hydraulik_ 09.01.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Byłem ostatnio w Egipcie - benzyna po 70 gr.Woda i prąd tak tanie ,że nikt nie wie ,że za nie płaci.Czekam na gaz łubkowyTylko mam wątpliwości czy toś zmieni ,bo my mamy wodę a jest droga.Egipcjanie doszli do wniosku ,że są okradani .Chyba czas na rewolucję Edytowane 9 Stycznia 2012 przez hydraulik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Byłem ostatnio w Egipcie - benzyna po 70 gr.Woda i prąd tak tanie ,że nikt nie wie ,że za nie płaci. Czekam na gaz łubkowy Tylko mam wątpliwości czy toś zmieni ,bo my mamy wodę a jest droga. Egipcjanie doszli do wniosku ,że są okradani . Chyba czas na rewolucję To dlaczego tam nie zostałeś skoro to taki raj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.01.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie tak łatwo zostać (wiza na 3 miechy)Ale masa ludzi kupuje tam apartamenty.Najwięcej Niemców.Na emeryturke jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.01.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Na polskiej emeryturze nie będzie Cię na to stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tylko mam wątpliwości czy toś zmieni ,bo my mamy wodę a jest droga. Akurat w Europie jesteśmy na 5 miejscu od końca, jeśli chodzi o zasoby wody. Ogólnie mniej więcej na poziomie Egiptu właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mppm 10.01.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 http://allegro.pl/pompa-ciepla-12kw-copeland-f-vat-tanie-grzanie-i2022851936.html co o takiej pompie myslicie ?? - brac taka ?? a jak nie to dlaczego >> bo cena fajna ... Przyłącze się do pytania myśle o tej maszynie do podtrzymania temperatury na plusie w okresie zimowym gdy mieszkańców brak zamiast grzałek w buforze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.01.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 W pewnym zakresie temp da radę .Ale jak zabraknie prądu to woda w niej zamarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 10.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 W pewnym zakresie temp da radę .Ale jak zabraknie prądu to woda w niej zamarznie To jak inni tak wprost, to może i mnie się uda (czegoś dowiedzieć i nie zostać posądzonym o kryptoreklamę): co sądzisz o pompach Gree? Szczególnie po takich cenach: http://www.alfaco.pl/promocje/632/wyprzedaz_magazynowa_pompy_ciepla_gree.html Promocja nieaktualna, ale raczej nikt do interesu nie dokładał, więc może się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 11.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 culignon ,a więc osoba znana na forum od lat i nosząca tytuł najlepszego doradcy do energooszczędzania napisał wczoraj na inny wątku tak: Mam znajomą która sprzedawała PC. Firma, w której pracowała, w ramach samokształcenia, opomiarowała kilkanascie swoich instalacji. Dla kolektorów poziomych, srednioroczny COP oscylował pomiędzi 2 max 3, dla odwiertów było lepiej bo 3,5 czasem dobijało do 4 w zależności od gruntu. Powietrzne pompy po opomiarowaniu przestali sprzedawać. Mamrotali że to na granicy oszustwa czy coś. Przypominam że mierzyli COP średnioroczny a nie w piątek 14 grudnia pomiędzy 12 a 13. Może to przyczyna spadku cen powietrznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.01.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) może , może.no ale co z tymi chłopakami na forum którzy tym grzeją i są zadowoleni.culignon to nie tylko najlepszy doradca na forum ale Przede wszystkim niezwykle życzliwy innym ludziom. tomek najlepiej postawic domek tak zaizolowany jak ma cul a potem czym będziesz grzał to mniejsza z tym a niech tam nawet będzie cop 2. powietrzna to żadne cudo . Edytowane 11 Stycznia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.01.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Kolego który zamontował Tanią pompę firmy chigo i grzeje dom oszczędza 200 zł tygodniowo po wyłączeniu kotła olejowego.Telefon udostępnię na priw.Budynek jest koło Legionowe .Pompa kończy się przy -5 C(brak mocy - 6 kW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.01.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To jak inni tak wprost, to może i mnie się uda (czegoś dowiedzieć i nie zostać posądzonym o kryptoreklamę): co sądzisz o pompach Gree? Szczególnie po takich cenach: http://www.alfaco.pl/promocje/632/wyprzedaz_magazynowa_pompy_ciepla_gree.html Promocja nieaktualna, ale raczej nikt do interesu nie dokładał, więc może się powtórzy. Mnie też interesują .Jeżeli są części zamienne i serwis .to brać.jedną uruchomiłem za trzecim razem ale teraz działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Kolego który zamontował Tanią pompę firmy chigo i grzeje dom oszczędza 200 zł tygodniowo po wyłączeniu kotła olejowego. Telefon udostępnię na priw.Budynek jest koło Legionowe .Pompa kończy się przy -5 C(brak mocy - 6 kW) a jak sie robi taki system ?? musi byc jakis zbiornik, ktory grzeje pompa a potem jak juz pompa stanie jakis inny piecyk(np, koza, kocioł) ?? mysle o takiej taniej pompie zeby grzala co i cwu , a gdy beda duze mrozy to moge sobie troche popalic tylko ja planuje podłogówke wszedzie, czy nie lepsze w takim wypadku beda grzejniki ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.01.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a jak sie robi taki system ?? musi byc jakis zbiornik, ktory grzeje pompa a potem jak juz pompa stanie jakis inny piecyk(np, koza, kocioł) ?? mysle o takiej taniej pompie zeby grzala co i cwu , a gdy beda duze mrozy to moge sobie troche popalic tylko ja planuje podłogówke wszedzie, czy nie lepsze w takim wypadku beda grzejniki ?? pozdrawiam Ta pompa ma już zbiornik 200 lnawet ma wężownicę dodatkową (np do węglówki). Albo grzać cwu i podkradać do co przez tą wężownicę. Trzeba kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 11.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 malux20 napisał:no ale co z tymi chłopakami na forum którzy tym grzeją i są zadowoleni. Jeśli nie sprzedają to dobrze.Ale tego nie wiesz.Było wiele takich przykładów.Couligon pisał,że dowiedział się ,że powietrzne to na granicy oszustwa i zrezygnowali.To więcej niż dowiedzieć się ,że grzeją ze słabym COP ,powiedzmy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mppm 11.01.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki hydrauli za info,będe śledził wątek może się upoluje jakąś maszyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) wiesz to wygląda tak -ktoś coś usłyszał od kogoś kto uslyszał od jeszcze kogoś .a ja powiem ci tak to że przebywałem w domu ogrzewanym czymś takim z ilomaś osobami rozmawiałem , którzy tym grzeją i nie są sprzedawcami. to ci co piszą że grzeją pompą taką to kłamcy i tylko sprzedawcy? Edytowane 11 Stycznia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 i co mówili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 skrajny przypadek na althermie inowrocław dom kostka ogrzewanie grzejnikami -facet nie ma zamiaru wracać do węglawągrowiec szeregowiec twierdzi że oprócz reku że to była najlepsza decyzja NIE WIEM czy jestem godzień to pisać- poczytaj wpisy QQQQ-facet twierdzi że taniej to wychodzi niż ekogroszkiem-dopytajcie się o akumulacyjności posadzki facet ma pewne przemyslenia cały czas podkreślam że powietrzna nie jest cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 to w sumie wychodzi fajnie, - moją matke namowilem na pompe powietrzna do -25 stopni, dzisiaj przywiozl kurier, a w przyszlym bedzie montowac - mam nadzieje ze i mnie takie cudo zachwyci ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts