Redakcja 11.05.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Z faktami bym nie dyskutował. Kto go osaczył? Konkurencja w całej Polsce czy ludzie domagający się rzetelności i dotrzymania danego słowa? Napiszcie że wizerunek forum cierpi gdy pojawiają się przykre dyskusje i z tego powodu zostają z automatu moderowane. Będzie to przynajmniej jakaś obowiązująca zasada Z mojej strony to tyle. Szkoda mi ludzi i zastanawiam się czy, jeśli trafię tu kiedyś z niewygodnymi dla kogoś pytaniami, to nie zostanę zbanowany. Jeśli tniecie to tnijcie wszystkich łącznie z głównym zainteresowanym. Inaczej sami stajecie się sędziami. Główny zainteresowany jest zbanowany. A jego klienci wyrazili swoje zdanie wielokrotnie (!) przez kilka ostatnich miesięcy. Po kilku miesiącach po raz kolejny chce Pan, by domagano się dotrzymania słowa, a tak naprawdę by znów zaczął się samosąd na forum. Forum służy wymianie doświadczeń, wyrażaniu opinii konsumenckich - tę funkcję w tej sprawie forum spełniło. Forum nie służy do tropienia i samosądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.05.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Dlaczego dostał tytuł "Forumowicz Wielki Sercem"??????????Milion negatywnych opinii a dostaje taki tytuł!!!! Dlaczego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.05.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Dlaczego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 11.05.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Z faktami bym nie dyskutował. Kto go osaczył? Konkurencja w całej Polsce czy ludzie domagający się rzetelności i dotrzymania danego słowa? Napiszcie że wizerunek forum cierpi gdy pojawiają się przykre dyskusje i z tego powodu zostają z automatu moderowane. Będzie to przynajmniej jakaś obowiązująca zasada Z mojej strony to tyle. Szkoda mi ludzi i zastanawiam się czy, jeśli trafię tu kiedyś z niewygodnymi dla kogoś pytaniami, to nie zostanę zbanowany. Jeśli tniecie to tnijcie wszystkich łącznie z głównym zainteresowanym. Inaczej sami stajecie się sędziami. Kolego, od miesięcy jest tu ta sama jazda, a ty znów z tym wyskakujesz? Nie rozumiesz słowa pisanego? Co innego napisanie na czarnej liście "uwaga na firmę X, bo wzieli kase i uciekli" i na tym koniec, a co innego jazda przezz nie wiadomo ile po typie, bez konkretnych dowodów. Przynajmniej ja jako osoba postronna ich tu nie widziałem. Prawda jest taka, że osób poszkodowanych było kilka, a sprawa nabrała takiego tempa, że atakujących było dużo więcej, w tym osób, które w ogóle nie miały styczności z tematem. Ludzie poszkodowani powinni złożyć zawiadomienia w odpowiednich organach, które zajmują się wymierzaniem sprawiedliwości. Płacze i żale na forum raczej tych pieniędzy nie przywrócą. Jeżeli są poszkodowani, to chyba prawo jest po ich stronie i spokojnie mogą to załatwić. Jednak zamiast działania, wolą naganiać tutaj. Po części można przypuszczać, że komuś na tym bardzo zależy. Jako osoba nie związana z tematem mam juz dość czytania o tej sprawie. Tym bardziej, że mowa o tym w kazdym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 11.05.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Jako osoba nie związana z tematem mam juz dość czytania o tej sprawie. Tym bardziej, że mowa o tym w kazdym temacie. A o to miej pretensję do redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 11.05.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 A to oni ten watek ciagna w roznych tematach PC? W 1 nie wystarczy? Czy to tak dla pewnosci aby nikogo nie ominelo? Bo nie ominelo.... A faktycznie nie kazdego w nawet najmniejszym stopniu ta Saga interesuje... Czy Ty z choinki się urwałeś? Policz zamknięte wątki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 11.05.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Nie wystarczy ten od podziekowan... .. To spróbuj podziękować w tym temacie swojemu instalatorowi za to że masz dwie pompy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 11.05.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Odpowiem jako osoba żywo zainteresowana pompą ciepła ( na razie mam tylko do CWU) jak ja to widzę. Nasz bohater z drobnego zainteresowanego przeobraził się szybko w osobę mocno udzielającą się, by później oświadczyć że pracował w branży tam u kogoś, ale widząc popyt stworzy firmę na własnych zasadach, o czym wszem i wobec raczył był głosić. Po wykupieniu płatnego profilu nawet mu kibicowałem, bo stwarzał wrażenie solidnego człowieka. Po jakimś czasie, gdy nie śledziłem wszystkich wpisów, zaczęła się faktycznie jazda. I to nie on miał kłopot a klienci zdobyci dzięki forum. Nie mam czasu na śledzenie wszystkiego co dotyczy samiwieciekogo, ale ich mnogość wynika ściśle z ilości skasowanych wątków i postów przez redakcję. Czy jest to uczciwe zachowanie wobec poszkodowanych? Uważam że nie jest. Czy należało banować forumowiczów? Nie należało. Cd nastąpił w sposób lawinowy, bo ludziska mają swój honor, a ten portal to nie jedyne miejsce w sieci do dyskusji. Błąd nastąpił wcześniej, bo należało przenieść całość do czarnej listy(tylko której, gdy gość walczy w całej Polsce) i dać ostrzeżenie o ewentualnych banach. Ale nie, redakcja woli ciąć wg swojego schematu i brać w obronę nie poszkodowanych, a osobę wobec której są stawiane zarzuty poparte często konkretnymi argumentami. Gdy wyobrażę sobie położenie ludzi z brakiem sprzętu lub zwróconej kasy w postaci zaliczki to pewnie sam bym się tak samo reagował jak liczne grono wielbicieli tego Pana, a do redakcji miałbym spory żal za jej zachowanie. Panie gall86, ostrzeżenie o firmie X nic w przypadku tego Pana nie da, ponieważ mnoży się co chwila w innym miejscu i co chwila zmienia nazwę. Värmepumpsägare, podejrzewam że każdego zainteresowanego zakupem pompy via murator i ewentualną usługą ten wątek żywo interesuje. Mnie na pewno, ponieważ chciałbym wiedzieć z kim mam do czynienia jeśli widzę reklamę przy jego nicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Dlaczego dostał tytuł "Forumowicz Wielki Sercem"?????????? Milion negatywnych opinii a dostaje taki tytuł!!!! Dlaczego????? Liwko, liwko i po co ten post? Jesteś dlugo na forum i wiesz że była taka akcja pomocy i wystarczyło przesłać parę zlotych na szczytny cel aby uzyskać taki tytuł. A teraz będziesz musiał wypatrywać samwieszkogo reklamującego się z samwieszskąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Liwko, liwko i po co ten post? Jesteś dlugo na forum i wiesz że była taka akcja pomocy i wystarczyło przesłać parę zlotych na szczytny cel aby uzyskać taki tytuł. Taaaa???? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209002-Firmy-deklaruj%C4%85ce-pomoc-w-odbudowie!-AUKCJA&p=5607132&viewfull=1#post5607132 Prześledź sobie tytuły innych ofiarodawców. Nie sądzisz, że na tym forum są równi i równiejsi??? Na marginesie to już nawet tych jego firm niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Oj, to chyba nie ta akcja była, coś chyba było z jakimiś dzieciakami ( nie pamiętam dokładnie co to było). A co do równości firm to masz rację - jeżdżą ludzie teraz po jareko i nikt ich nie banuje, nie zamyka wątków etc. Ale na ten temat nie wypowiadam się bo myślę że redakcja wie więcej i dlatego tak działa ( jest też taka partia która wie ale nie powie chyba że w odpowiednim czasie:( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 12.05.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Taaaa???? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209002-Firmy-deklaruj%C4%85ce-pomoc-w-odbudowie!-AUKCJA&p=5607132&viewfull=1#post5607132 Prześledź sobie tytuły innych ofiarodawców. Nie sądzisz, że na tym forum są równi i równiejsi??? Na marginesie to już nawet tych jego firm niema. Liwko z tego co kojarze to nie chodzi o pomoc dla Nelli Sza, tytul dostal przy jakiejs wczesniejszej aukcji. Troche ich bylo na forum, wiec nie pamietam, przy ktorej go "widzialam". Juz znalazlam. To byla aukcja, na ktorej zbieralismy kase na wakacje dla dziewczynek. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?201344-Aukcja-na-rzecz-wakacji-dla-dw%C3%B3jki-2012-tu-wklejamy-fanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 12.05.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Oj, to chyba nie ta akcja była, coś chyba było z jakimiś dzieciakami ( nie pamiętam dokładnie co to było). A co do równości firm to masz rację - jeżdżą ludzie teraz po jareko i nikt ich nie banuje, nie zamyka wątków etc. Ale na ten temat nie wypowiadam się bo myślę że redakcja wie więcej i dlatego tak działa ( jest też taka partia która wie ale nie powie chyba że w odpowiednim czasie:( ) O tym samym pomyslalam:yes: Wie ktos czemu Arturo bana dostal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Może się czepiam, ale to zapewne przypadek, że 12 minut po jego wpisie pojawia się redakcja i daje mu tytuł? Milion razy redakcja pokazała, że w stosunku do Michałka działa na nieco innych zasadach Cel szczytny, gest piękny, a tytuły otrzymali wszyscy bez względu na wysokość datków. Szkoda tylko, że Michałek rozdaje zapominając o zobowiązaniach wobec innych. Janosik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wie ktos czemu Arturo bana dostal? Na wątku elektrycznym siedzi jakiś kabel i kabluje. Niedobrze się robiło, więc się z niego wyniosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał-syn Arturo72 12.05.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wie ktos czemu Arturo bana dostal? Tata dostał kilka dni odpoczynku od forum,ponieważ chciał zwrócić uwagę byłym,obecnym jak i przyszłym inwestorom na fakt,że osoba,której rodowe nazwisko się nie podobało,zarejestrowała nową działalnosć gospodarczą pod nową nazwą,tym razem w woj.kujawsko-pomorskim. Takie ostrzeżenie inwestorów wg.Redakcji forum było nie zgodne z regulaminem forum chociaż dane takie są ogólnodostępne dla Wszystkich pod linkiem: https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tata dostał Buahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.05.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Lato idzie, chyba też wezmę sobie sam jakiś czas odpoczynku od muratora. A może i na stałe. Wam też radzę, nieprzyjemnie się tu zrobiło, atmosfera gęsta i nieświeża. Jednym słowem: śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 12.05.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 To gdzie sie przenosimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 12.05.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tata dostał kilka dni odpoczynku od forum,ponieważ chciał zwrócić uwagę byłym,obecnym jak i przyszłym inwestorom na fakt,że osoba,której rodowe nazwisko się nie podobało,zarejestrowała nową działalnosć gospodarczą pod nową nazwą,tym razem w woj.kujawsko-pomorskim. Takie ostrzeżenie inwestorów wg.Redakcji forum było nie zgodne z regulaminem forum chociaż dane takie są ogólnodostępne dla Wszystkich pod linkiem: https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx Widać każdy ma inny pomysł na działalność a tutaj mamy chyba do czynienia z kukułką zostawiająca w dodatku zbuki. Zapytaj tatę ile ma tych rurek miedzianych między jednostką zewnętrzna i wewnętrzną pompy bo jak mniej niż 3 metry to wróże kłopoty ze sprężarką za kilka wiosen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts