Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Byłem ostatnio w Egipcie - benzyna po 70 gr.Woda i prąd tak tanie ,że nikt nie wie ,że za nie płaci.

Czekam na gaz łubkowy

Tylko mam wątpliwości czy toś zmieni ,bo my mamy wodę a jest droga.

Egipcjanie doszli do wniosku ,że są okradani .

Chyba czas na rewolucję

Edytowane przez hydraulik_

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłem ostatnio w Egipcie - benzyna po 70 gr.Woda i prąd tak tanie ,że nikt nie wie ,że za nie płaci.

Czekam na gaz łubkowy

Tylko mam wątpliwości czy toś zmieni ,bo my mamy wodę a jest droga.

Egipcjanie doszli do wniosku ,że są okradani .

Chyba czas na rewolucję

To dlaczego tam nie zostałeś skoro to taki raj:D

http://allegro.pl/pompa-ciepla-12kw-copeland-f-vat-tanie-grzanie-i2022851936.html

co o takiej pompie myslicie ?? - brac taka ?? a jak nie :) to dlaczego >>:)

bo cena fajna ...

Przyłącze się do pytania myśle o tej maszynie do podtrzymania temperatury na plusie w okresie zimowym gdy mieszkańców brak zamiast grzałek w buforze?

W pewnym zakresie temp da radę .Ale jak zabraknie prądu to woda w niej zamarznie

To jak inni tak wprost, to może i mnie się uda (czegoś dowiedzieć i nie zostać posądzonym o kryptoreklamę): co sądzisz o pompach Gree? Szczególnie po takich cenach:

http://www.alfaco.pl/promocje/632/wyprzedaz_magazynowa_pompy_ciepla_gree.html

Promocja nieaktualna, ale raczej nikt do interesu nie dokładał, więc może się powtórzy.

culignon ,a więc osoba znana na forum od lat i nosząca tytuł najlepszego doradcy do energooszczędzania napisał wczoraj na inny wątku tak:

Mam znajomą która sprzedawała PC. Firma, w której pracowała, w ramach samokształcenia, opomiarowała kilkanascie swoich instalacji. Dla kolektorów poziomych, srednioroczny COP oscylował pomiędzi 2 max 3, dla odwiertów było lepiej bo 3,5 czasem dobijało do 4 w zależności od gruntu. Powietrzne pompy po opomiarowaniu przestali sprzedawać. Mamrotali że to na granicy oszustwa czy coś. Przypominam że mierzyli COP średnioroczny a nie w piątek 14 grudnia pomiędzy 12 a 13.

Może to przyczyna spadku cen powietrznych ? :)

może , może.

no ale co z tymi chłopakami na forum którzy tym grzeją i są zadowoleni.

culignon to nie tylko najlepszy doradca na forum ale Przede wszystkim niezwykle życzliwy innym ludziom.

tomek najlepiej postawic domek tak zaizolowany jak ma cul a potem czym będziesz grzał to mniejsza z tym a niech tam nawet będzie cop 2.

powietrzna to żadne cudo .

Edytowane przez malux20

To jak inni tak wprost, to może i mnie się uda (czegoś dowiedzieć i nie zostać posądzonym o kryptoreklamę): co sądzisz o pompach Gree? Szczególnie po takich cenach:

http://www.alfaco.pl/promocje/632/wyprzedaz_magazynowa_pompy_ciepla_gree.html

Promocja nieaktualna, ale raczej nikt do interesu nie dokładał, więc może się powtórzy.

Mnie też interesują .Jeżeli są części zamienne i serwis .to brać.jedną uruchomiłem za trzecim razem ale teraz działa bez problemu

Kolego który zamontował Tanią pompę firmy chigo i grzeje dom oszczędza 200 zł tygodniowo po wyłączeniu kotła olejowego.

Telefon udostępnię na priw.Budynek jest koło Legionowe .Pompa kończy się przy -5 C(brak mocy - 6 kW)

a jak sie robi taki system ?? musi byc jakis zbiornik, ktory grzeje pompa a potem jak juz pompa stanie jakis inny piecyk(np, koza, kocioł) ?? mysle o takiej taniej pompie zeby grzala co i cwu , a gdy beda duze mrozy to moge sobie troche popalic tylko ja planuje podłogówke wszedzie, czy nie lepsze w takim wypadku beda grzejniki ??

pozdrawiam

a jak sie robi taki system ?? musi byc jakis zbiornik, ktory grzeje pompa a potem jak juz pompa stanie jakis inny piecyk(np, koza, kocioł) ?? mysle o takiej taniej pompie zeby grzala co i cwu , a gdy beda duze mrozy to moge sobie troche popalic tylko ja planuje podłogówke wszedzie, czy nie lepsze w takim wypadku beda grzejniki ??

pozdrawiam

Ta pompa ma już zbiornik 200 lnawet ma wężownicę dodatkową (np do węglówki). Albo grzać cwu i podkradać do co przez tą wężownicę.

Trzeba kombinować.

malux20 napisał:

no ale co z tymi chłopakami na forum którzy tym grzeją i są zadowoleni.

Jeśli nie sprzedają to dobrze.Ale tego nie wiesz.Było wiele takich przykładów.

Couligon pisał,że dowiedział się ,że powietrzne to na granicy oszustwa i zrezygnowali.To więcej niż dowiedzieć się ,że grzeją ze słabym COP ,powiedzmy 2

wiesz to wygląda tak -ktoś coś usłyszał od kogoś kto uslyszał od jeszcze kogoś .

a ja powiem ci tak to że przebywałem w domu ogrzewanym czymś takim z ilomaś osobami rozmawiałem , którzy tym grzeją i nie są sprzedawcami.

to ci co piszą że grzeją pompą taką to kłamcy i tylko sprzedawcy?

Edytowane przez malux20

skrajny przypadek na althermie inowrocław dom kostka ogrzewanie grzejnikami -facet nie ma zamiaru wracać do węgla

wągrowiec szeregowiec twierdzi że oprócz reku że to była najlepsza decyzja

NIE WIEM czy jestem godzień to pisać- poczytaj wpisy QQQQ-facet twierdzi że taniej to wychodzi niż ekogroszkiem-dopytajcie się o akumulacyjności posadzki facet ma pewne przemyslenia

cały czas podkreślam że powietrzna nie jest cudem