malux20 11.10.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 tylko że za chwilę się okaże że w mrozy lepiej grzać cwu grzałką niż męczyć pompę ze względu na mróz. wystarczyłoby w sterowaniu mieć różne temp komfort dla różnych stref czasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 te 3 kwh mam teraz a na ile szacujecie zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 tylko że za chwilę się okaże że w mrozy lepiej grzać cwu grzałką niż męczyć pompę ze względu na mróz. Już gadasz jak jasiek dla którego 1=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 jasiu to kumaty facet[ostatnio to nawet przestał wyliczać średnią ceny kwh-ciekawe dlaczego he he] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 te 3 kwh mam teraz a na ile szacujecie zimą? Jak wyjdzie Ci mniej niż 12kWh na dobę przy zasobniku 300l to znaczy,że będziesz grzal taniej niż pradowcy z COP1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 12 kwh na dobę - ł SAMO CWU:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 12 kwh na dobę - ł SAMO CWU:o Popatrz na to realnie a nie tylko wirtualnie,bo każdy może pisać farmazony. Wlacz sobie na dwie doby grzalke w swoim zasobniku,bez pompy to zobaczysz jakie zużycie cwu mają pradowcy i jak te zużycie ma się do tego co podają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srebrnydom 11.10.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 kupiłem pompę Stiebla do grzania CWU WWK 300 SOL przez rok używana, dałem 5500. Sprawdzę w następnym sezonie niegrzewczym ile będę płacić za prąd. P.S.podobno WOLF Polska ściąga Rickenbachery z Chin, bez wiedzy WOLF Niemcy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 11.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 kupiłem pompę Stiebla do grzania CWU WWK 300 SOL przez rok używana, dałem 5500. Sprawdzę w następnym sezonie niegrzewczym ile będę płacić za prąd. P.S. podobno WOLF Polska ściąga Rickenbachery z Chin, bez wiedzy WOLF Niemcy..... Kurte, az polecialem swojego Wolfa poogladac - ale luz, mam niemieckiego. Uzytkuje go bardzo sporadycznie bo jeszcze wykonczeniowka i nie mieszkamy. Nie mam porownania tylko tyle co w necie, pozytywnie zaskoczony jestem zuzyciem pradu, kultura pracy i szybkoscia osiagania zadanej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.10.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Kurte, az polecialem swojego Wolfa poogladac - ale luz, mam niemieckiego. No coś takiego, masz niemieckiego? A po czym wnioskujesz czy składany przez Turka a nie Chińczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 12.10.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 . podobno WOLF Polska ściąga Rickenbachery z Chin, bez wiedzy WOLF Niemcy..... z całą pewnością... a Mercedes Polska ściąga pewnie bez wiedzy Mercedes Niemcy jakieś chińskie auta i sprzedaje jako gwiazdy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.10.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 atlantic s10 mam komfort ustawiony dla cwu 14-16 47 stop reszta doby to 32 stopzasobnik 300l cwhostatnio zauważyłem że wyświetla się info ładowanie cwu grzałką jednostka zewn nie chodzi wtedy .prawdopodobnie to jest kwestia ustawien - nie mogę się ostatnio skontaktować z instalatorem.może wiecie o co chodzi w tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.10.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 może wiecie o co chodzi w tym wszystkim co prawda nie znam tego sterownika, ale zobacz czy nie można gdzieś w sterowaniu nakazać pompie żeby nie pracowała w ogóle na grzałkach przy CWU (w niektórych sterownikach jest taka opcja z tym że mogąto być jakieś ustawienia serwisowe, instalatora czy tam jak to jeszcze zwał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.10.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dam znać jak to wymacam z drugiej strony t o w mrozy szkoda żyłować do wysokich temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.10.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dam znać jak to wymacam z drugiej strony t o w mrozy szkoda żyłować do wysokich temp w mrozy szkoda, ale na razie mrozów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 18.10.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 atlantic s10 mam komfort ustawiony dla cwu 14-16 47 stop reszta doby to 32 stop zasobnik 300l cwh ostatnio zauważyłem że wyświetla się info ładowanie cwu grzałką jednostka zewn nie chodzi wtedy . prawdopodobnie to jest kwestia ustawien Tak samo mam. I też podejrzewam, że kwestia ustawień, bo grzałki jako takiej nie mam nawet do zasilania podpiętej. PC "myśli" że w porze obniżonej temperatury ma nie dogrzewać PC, tylko grzałką. Tego efektu nie ma, jeśli zmienisz grzanie CWU na 24h. Cóż, jak coś wymyślisz - daj znać Swoją drogą, 43 to dla mnie dużo, 47 to już chyba wrzątek Muszę wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.10.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ja mam prysznic ustawiony na 38 stopale u mnie kobiety mają przyzwyczajenia swoje coś się dowiedziałem ja do wrzesnia miałem fizycznie odpiętą grzałką w zasobnikuw pamięci miałem dużą ilość włączen grzałek-ale faktycznie ona nie chodziła .w temperaturze obniżonej nie wiem dlaczego ale jak spadnie temperatura wody to najpierw grzałki się odpalają.do czasu jak grzałka była odłączona to czasem pompa rano się odpalała .a teraz grzałki to robią. mam temperature obniżoną skręcić z 32 do 25i ma to załatwić problemu mnie ze względu na umieszczenie czujnika temp wody jak nawet pokazuje nawet 22 stop to mam ciepłą wodętaki urok zasobnika cwh fs 300litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 18.10.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ja mam prysznic ustawiony na 38 stop ale u mnie kobiety mają przyzwyczajenia swoje coś się dowiedziałem ja do wrzesnia miałem fizycznie odpiętą grzałką w zasobniku w pamięci miałem dużą ilość włączen grzałek-ale faktycznie ona nie chodziła . w temperaturze obniżonej nie wiem dlaczego ale jak spadnie temperatura wody to najpierw grzałki się odpalają. do czasu jak grzałka była odłączona to czasem pompa rano się odpalała . a teraz grzałki to robią. mam temperature obniżoną skręcić z 32 do 25 i ma to załatwić problem u mnie ze względu na umieszczenie czujnika temp wody jak nawet pokazuje nawet 22 stop to mam ciepłą wodę taki urok zasobnika cwh fs 300litr. witam nie wiem jaką masz pompę ale być może "winny" jest algorytm pracy twojej pompy niektóre pompy do momentu, aż woda c.o. na wejściu do pompy nie osiągnie określonej temperatury np. 18'C lub20'C wspomaga się grzałkami, lub nawet pracuje tylko na grzałkach, potem już tylko sprężarka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.10.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 raczej niezasilanie mam wiekszedzis zauwazyłem ze pompka obiegowa pracowała rano- akurat jak byłem w kotlowni to usłyszałem jaj siłownik przełaczył z obiegu co na cwu gdy pompka sie wyłaczyłapewnie pompa na podstawie temp zewn stara sie utrzymac temp w obiegutylko po co ona korzysta z wody po cwu- no gorszy cop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.10.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 znalazłem w trybie instalator2884 i zwolnienie elektryczne poczatku ponizej temp. zewn[zakres-30 do 30] regulacja fabryczna 2przestawiłem na owiecie może wiecej o tej funkcji? zastanawia mnie linia 5061 s DOTYCZY ZASOBNIKA CWUzwolnienie grzałki elektr. są tryby do wyboru24 g/dzienzwolnienie cwuprogram godzinny 4 /cwua u mnie na tej linii wyswietla sie-ZASTEPCZO:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts