f.5 05.06.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 w nocy przy braku rozbioru, na pewno jest większe. reduktor to rozsądna inwestycja jeszcze pytanko. oprocz reduktora i chyba zaworu zwrotnego mam zestaw prostych filtrów (tak chciałem) mam jednak chyba problem z jakoscia wody a mianowicie na brodziku i we wannie a mam produkty metalowe emaliowane tworzą sie osady z wody. takie jak by oczka po wyschnięciu wody ktore cięzko domyc. czy zmiękczacz pomoże ? czy zamiast tych filtrów mozna zastosować zmiękczacz i czy ma on rację bytu w garażu bo ujęcie wody jest własnie w garażu. w PG nie mam miejsca. http://images37.fotosik.pl/2084/80051a3aefa00159med.jpg Ps Pozdrowienia z Tychów Jakies protesty mieliscie dzis w Bieruniu z Oswięcimia kierowali na Pszczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.06.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 no, musiałem jechać opłotkami,zmiękczacz powinien pomóc,a zamiast tych filtrów lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie filtra z płukaniem wstecznym zespolonego z reduktorem,jak się filtr zabrudzi to wystarczy podpiąć węża i odkręcić zawór, po paru chwilach filtr znowu czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.06.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 najlepiej dokładnie zastosować się do wytycznych producentów urządzeń i do nich się stosować W karcie gwarancyjnej baterii mam wzmiankę o ciśnieniu max.10 bar a zalecanym 2-5 bar. Reduktor będzie zamontowany,chociaż nie sądzę,że ciśnienie spowodowało nie szczelność baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 05.06.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 jeszcze pytanko. oprocz reduktora i chyba zaworu zwrotnego mam zestaw prostych filtrów (tak chciałem) mam jednak chyba problem z jakoscia wody a mianowicie na brodziku i we wannie a mam produkty metalowe emaliowane tworzą sie osady z wody. takie jak by oczka po wyschnięciu wody ktore cięzko domyc. czy zmiękczacz pomoże ? czy zamiast tych filtrów mozna zastosować zmiękczacz i czy ma on rację bytu w garażu bo ujęcie wody jest własnie w garażu. w PG nie mam miejsca. http://images37.fotosik.pl/2084/80051a3aefa00159med.jpg Ps Pozdrowienia z Tychów Jakies protesty mieliscie dzis w Bieruniu z Oswięcimia kierowali na Pszczynę witam aby dobrać stację uzdatniania wody trzeba znać skład wody, najlepiej zbadaj wodę, po otrzymaniu wyniku można dobrać jaka jest najlepsza stacja, wtedy dopiero będzie wiadomo czy warto inwestować w takie urządzenie warto rozdzielić tak instalację, żeby woda, np. do podlewania, do ogrodu nie przechodziła przez stację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 05.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 W karcie gwarancyjnej baterii mam wzmiankę o ciśnieniu max.10 bar a zalecanym 2-5 bar. Reduktor będzie zamontowany,chociaż nie sądzę,że ciśnienie spowodowało nie szczelność baterii. witam pewnie jak zredukujesz ciśnienie do 2-3bar to problem zniknie:rolleyes: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 witam pewnie jak zredukujesz ciśnienie do 2-3bar to problem zniknie:rolleyes: pozdrawiam Raczej nie gdyż na głównym zaworze skręciłem przepływ do miniumum,czyli woda z baterii ledwo leciała a problem nie zniknął,także wygląda to na usterkę mechaniczną baterii/głowicy nie zależną od ciśnienia wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 06.06.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 zamontowałem u siebie taki reduktor z filtrem o którym pisał @1950 - fajna sprawa, małe i skuteczne ciśnienie ograniczam do ok 3,5 bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.06.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 MOŻE KTOŚ PODAĆ ziżycie z podlicznika za cały maj na cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 06.06.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 u mnie 61 kWh w maju - 2 osoby + w każdy weekend najazdy obcych i jeśli dobrze kojarzę to ze dwa razy w nocy załązało się ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.06.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 leo z tego co pamiętam też masz s10?fajny wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 06.06.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Tak S10I jestem zadowolony bo miesiąc grzania CWU to jakieś dwadzieścia pare zł. Co prawda nie kożystamy jeszcze z wanny bo górna łazienka cały czas się robi, a w lipcu przybędzie nowy członek rodziny. Jeśli nawet zużycie podskoczy o 100% to i tak mnie to nie ruszy. Ja zauważyłem natomiast inną rzecz. Nagrzewanie przeciwbakteryjne:nie mam w sterowniku dostępnych linii 1644 i dalej w ustawieniach CWU, a jest to tym bardziej dziwne że dałbym sobie chyba rękę uciąć że kiedyś je tam widziałem. Nie mogę włączyć tego wygrzewania., a z kolei ustawiając temp zadaną dla wody 65* (to jest chyba max) pompa grzeje do około 50* i dalej włącza "ładowanie grzałki elektr." (które fizycznie są odłączone). Czy sama pompa nie da rady nagrzać wody do wyższej temp. czy może coś namieszałem w ustawieniach. Jak to jest w innych atlanticach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.06.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Raczej nie gdyż na głównym zaworze skręciłem przepływ do miniumum,czyli woda z baterii ledwo leciała a problem nie zniknął,także wygląda to na usterkę mechaniczną baterii/głowicy nie zależną od ciśnienia wody. Nie znasz praw fizyki i to jest Twoj glowny problem przy takich eksperymentach. Trzeba bylo zmierzyc cisnienie przy zdlawionym zaworze glownym oraz zakreconej baterii i zobaczyc o ile "spadlo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.06.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 ale jakieś prysznice w tym zużyciu ?czy tylko umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 06.06.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Tak S10 I jestem zadowolony bo miesiąc grzania CWU to jakieś dwadzieścia pare zł. Co prawda nie kożystamy jeszcze z wanny bo górna łazienka cały czas się robi, a w lipcu przybędzie nowy członek rodziny. Jeśli nawet zużycie podskoczy o 100% to i tak mnie to nie ruszy. Ja zauważyłem natomiast inną rzecz. Nagrzewanie przeciwbakteryjne: nie mam w sterowniku dostępnych linii 1644 i dalej w ustawieniach CWU, a jest to tym bardziej dziwne że dałbym sobie chyba rękę uciąć że kiedyś je tam widziałem. Nie mogę włączyć tego wygrzewania., a z kolei ustawiając temp zadaną dla wody 65* (to jest chyba max) pompa grzeje do około 50* i dalej włącza "ładowanie grzałki elektr." (które fizycznie są odłączone). Czy sama pompa nie da rady nagrzać wody do wyższej temp. czy może coś namieszałem w ustawieniach. Jak to jest w innych atlanticach? witam masz pompę niskotemperaturową maksymalna temperatura wody na wyjściu z pompy to 52*C powyżej tylko za pomocą grzałki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 06.06.2013 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 witam czyli duże prawdopodobieństwo, że zbyt duże ciśnienie i bateria przepuszcza - dzięki wysokiemu ciśnieniu mogła ulec uszkodzeniu pozdrawiam Reduktor redukuje ciśnienie zimnej i ciepłe. jeżeli jest wysokie ale równe dla cieplej i zimnej to nie może uszkodzić w ten sposób.Bateria musi wytrzymać minimum 5 bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 06.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Reduktor redukuje ciśnienie zimnej i ciepłe. jeżeli jest wysokie ale równe dla cieplej i zimnej to nie może uszkodzić w ten sposób.Bateria musi wytrzymać minimum 5 bar witam czy ja napisałem, że jest inaczej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 06.06.2013 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 to nie była krytyka tylko ciąg dalszy informacji.Inna rzecz ,że zamontowanie reduktora bez naczynia wyrównawczego powoduje wzrost ciśnienia nawet do 6 bar(zwór bezpieczeństwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.06.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Pompy ciepła CTC-ENERTECH GROUP A.B. Ja pierdziu:o Na 21 postów 10 to prawie kopiuj - wklej. Za coś takiego moim zdaniem administracja powinna mieć prawo do obligatoryjnego wystawienia FV n.p. 1000 od każdego takiego wpisu. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.06.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 CO PLUS nic tylko zamawiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 06.06.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ja pierdziu:o Na 21 postów 10 to prawie kopiuj - wklej. Za coś takiego moim zdaniem administracja powinna mieć prawo do obligatoryjnego wystawienia FV n.p. 1000 od każdego takiego wpisu. Ciekawe czy w innych przypadkach też grają uczciwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts