Tomaszs131 31.05.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Malux, za mala wezownica? Chcialbympompe mial podobny problem. Napisalem posta z zapytaniem jak rozwiazal ten problem. Bez odzewu. Cos mi sie zdaje, ze serwis interweniowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.05.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 TOMASZ to do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207086-Opomiarowana-Atlantic-TRI/page2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.05.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 TOMASZ to do mnie? W poscie 11361 zapytalem chcialbympompe jak sie pozbyl taktowania pompy. Najwidoczniej adresat go nie przeczytal. Pozostal bez odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 31.05.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Zapytanie do klientów mikiego: co z zrobiliście z serwisem i z resztą???Mam mnóstwo pytań, tylko nie mam komu ich zadać. Edytowane 31 Maja 2013 przez r.tyrman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.05.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207086-Opomiarowana-Atlantic-TRI/page2 dziękuję wlasciwie jestem klasycznym przypadkiem i przy okazji znowu czytalem wpis gościa który się przyznal do zmianmy nazwiska he he no ale od tego cwu lepiej u mnie nie będzie grzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.05.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Dlugo nie trzeba bylo czekac na usuniecie posta Artura:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.06.2013 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Szanowna redakcja też dostała pompę i ma układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.06.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 byłem spokojny że latem z cwu sobie poradzidziś jak żonie powiedziałem że w porywach uzyskuje 40 stop to się uśmialaja po moich testach oceniam że rocznie cwu kosztować będzie 3osobową rodzinęz 1200 zł- trochę wstyd przy ekogroszku a i pewnie przy prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.06.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Nie tyle chodzi o klasę ile o modulację przepływu, zapewniającą stałą dt + nowa sprężarka swing z głęboką modulacją mocy od 1,8kW A zaawansowane algorytmy sterowania to nie gadżet, tylko ten element pracy PC, który odpowiada za to, by grzała tyle ile trzeba i wtedy kiedy trzeba. O gadżet w postaci licznika ciepła dopytywał się tutaj nie jeden - więc on po prostu w pompie jest. No i literówkę zrobiłem - te zmiany to weszły oczywiście w ub roku Podsumowując subiektywnie Ukł. kaskadowego Daikin nie wymyślił Ukł. wtrysku cieczy lub pary Dakin nie wymyślił Są producenci którzy zaawansowane ukł. sterowania robili już do pomp on/off (co prawda możliwości ograniczone bo on/off lepiej to wygląda w inwerterach) a deltę uzyskiwało się projektując instalkę i dobierając pompę - pompy on/off działają w domach do teraz z powodzeniem. Modulacje mocy od 10% wydajności inni producenci tez "robią". Czyli pozostaje wystawienie parownika za tacę i licznik energii Możesz mi przypomnieć od kiedy Daikin robi "domowe" pompy PW ? Pamiętasz akcję z oblodzonymi jednostkami zewn. - trochę Daikin wtedy zepsuł opinię na temat PW na rynku - w którym roku to było? Jak czytam forum - "demoniczny defrost" to CHYBA efekt tej wtopy Daikina już zresztą naprawionej ale co niektórzy maja czym straszyć do dzisiaj i na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.06.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 byłem spokojny że latem z cwu sobie poradzi dziś jak żonie powiedziałem że w porywach uzyskuje 40 stop to się uśmiala ja po moich testach oceniam że rocznie cwu kosztować będzie 3osobową rodzinęz 1200 zł- trochę wstyd przy ekogroszku a i pewnie przy prądzie Nie trzeba było oszczędzać na zbiorniku to by wstydu przed groszkiem nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.06.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 człowiek kupuje pompe kupujesz zasobnik tego samego producenta z jego polecenia w celu uniknięcia wtopy a tu coś tAKIEGOprzyznasz jeśli człowiek nie jest z branży to logiczne żeby zaufać producentowi.nie będę udawał że wszystko jest ok i sie męczył z tym zasobnikiema co polecasz w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.06.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Masz rację te firmowe zasobniki to wtopa dawno już nic nie robię z tymi sterownikami ale są tu instalatorzy którzy coś działają z tym producentem może oni pomogą.Z punktu widzenia użytkownika tak powinno być zasobnik firmowy to powinien "dobrze działać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 01.06.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Podsumowując subiektywnie Ukł. kaskadowego Daikin nie wymyślił Ukł. wtrysku cieczy lub pary Dakin nie wymyślił Są producenci którzy zaawansowane ukł. sterowania robili już do pomp on/off (co prawda możliwości ograniczone bo on/off lepiej to wygląda w inwerterach) a deltę uzyskiwało się projektując instalkę i dobierając pompę - pompy on/off działają w domach do teraz z powodzeniem. Modulacje mocy od 10% wydajności inni producenci tez "robią". Czyli pozostaje wystawienie parownika za tacę i licznik energii Możesz mi przypomnieć od kiedy Daikin robi "domowe" pompy PW ? Pamiętasz akcję z oblodzonymi jednostkami zewn. - trochę Daikin wtedy zepsuł opinię na temat PW na rynku - w którym roku to było? Jak czytam forum - "demoniczny defrost" to CHYBA efekt tej wtopy Daikina już zresztą naprawionej ale co niektórzy maja czym straszyć do dzisiaj i na przyszłość Rzeczywiście podsumowałeś wybitnie subiektywnie. Wszystko można wywrócić na drugą stronę. Nie wiem tylko czemu moje wpisy tak bardzo wziąłeś do siebie. Coś Cię gryzie? Nie ważne. Nie jestem rzecznikiem tego czy innego producenta, ale rynek znasz dość słabo, skoro używasz takich porównań i potrzebujesz takich przypomnień. Widzisz - nie trzeba być wynalazcą koła, by wyprodukować dobry samochód. Co do tej wtopy jak ją nazywasz, to też nie znasz tematu, tylko powtarzasz co Ci się wydaje, że wiesz, a nie wiesz. A co do defrostu, to chyba żaden z producentów PC PW nie ma tak dobrze rozwiązanego algorytmu odszraniania jak ten, który stosowany jest w Althermach. I taka uwaga na koniec. Nie szukaj źdźbła w oku konkurencji, tylko pokaż co u Ciebie jest dobre. Ktoś ma na forum problem - to mu pomóż, a nie krytykuj, że sobie tani zbiornik kupił. A jak już wyskakujesz na forum z ofertami cenowymi co i za ile robisz, to sobie profil płatny załóż. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.06.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Kolego chodzi tylko o to że Daikin Ameryki nie odkrył tyle i tylko tyle.Nigdzie nie pisze że to złe urz. wręcz przeciwnie.(może jednego Daikina zamontuje w tym roku -ale to jeszcze nie przesądzone- dlatego "ciągnę" Cię za język)To samo sądzę o A choć zbiorniki to wtopa podobnie jak w P może coś przy okazji napiszesz o zbiornikach w DW A jeszcze nie "pasuje mi' (subiektywnie chyba mam prawo do własnej opinii) sterownik bo nie lubię jak mi klienci wydzwaniają oni zresztą też nie lubią wisieć na telefonie. Płatny profil wykupię jak będę tu szukał klientów tj, wiosna 2014 tylko po co pewnie do wiosny znowu ktoś trafi z polecenia czego i Tobie rzyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.06.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 a jakbys wolał podjechac do klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.06.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Mecaterm jest firmą Majac takich naganiaczy? Nie zartuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.06.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 no ten zbiornik niby kosztuje prawie 3 tyś także grosze to nie bylyile zaplacilem to inna sprawasluchajcie w oemie widzialem że mogę zmienić modulację na mniejszą co to może zmienićchwilowo jestem rozczarowany kosztami cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 01.06.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Malux, zobacz cos takiego.Tylko zeby nie bylo... Ja nie sprzedaje.http://www.galmet.com.pl/pl/products/view/22-wymienniki_cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.06.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 dziękuję za infodziekuję też za pomoc osobie która do mnie zadzwoniła w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts