wihajster 07.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Arturo, mi nie chodziło o to kto był pierwszy z tym produktem, Wolf mi się nasunął jako pierwszy i podałem dla identyfikacji. Przyznasz, że klonów jest masa, i że sprzęt niezły w porównaniu do tego obleśnego Stiebla za 7kilo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.10.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Arturo, mi nie chodziło o to kto był pierwszy z tym produktem, Wolf mi się nasunął jako pierwszy i podałem dla identyfikacji. Przyznasz, że klonów jest masa, i że sprzęt niezły w porównaniu do tego obleśnego Stiebla za 7kilo??? Spoko,klonów jest sporo,jest w czym wybierać,Stiebel to kołek i nie wiem jak takie coś można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 07.10.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 ale człowiek czasami mało wie, dzięki Arturo72 za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 08.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Którą wybrać?http://www.enatural.pl/pompa-ciepla-cwu-4-2-kw http://www.zielona-zatoka.com.pl/hit-miesiaca-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 08.10.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Moze trzeba popatrzec na projekt, tam jest podane ile ten grzejnik mam mocy przy załozonej temp zasilania i dT Ale w projekcie tego nie ma dla tego grzejnika - owszem dla podłogowego jest ale ten grzejnik widnieje tylko na str.10 pkt5 i tam podane jest tylko moc wymagana 147 zainstalowana 168W nastawa 1,77 nic wiecej nie ma - to skad mam to wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 09.10.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Yeaaa - od dziś jestem użytkownikiem Panasonica 9kW powietrze - woda i bojler 300l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ale w projekcie tego nie ma dla tego grzejnika - owszem dla podłogowego jest ale ten grzejnik widnieje tylko na str.10 pkt5 i tam podane jest tylko moc wymagana 147 zainstalowana 168W nastawa 1,77 nic wiecej nie ma - to skad mam to wiedziec Moc zainstalowana to moc tego grzejnika dla załozonej temp. zasilania i dT. Moze lepiej jednak zadzwonic i zapytac u zródła, tak jest szybciej i dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 09.10.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 .Którą wybrać? http://www.enatural.pl/pompa-ciepla-cwu-4-2-kw http://www.zielona-zatoka.com.pl/hit-miesiaca-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 10.10.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 No to Gratulacje i duzo zadowolenia z uzytkowania Juz testowales... glosno jak nadlatujacy Apache Właśnie wczoraj uruchomili - zadziwiająco cicha - jednostka zewnetrzna wisi na lewej ścianie budynku a 3m od niej jest garaż za rogiem - stojac przy garażu nie słysze pompy. Poza tym malo bylo czasu na testy bo bylo bardzo pozno ale dzis bede sie bawil. Asolt - pewnie prosciej zadzwonic ale tez nie chce uprzykrzac Ci zycia ciagłymi pytaniami - wiem że masz mase roboty własnej (sam mowiłeś przy ozc i projekcie podłogówki ze masz tyle otwartych zlecen ze sie nie wyrabiasz stad moja niechec do przeszkadzania. Dzieki za wyjasnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 10.10.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a ten Panasonic 9 kW to jaki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 10.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 zwykły inwerter nie tcap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 10.10.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Czy jest w stanie ktoś mi pomóc? Którą pompę wybrać dla 6 osobowej rodziny do grzania Cwu w okresie niegrzewczym? http://www.enatural.pl/pompa-ciepla-cwu-4-2-kw http://www.zielona-zatoka.com.pl/hit-miesiaca-1 http://instalacje24h.pl/pompa-ciepla-defro-pc-eco-250-transport-gratis%283,17469,57013%29.aspx http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/euros-energy-pompa-ciepla-powietrze-woda-euros-aqua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 11.10.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 PC300-4.2, jesli to prawda z tym -7 do 43 (może +7-43?) stopnia to ją bierz. Gdzie będzie stała? Sprawdź czy można panel sterowniczy przenieść sobie w dogodne miejsce w okolicy sterowników. Ta powyżej ma chyba najmocniejszy agregat, stąd takie możliwości. "Hałasują" wszystkie podobnie, cenowo też podobnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 11.10.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 to pierwsza odpada, dziś w końcu udało mi się do nich dodzwonić. na emaile nie odpisują. mogą ją ściągnąć za dwa miesiące. dziwna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 w atlanticu s10 program na cwu przewiduje 3 strefy czasowe w komforcie i 3 strefy z obniżoną.niestety temp komfortowa może być tylko 1 dla tych wszystkich 3 stref.w zasobniku 300 litrowym grzeję wodę między 13 a 15 do 48 stop wieczorem dwie wanny i 1 prysznic.rano mamy jeszcze ciepłą wodę do ewentualnego prysznica.wiem że zimą , że dla temperatury obniżonej -33 stop pompa i tak się na chwilę bedzie włączać .najgorszy z możliwych wariantów to pyknięcie o 6 rano w drogiej już taryfie - no to niech lepiej to zrobi po 5 rano ale jak ą do tego zmusić?szkoda że dla różnych stref czasowych w komforcie nie można ustawiać różnych temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 no mogę i co to mi zmieni?my w domu większość cwu używamy wieczorem jeżeli ustawie komfort między 5-6 i 13-15to po wieczornych kąpielach główne ładowanie cwu odbywałoby się rano a wolałbym z pewnych względów o 13-15w ten sposób wychodzą niuanse międzuy gruntowymi a pow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) no mogę i co to mi zmieni? my w domu większość cwu używamy wieczorem jeżeli ustawie komfort między 5-6 i 13-15 to po wieczornych kąpielach główne ładowanie cwu odbywałoby się rano a wolałbym z pewnych względów o 13-15 w ten sposób wychodzą niuanse międzuy gruntowymi a pow O jakich niuansach piszesz ?Ustaw sobie rano 4-5 13-15 to w drogiej Ci się nie zalaczy.Jaki problem ? Jaką widzisz tutaj różnice między powietrzną a gruntowa ? Edytowane 11 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 no moja pompa uzyska lepszy cop w okolicach 13-15 niz 5 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 O jakich niuansach piszesz ?Ustaw sobie rano 4-5 13-15 to w drogiej Ci się nie zalaczy.Jaki problem ? Jaką widzisz tutaj różnice między powietrzną a gruntowa ? A taki, ze zima DZ w gruntowej o 5 rano ma +2*C a w PW jakies -10 do -15*C (albo nizej). "Subtelna" ronica w COP wyjdzie, ale kto by sie przejmowal. To "to samo" co w gruntowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 no moja pompa uzyska lepszy cop w okolicach 13-15 niz 5 rano O ile większy ten COP ? O 0,5 ? Przy 3kWh ile tego będzie ? 0,2kWh mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts