Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeczytajcie posty powyżej i już szanowni Forumowicze będziecie wiedzieli dlaczego po wielu miesiącach psucia forum mówimy dość - brudy wylewajcie poza forum, a kto czuje się oszukany przez forumowicza mpiekny1 niech wreszcie idzie do sądu. To co się tutaj dzieje - jest nikczemne.

Przeczytajcie posty powyżej i już szanowni Forumowicze będziecie wiedzieli dlaczego po wielu miesiącach psucia forum mówimy dość - brudy wylewajcie poza forum, a kto czuje się oszukany przez forumowicza mpiekny1 niech wreszcie idzie do sądu. To co się tutaj dzieje - jest nikczemne.

A mnie ominęła lektura tego "pięknego" mordobicia ;-) Swoją drogą trzeba uważać na marketing szeptany. Ja nie skorzystałem z usług żadnej firmy z tego forum ale nie raz wstawiałem się za Arturo w różnych dyskusjach. Nawet uwierzyłem, że jakoś tam tę PCI za 16 tys załatwił sobie legalnie ale że naciągał biednych ludzi podajac się za zadowolonego klienta to świadczy o jego etyce i etyce prowadzenia biznesu. W głowie mi się nie mieści ... oj Arturo zawiodłem się na Tobie. A do Redakcji ... forum muratora jest niesamowicie opiniotwórczym portalem. Wydaje mi się, że trzeba by przemyśleć kwestie reklamodawców i firm promujących swoje usługi. Albo się reklamujemy albo wymieniamy doświadczenia. Niestety można zbanować tylko nick a już człowieka nie więc nei raz takie sytuacje mogą się pojawić.

A gdzie był szanowny admin gdy koledzy mpiękny i arturo72 obrzucali się g...em ?????? Jeszcze raz dla dobra tego forum proszę o zbanowanie w/w kolegów do czasu aż zrozumieją do czego służy w/w forum - bo na pewno nie do wylewania na siebie nawzajem publicznie pomyj. :mad:

A mnie ominęła lektura tego "pięknego" mordobicia ;-) Swoją drogą trzeba uważać na marketing szeptany. Ja nie skorzystałem z usług żadnej firmy z tego forum ale nie raz wstawiałem się za Arturo w różnych dyskusjach. Nawet uwierzyłem, że jakoś tam tę PCI za 16 tys załatwił sobie legalnie ale że naciągał biednych ludzi podajac się za zadowolonego klienta to świadczy o jego etyce i etyce prowadzenia biznesu. W głowie mi się nie mieści ... oj Arturo zawiodłem się na Tobie. A do Redakcji ... forum muratora jest niesamowicie opiniotwórczym portalem. Wydaje mi się, że trzeba by przemyśleć kwestie reklamodawców i firm promujących swoje usługi. Albo się reklamujemy albo wymieniamy doświadczenia. Niestety można zbanować tylko nick a już człowieka nie więc nei raz takie sytuacje mogą się pojawić.

Mordobicie było niezłe ale przy okazji wyszło szydło z worka na temat gościa który darł japę np. żeby mnie zbanować bo jestem naganiaczem.

Taka już "etyka" tego forum należy udawać zadowolonych klientów to jest ok. bo jak ktoś przyzna że coś instaluje to zaraz jest naganiaczem i nie może mieć opinii.

Tylko pan A zapomniał że niektórzy odpowiadają za swoje dokonania i nie muszą zmieniać tożsamości zamykać spółek itd. oraz sprzedają swoim klientom takie produkty z którymi nie maja kłopotów bo nie warto poświęcać czasu na reklamacje jak można robić nowe instalacje.

Taka już "etyka" tego forum należy udawać zadowolonych klientów to jest ok. bo jak ktoś przyzna że coś instaluje to zaraz jest naganiaczem i nie może mieć opinii.

Nie przesadzaj. Jest kilku instalatorów chociażby w tym temacie, którzy dzielą się zupełnie bezinteresownie swoją wiedzą i nikt nie ma do nich żadnych pretensji. Nie piszą ciągle np. że są ze Śląska i ze względu na szkody górnicze w Polsce należy tylko i wyłącznie stosować pompy powietrzne.

Nie przesadzaj. Jest kilku instalatorów chociażby w tym temacie, którzy dzielą się zupełnie bezinteresownie swoją wiedzą i nikt nie ma do nich żadnych pretensji. Nie piszą ciągle np. że są ze Śląska i ze względu na szkody górnicze w Polsce należy tylko i wyłącznie stosować pompy powietrzne.

czy powietrzna czy gruntowa to decyzja inwestora

budynki ludzie budują coraz "lepsze" i powietrzne też coraz lepsze ale nikt nikomu nie zabrania pakować 10 15 tyś w odwiert i oszczędzać 600zł/rok to indywidualna decyzja inwestora

czy powietrzna czy gruntowa to decyzja inwestora

budynki ludzie budują coraz "lepsze" i powietrzne też coraz lepsze ale nikt nikomu nie zabrania pakować 10 15 tyś w odwiert i oszczędzać 600zł/rok to indywidualna decyzja inwestora

Tysięczny raz powtarzasz swoje bzdury. Pompa gruntowa często jest tańsza od powietrznej!!! Ja i kilku innych forumowiczów jesteśmy tego dobitnym przykładem.

Truizm powtórzę ale co tam. Nie da się rozpatrywać pytania czy lepsza jest PC PW czy PC GW bez analizy konkretnej sytuacji tj. zapotrzebowania na CO i CWU, lokalizacji domu ( np. Wrocław czy Białystok ) , możliwości położenia ( wielkość i zagospodarowanie działki ) i cenę dolnego żródła itp. itd. A kolegów z PC GW którzy tak kategorycznie udowadniają nam jacy to są mądrzy i przewidujący bo wybrali jedyne słuszne rozwiązanie uprzejmie proszę odrobinę refleksji ( bo znaczna część z ich wypowiedzi jest po prostu śmieszna i przypomina małego Kazia który w przedszkolu chwali się że ma dłuższego ... ) :lol2: Jeszcze raz proszę koledzy z PC GW nie traktujcie wszystkich użytkowników PC PW jak skończonych kretynów którym nie dane było doznać objawienia i nie wybrali jedynej prawdziwej PC tj. PC GW.