Sławek... 29.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Panasonic Aquarea T-cup 9 ~400V – 9kW dla -15*C ...ale na grzałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 ...ale na grzałkach witam niestety dla niektórych bez grzałek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.06.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 niestety dla niektórych bez grzałek wrzuć wykres zależności mocy od temp zewnętrznej jak możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 29.06.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 witam nie rozumiem kogo i o czym chciałeś poinformować forumowicz ma zapotrzebowanie szacowane ok. 6kW pozdrawiam 6 kW -ale dla jakie zewnętrznej, bo chyba nie dla -15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 6 kW -ale dla jakie zewnętrznej, bo chyba nie dla -15 witam gdybyś poczytał kto pyta i co to byś wyczytał, że I strefa -16*C pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 29.06.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 witam gdybyś poczytał kto pyta i co to byś wyczytał, że I strefa -16*C pozdrawiam Ta Kaszubska (Dębica mnie zmyliła). sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 wrzuć wykres zależności mocy od temp zewnętrznej jak możesz... witam pozpatrz na str. 43 katalogu http://www.panasonicproclub.com/uploads/PL/catalogues/katalogi/EU%20AQUAREA%2013_130430_%5Binternet%5D.pdf pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 29.06.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 witam pozpatrz na str. 43 katalogu http://www.panasonicproclub.com/uploads/PL/catalogues/katalogi/EU%20AQUAREA%2013_130430_%5Binternet%5D.pdf pozdrawiam Witam Z instrukcji serwisowej, pobranej z tej samej strony wynika, co następuje; Z danych przytoczonych przez Varme..... (COP ok. 1,9 dla wody 50*) można chyba interpolować działanie z co najmniej takim samym COP przy temp.zewn. -20* dla wody 35/30. W obiegu nabito 3,10 kg R410A, zatem zapas jest. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Witam Z instrukcji serwisowej, pobranej z tej samej strony wynika, co następuje; [ATTACH=CONFIG]198036[/ATTACH] Z danych przytoczonych przez Varme..... (COP ok. 1,9 dla wody 50*) można chyba interpolować działanie z co najmniej takim samym COP przy temp.zewn. -20* dla wody 35/30. W obiegu nabito 3,10 kg R410A, zatem zapas jest. Pozdrawiam Pratchawiec witam napisz jak wklejasz do postu: zdjęcia, arkusze, itp. dziekuję z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.06.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 skupiacie się na wydajnością stałą w niskich temperaturach ale spóżcie jaką moc pobierają te urządzenia w niskich temperaturach, okaże się że nie jest to sztuką wstawić mocniejsza spężarkę i ją ograniczyć w oprogramowaniu.warto wziąć pod uwagę sumaryczną wydajność PCi i grzałki, może dać ten sam efekt lub bardziej korzystny, ponieważ stosując PCi o stałej wydajności w niskiej temperaturze opatej na zastosowaniu mocniejszej sprężarki, jesteś wydaje ci się że ogrzewasz tanio a w sumie sprężarka "zażyna" sie na max Hz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 29.06.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 witam napisz jak wklejasz do postu: zdjęcia, arkusze, itp. dziekuję z góry pozdrawiam Masz w edytorze postów w drugiej linijce taki kwadracik "dodaj zdjęcie". Najpierw wybierasz co chcesz wstawić (musisz wiedzieć gdzie jest obiekt, najprościej zapisz na pulpit), potem zatwierdzasz. Gotowe. Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Masz w edytorze postów w drugiej linijce taki kwadracik "dodaj zdjęcie". Najpierw wybierasz co chcesz wstawić (musisz wiedzieć gdzie jest obiekt, najprościej zapisz na pulpit), potem zatwierdzasz. Gotowe. Pratchawiec Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 skupiacie się na wydajnością stałą w niskich temperaturach ale spóżcie jaką moc pobierają te urządzenia w niskich temperaturach, okaże się że nie jest to sztuką wstawić mocniejsza spężarkę i ją ograniczyć w oprogramowaniu. warto wziąć pod uwagę sumaryczną wydajność PCi i grzałki, może dać ten sam efekt lub bardziej korzystny, ponieważ stosując PCi o stałej wydajności w niskiej temperaturze opatej na zastosowaniu mocniejszej sprężarki, jesteś wydaje ci się że ogrzewasz tanio a w sumie sprężarka "zażyna" sie na max Hz witam dokładnie wiem jaką moc pobierają - jakbyś nie znał/nie wiedział: http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.panasonicproclub.com%2Fuploads%2FPL%2Fcatalogues%2Fkatalogi%2FEU%2520AQUAREA%252013_130430_%255Binternet%255D.pdf i co tu takiego nienormalnego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 29.06.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Hm... stosujac sprezarke np. 16kW... ograniczjac ja do 9kW przy 7*C... mamy produkt 9kW Przy -15*C mamy nadal... 9kW... ale przeciez gdybysmy mieli PC 16kW ... to i tak by spadla do 9kW... a wiec faktycznie... co sie zarzyna...? Ograniczenia mocy... lub zakres pracy taki a nie inny wynika faktycznie z oprogramowania... ale przeciez w przypadku P 9kW i COP 2,54 ( nie wliczjac defrost'u ) przy 35*C ny wyjsciu znaczylo by ze PC chce 3,54 kW... ale to chyba normalne... i nie za duzo dla "wiekszej" sprezarki... czy zle mysle? ee dla 9kw wystarczy spr. 12kw i wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 29.06.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 przepraszam ze tak pózno ale kilkla chwil temu wróciłem z budowy - dziś odwiedził mnie gośc z firmy która prawdopodobnie bedzie instalowała mi Panasa - po rozmowie i określeniu zapotrzebowania wstępnie jestem ukierunkowany na Panasa serii F 9kw który przy minus 15 osiaga 5,9kW. Różnica w cenie do TCAP 5tysi! Czekam tylko na Asolta i OZC od niego - to będzie wiążące. Jęsli wystarczy mi seria F to zakupie też 3szt klimakonwektorów do pokojów na poddaszu.A tak w ogóle to już się u mnie zaczęla "metoda gospodarcza - po samodzielnym spłodzeniu płyty fundamentowej ekipa postawiła stan surowy otwary - teraz ja przejąlem pąłęczkę już do końca - własnie stawiam scianki dziąłowe. Pozdrowienia dla samorobów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 30.06.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 A wiec praktycznie zdecydowales sie... Zona wie? Rozumiem, że Twój sarkazm wynika z rozczarowania, ze jednak nie Daikin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.06.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Rozumiem, że Twój sarkazm wynika z rozczarowania, ze jednak nie Daikin? o widzę że nie tylko ja prosty instalator nie daje wiary w zadowolonego klienta z tysiącami wpisów - hobbistę własnej instalacji c.o. czy raczej lobbystę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 30.06.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) o widzę że nie tylko ja prosty instalator nie daje wiary w zadowolonego klienta z tysiącami wpisów - hobbistę własnej instalacji c.o. czy raczej lobbystę witam można powiedzieć, że zachęca do montażu pomp ciepła, co w tym złego ty też "lobbujesz", i w tym też niczego złego nie widzę pompy ciepła to przecież ciekawa, godna polecenia alternatywa jak się pisze merytorycznie to chyba b. dobrze pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2013 przez mar1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.06.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 tylko że ja nikogo przed nikim nie udaję nie mam alternatywnych wcieleń i nie udaje pod tymi wcieleniami potencjalnego klienta itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.06.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 proszę nie koncentrujcie się na temperaturach -20 czy -25to jest kilkanaście , max kilkacziesiąt godzin[tu przesadziłem]zresztą w czasie dób z -20do -25 zawsze są temperatury w dzień ponizej -10do -15przed zakupem pompy studiowałem dobowe i godzinowe wykresy z ostatnich lat.no ale hasło -20 robi wrażenie ale oprócz bieszczad itp ile jest takich miejsc że przez 24 h jest -20moim zdaniem nigdzie1 tydzień 3 osobowa rodzina2 wanny i 1 prysznic na dobę -17,5 kwh koszt na tydzień 5,5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts