Vld 04.10.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 30 słów 0 odpowiedzi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 05.10.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 witam pompa podłączona jest do: króćca zimnej wody (do trójnik do dopływu zimnej wody do zasobnika) oraz króćca cyrkulacji w połowie zasobnika schemat masz na str. 21 Instrukcji obsługi pompy ciepła do c.w.u. http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla/powietrzna-pompa-ciepla-pcwu38.html pozdrawiam Rozumiem, że pompa będzie stała w piwnicy? Ponadto wystarczy zasobnik z jedną wężownicą albo płaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 pamietam ze w tamtym roku o tym gadalismy.mi przy 0 włacza sie ochrona przeciwzamrezeniowabierze to około 0,2-o,3 kwh.zdaje sie ze chodzi tylko pompka obiegowa.buczy to bardziej niz normalnie w czasie pracy .z tego co pamietam to chodzi o to żeby cos w jednostce wewn. sie nie stałomożna to wyłaczyc/?czemu to służy?MCYPERmam kominek 6 kwsalon 50m2 ja w tym sezonie pale tylko w kominkunie mam ABSOLUTNIE żadnego problemu za to odpowiada budowa kom i tech palenia.kominek potrzebuje około 1,5 h żeby sie nagrzać , bardzo długo sie wychladza.1 kg brykietu debowego spokojnie pali sie 5-6 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.10.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 I tą jedną czy dwoma kostkami nagrzewasz sam wkład i ogrzewasz dom? Jeśli wcześniej podrzucasz dwa kilo rozpałki to ok : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) raczej 2 kg brzózki na podpałke nie uzywam ale faktycznie czasami może być 0,5 kg a czasem 1,5 owszem cały domno ale w tym tyg poszła cała paczka + 1kg =11 kg temp w domu bardziej 23-25 niż 22 Edytowane 5 Października 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 05.10.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Misie gumisieja tu o pompach chciałbym poczytać, a nie podpałce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.10.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 O brykiecie piszą że się potrafi żarzyć 5-6 godzin, dla tego pytałem kiedyś czy się pali czy się tli. Mi wychodzi , że dobowe zapotrzebowanie na ciepło masz w okolicach 4,5 kWh plus to co z rozpałki dostaniesz, ale bez strat kominka, które są chyba mistrzowskie w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 tli się , a jak go rozbujasz od początku to nawet jest ogien widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Witam - szybkie pytanie - asolt w ozc uwzględnił mi w łazience grzejnik - a ogrzewanie to pompa ciepła Panasonic 9Kw, jest juz w garazu ale montaz po niedzieli - i pytanie czy ten grzejnik bedzie jakos grzal na tym ogrzewaniu niskotemperaturowym? w ozc jest wstawione co prawda purmo api 1109M ale jest dosc drogi moze jakis inny który przy pompie ciepłą bedzie jakos grzał. Grzejnik ma tylko suszyc reczniki a nie ogrzewac łązienke ( w ozc nie jest uwzględniony jako ogrzewanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 BEDZIEja w 7-metrowej łazience mam grzejnik coś okolo 1800 wzasilanie grzejnika jest puszczone na sztywno z zasilania przed rozdzielaczamiczyli temp zasilania z pompy=zasilanie tych grzejnikowi o dziwo nawet przy zasilaniu okolo 25 czuc jak ten grzejnik emituje cieplopo dluzszej przerwie zanim posadzka odda cieplo to tak jakby ten grzejnik przełamywał chlodzikale grzej, koniecznie duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 05.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Rozumiem, że pompa będzie stała w piwnicy? Ponadto wystarczy zasobnik z jedną wężownicą albo płaszczem? witam zgadza się, wystarczy zasobnik z 1 wężownicą lub płaszczem pompa może stać w piwnicy, w tym samym pomieszczeniu co zasobnik (najlepiej w sąsiedztwie zasobnika) i najlepiej na ścianie zewnętrznej, bo trzeba przewody powietrzne "wypuścić" na zewnątrz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 u mnie asolt doprowadzil zasilenie grzejnika z rozdzielacza na poddaszu. w tym grzejniku purmo jest podana moc przy 50/40/20 (co to znaczy?) na około 700W - czy przy niskiej temperaturze zasilania moge wstawic jakikolwiek grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 NAJLEPIEJ mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.10.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 no tak tylko jak patrzec na te moc? ten purmo przy 75/65/40 ma 1400W ale przy 50/40/20 już tylko 700W - to jak patrzec na te moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 ja mam 1800 w a wziolbym teraz z 2400 ale i tak jest okgrzejnik tylko dla recznikow i lepszego komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 07.10.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Dziś dostałem (wydaje mi się) dobrą ofertę na http://www.stiebel-eltron.pl/produkty/pompy_ciepla_powietrze_woda/wwk_300 Co Panowie sądzą o tym produkcie? Znajdę lepszy za cenę 7 tys. zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 07.10.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Dziś dostałem (wydaje mi się) dobrą ofertę na http://www.stiebel-eltron.pl/produkty/pompy_ciepla_powietrze_woda/wwk_300 Co Panowie sądzą o tym produkcie? Znajdę lepszy za cenę 7 tys. zł? Oferta beznadziejna, "dizajn" i wykonanie z lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku. Parametry także. Jeśli miałbym wybierać to pompę tylko do c.w.u. wziąłbym z serii jaką sprzedaje np WOLF, pod marką na literę "R" - a ich klonów tańszych i droższych pod różnymi znanymi i nie znanymi markami jest sporo na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 07.10.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Mowa o tej: rickenbacher ultrax hpw? Ile mogę za nią dać max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 07.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 no tak tylko jak patrzec na te moc? ten purmo przy 75/65/40 ma 1400W ale przy 50/40/20 już tylko 700W - to jak patrzec na te moc? Moze trzeba popatrzec na projekt, tam jest podane ile ten grzejnik mam mocy przy załozonej temp zasilania i dT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Jeśli miałbym wybierać to pompę tylko do c.w.u. wziąłbym z serii jaką sprzedaje np WOLF, pod marką na literę "R" - a ich klonów tańszych i droższych pod różnymi znanymi i nie znanymi markami jest sporo na rynku. Odwrotnie,to R.. Wolfa jest klonem http://www.enatural.pl/index.php/pompa-ciepla-cwu-4-2-kw Już cztery lata temu na francuzkiej stronie znalazłem taką samą pompę pod nazwą Caraibes a Wolf chyba dopiero w zeszłym roku ją wprowadził. Edytowane 7 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts