkcją chłodzenia, to ile jest EZR-ów?Jeden, czy dwa jeden w domu, drugi po za.czy sosowane są w powietrznych wymienniki regeneracyjne?czy w tych z jednym EZR, czy tylko tych z dwoma? i jeszcze jednoczy którykolwiek z producentów stosuje mały dodatkowy skraplacz do podgrzewania samego CWU? Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Vld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.04.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) kila pytań do serwisantó/sprzedawców itp... jak pompa ciepła jest typu split ze skraplaczem wewnątrz domu i funkcją chłodzenia, to ile jest EZR-ów? Jeden, czy dwa jeden w domu, drugi po za. czy sosowane są w powietrznych wymienniki regeneracyjne? czy w tych z jednym EZR, czy tylko tych z dwoma? i jeszcze jedno czy którykolwiek z producentów stosuje mały dodatkowy skraplacz do podgrzewania samego CWU? ezr są w zewnętrznej dochładzacz też (wymiennik regeneracyjny) - to pompy z 2ezr; z 1 ezr jest tylko osuszacz par przy sprężarce (z 2ezr też go mają) P oznacza pompy z 2 ezr jako t-cap reszta pomp ma 1 ezr chłodzenie nie zależy od ilości ezr Te....bel wprowadza pompę pw z dodatkowym wymiennikiem freon - c.w.u.(np. w funkcji chłodzenia jednoczesna produkcja c.w.u.) wyeliminowana woda z układu c.o. jako nośnik pośredni do c.w.u. D.....in miał kiedyś w ofercie (chyba dalej jest) układ dwustopniowy dwie sprężarki pierwszy stopień na r404 potem wymiennik r404/r134 i drugi stopień ze skraplaczem freon/woda c.o.. tym d...inem to się interesowałem ze 4 lata temu może coś się nie zgadzać Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 30.04.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Dz za odpowiedźwiem, że nie zależy od ilości zawórow rozpręznych, ale chciałem się upewnić, że zastosowanie 1ezr w praktyce eliminuje możliwosć stosowania regeneracyjnego. W tym te..belu kojarzysz mniej więcej jak to jest podłaczone? Oba skraplacze w szeregu? Skoro piszesz o grzaniu podczas chłodzenia, to on musiałby być wpięty miedzy sprężarką a czterodrogowym. Czyli dodatkowe dwie rury z wnętrza do jedn. zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 raczej równolegle każdy na osobnym ezr i jest osobny port na ten skraplacz do c.w.u. w jednostce zewnętrznej ale dokładnie nie wiem bo na razie producent udostępnił ogólne informacje wygląda to tak że np. w większych jednostkach zewnętrznych jest 5 portów na instalke freonową każdy z osobnym ezr jeden tylko i wyłącznie do wymiennika c.w.u.; 1 do hydoboxa a do reszty możesz podpiąć jednostki freon-powietrze (ścienne kanałowe itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) A i nie wiadomo czy to będzie dostępne w polandii bo tutaj wyznacznikiem jakości jest cena a to produkt z UE np ezr danfoss/saginomija(to akurat z fabryki wykupionej przez danfossa w japan) Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts