mkm silesia 17.11.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam wszystkich, proszę o pomoc z moja pompa ciepła, jak się włącza defrost to pokazuje się błąd h62 nie wiem o co chodzi i jak temu zaradzić, jeżeli ktoś wie jak mam to rozwiązać to proszę o jakąś podpowiedz dziękuje. H62 to błąd przepływu dziwne że występuje tylko przy odszranianiu oby to nie była awaria płyty głównej w jedn. wew. bo jeżeli były by problemy z przepływem to raczej cały czas ale masz jeszcze chyba gwarancje dzwon do instalatora ogólnie h62 występuje jeżeli przepływ jest nieprawidłowy przez co najmniej 10s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.11.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 WCZoraj pierwszego dnia pompa zużyła okolo 7 kwh na coustawiona temp zadana 24 kwh pompa mi taktuje troche ale powodem chyba jest to że prawie polowa petli jest zakrecona i pompka chodzi na 1 biegujak zobaczyłem ile pompa bierze i jak jest przyjemnie cieplo w domu to troche brzydzi mi sie odpalac kominekpompa s10 123m2 3,1kwozc asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 17.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Malux po czym poznać że pompa taktuje ? U nas sprężarka się dość często zalacza i domyślam się że tak nie powinno być. Ale jak to "zminimalizować"?Zmniejszyć krzywa? Co można jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.11.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Malux po czym poznać że pompa taktuje ? U nas sprężarka się dość często zalacza i domyślam się że tak nie powinno być. Ale jak to "zminimalizować"?Zmniejszyć krzywa? Co można jeszcze zrobić? zmniejszenie krzywej to nie jest droga do wykluczenia taktowania (jak będą trzaskające mrozy i pompa zacznie taktować to zmniejszysz krzywą? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 18.11.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Zasobnik 300 L KOSPEL SW TERMOMAX Wymiennik stojący srebrny z wężownicą spiralną, czujnikiem temperatury Tewa. jeśli chodzi o wężownicę to trzeba by wygooglać pozdrawiam a ta PC 9kW to jedyne źródło ciepła na dom 230m2? Jeszcze bez reku ... to ona chyba cały sezon nie uciagnie a OZC masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2req 18.11.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 uciągnie, uciągnie, wg ozc jest z zapasem reku nie mam, ale i tak podczas robienia gładzi gipsowych (to co jest robione w tej chwili) i tak nie byłby włączony, zresztą nawet jak już go powieszę no nie zamierzam go tej zimy załączać, przewiewy przez brak docelowych drzwi wejściowych robią swoje i mam wentylację na bieżąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.11.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 uwierz ze te przewiewy nie beda wystarczające - u mnie poddasze bylo otwarte i prawie nie wialo. Poza tym chyba maja rację Ci którzy pytają o tego Tcapa - myslę ze bedzie za mały zwłaszcza bez reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 19.11.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 uciągnie, uciągnie, wg ozc jest z zapasem a jakie wyszło ci projektowe obciążenie cieplne w OZC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2req 19.11.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Qpc = 8,5 KW wentylację mechaniczną pod rekuperację mam rozprowadzoną, tyle że nie zamierzam tej zimy tego uruchamiać póki trwaja prace wykończeniowe aby pyłem nie zapchać kanałów pozdrawiam ps. w tej chwili PC temp. zasilania 37C, temp. pomieszczeń na parterze 18C i zacząłem dziś powoli odkręcać obwody na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 19.11.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Qpc = 8,5 KW ps. w tej chwili PC temp. zasilania 37C, temp. pomieszczeń na parterze 18C i zacząłem dziś powoli odkręcać obwody na piętrze No i o to chodzi:lol: Pompa spokojnie da radę jak wykończysz domek i zamieszkasz, a na razie spokojnie wygrzewaj. U mnie w tej chwili na zasilaniu 35st a w domku 23, a warunki podobne - dom trochę mniejszy ale i gorzej ocieplony - zapotrzebowanie 8,6kW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 19.11.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 No i o to chodzi:lol: Pompa spokojnie da radę jak wykończysz domek i zamieszkasz, a na razie spokojnie wygrzewaj. U mnie w tej chwili na zasilaniu 35st a w domku 23, a warunki podobne - dom trochę mniejszy ale i gorzej ocieplony - zapotrzebowanie 8,6kW. Pozdrawiam pompy nie masz przewymiarowanej. korzystasz z dwóch taryf? jesli tak to jak rozklada się zużycie pomiędzy taryfami (%)? ile sezonów masz za sobą i jak ze zużyciem (kWh)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 19.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Qpc = 8,5 KW wentylację mechaniczną pod rekuperację mam rozprowadzoną, tyle że nie zamierzam tej zimy tego uruchamiać póki trwaja prace wykończeniowe aby pyłem nie zapchać kanałów pozdrawiam ps. w tej chwili PC temp. zasilania 37C, temp. pomieszczeń na parterze 18C i zacząłem dziś powoli odkręcać obwody na piętrze a możesz podrzucić na priva kto ci to instalował i jaki koszt całości z montażem kotlowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 19.11.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Qpc = 8,5 KW wentylację mechaniczną pod rekuperację mam rozprowadzoną, tyle że nie zamierzam tej zimy tego uruchamiać póki trwaja prace wykończeniowe aby pyłem nie zapchać kanałów pozdrawiam ps. w tej chwili PC temp. zasilania 37C, temp. pomieszczeń na parterze 18C i zacząłem dziś powoli odkręcać obwody na piętrze a możesz podrzucić na priva kto ci to instalował i jaki koszt całości z montażem kotlowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 19.11.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 pompy nie masz przewymiarowanej. korzystasz z dwóch taryf? jesli tak to jak rozklada się zużycie pomiędzy taryfami (%)? ile sezonów masz za sobą i jak ze zużyciem (kWh)? Korzystam z taryfy G12w. W tej chwili 95% w taniej taryfie. Pompę mam od 53 dni:D i przez ten czas zużyła 900kW/h, czyli średni 17kW/h na dobę. Jak przyjdą jakieś ostre mrozy to zakładam ,że zużyje nawet 50kW/h na dobę, ale u mnie na pomorzu to rzadkość, także jestem dobrej myśli. Pożyjemy, zobaczymy:yes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 22.11.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) Ten o którym pisać nie wolno, na pytanie o serwis i zapomnianą zaliczkę : Czekam na przegląd gwarancyjny i zwrot 2000zł.odpisał mi tak: Witam. Koszt przeglądu wynosi 300zł + VAT.Pracownik firmy serwisowej skontaktuje się z Panem z tygodniowym wyprzedzeniem w celu doprecyzowania terminu wykonania serwisu. Ciekawe czy to kolejny blef? P.S. Czy ktoś doczekał się od M.Pięknego serwisu? Edytowane 22 Listopada 2013 przez r.tyrman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) Pieniędzy też nie ,za zleconą naprawę knota .Przywłaszczenie cudzych pieniędzy to ........... Był taki król francuski Filip Piękny .Pożyczył od templariuszy pieniądze .Ale jak nie miał ochoty oddać kasy ,to powiedział ,że to oni są winni .Trochę ich wyciął. Edytowane 22 Listopada 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 23.11.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Witam, mam pytanie czy zostawić ogrzewanie włączone non sto jak nie przebywam na budowie przez tydzień, pompa ciepła TCAP9 panasonic do ogrzewania 90m2 wszystko w podłogówce, dom ociepleny 15 cm styro i siatka z klejem ściany 24 cm poroterm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 23.11.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Bo zauważyłem że jak przyjeżdżam to jest 8 lub 9 stopni na plusie i doba jest potrzebna do 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 23.11.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 | zużycie dobowe wtedy wychodzi jakieś 40 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 23.11.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A i okna oknoplast 3 szybowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts