malux20 28.11.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 adiqq chyba g12w zamówięmap mądrze prawisz - ale ta sobota i niedziela i święta wygodna jest dla leni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.11.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Suma 1128 kWh. Daje to w G12 do zapłaty 490zł. Podstawiając to zużycie do cen G11 wychodzi mi 790zł. Więc mam 300zł oszczędności na 2 miesiące. .. U mnie w G11 1128kWh dałoby 642zł ze wszystkimi opłatami stałymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.11.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Za poprzednie dwa miechy za 850kWh w G11 zapłaciłem 486zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 28.11.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Mój błąd - do brutto dodałem vat. Już poprawiłem ten post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 28.11.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 map mądrze prawisz - ale ta sobota i niedziela i święta wygodna jest dla leni No ja jestem leniem:) Otwarcie się do tego przyznaję i dlatego mam pewność, że dla mnie G12w jest najlepsza. Gdybym postawił na maksymalne oszczędności to pewnie wybrał bym G12r i narzucił sobie odpowiedni dryl, ale znam siebie i wiem, że nie jestem tego typu człowiekiem i szybko bym odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 ENERGA MI PRZYSŁAŁA CIEKAWĄ OFERTĘ opcja dodatkowa2 wybieram100%zielonej energii.stawka za energię elektryczną zostanie ZWIĘKSZONA o 3,3%. energia elektryczna zakupiona przez energa-obrótsa sprzedawana w ramach oferty w całości została wytworzona w odnawialnych żródłach energii głupi jestem czy tylko mi się wydaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 28.11.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Pyxis wszystko da się zrobić Ja też mam opóźnienie startu, ale dla mnie rozpoczynanie prania o 2200 nie jest komfortowe i nie chciałbym się temu podporządkowywać. Co nie znaczy, że wszyscy tak mają, dla niektórych to nie problem, a dla jeszcze innych to komfort - bo taki mają tryb życia. Dlatego dostawca prądu zróżnicował ofertę żeby każdy wybrał co jemu najbardziej odpowiada:) A kto cię zmusza do prania o 22. U mnie ostatnio na bytowym tylko zmywarka ustawiana na noc ale to wynika raczej z trybu życia niż z taryf, pozostałe łącznie z pralką jak sie komu podoba. Zresztą oprócz mnie to nikt nie wie jakie ta tańsza taryfa ma godziny. Wynik w listopadzie- bytowy 35% w taniej, PC- 75% w taniej. Mimo słabego wyniku na bytowym w listopadzie i tak jestem do przodu Najgorszy wynik średniej z faktury za miesiące czerwiec- lipiec- 0,54zł/kWh, najlepszy styczeń - luty - 0,44zł/kWh G11 to ok 0,63zł/kWh. Ja mam G 12. W G12w przegieli z cenami- 0,40 i 0,80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 MAR A rozglądałeś się za innym dostawcą prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Tez uzywam i praktycznie wszytkie "szmaty" w niej suszymy. taaa... a potem ekscytacja przy liczniku PC ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) jasiu sugerujesz żo on tą suszarką?no wiesz co Edytowane 28 Listopada 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 jasiu sugerujesz żo on tą suszarką? no wiesz co powiedz mi czym to się różni od "farelki" pod względem wydzielania ciepła ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 powiedz mi czym to się różni od "farelki" pod względem wydzielania ciepła ...? no masz racje w sumie. a już się martwiłem że sugerujesz że on robi z nią to co globisz ze scenografią ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 taaa... a potem ekscytacja przy liczniku PC ... Moze mam tez nie gotowac na indukcji, bo sobie bytowe podniose? Komfort kosztuje a suszarka pracuje sobie na stryszku bo i glosna i to co z niej wyleci jako "cieplo" raczej nadaje sie do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 powiedz mi czym to się różni od "farelki" pod względem wydzielania ciepła ...? Kup sobie kiedys to ocenisz. Tak to tylko kablarska paranoja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Moze mam tez nie gotowac na indukcji, bo sobie bytowe podniose? Komfort kosztuje a suszarka pracuje sobie na stryszku bo i glosna i to co z niej wyleci jako "cieplo" raczej nadaje sie do wentylacji. a no tak... zawsze jak już coś wydziela ciepło to jakimś dziwnym trafem zawsze wszędzie tylko nie w chałupie... dziwnym zbiegiem okoliczności praktycznie zawsze u posiadacza PC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 a no tak... zawsze jak już coś wydziela ciepło to jakimś dziwnym trafem zawsze wszędzie tylko nie w chałupie... dziwnym zbiegiem okoliczności praktycznie zawsze u posiadacza PC... Wyobraz sobie, ze mam tez piekarnik, toster i (o zgrozo!!!) suszarke do wlosow! Do tego jeszcze uzywam czasami tych urzadzen. Nie musze grzac chalupy smrodkami z roznych urzadzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Wyobraz sobie, ze mam tez piekarnik, toster i (o zgrozo!!!) suszarke do wlosow! Do tego jeszcze uzywam czasami tych urzadzen. Nie musze grzac chalupy smrodkami z roznych urzadzen. nie musisz ale i tak grzejesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 nie musisz ale i tak grzejesz ... TVkiem tez grzeje i co z tego? Ale ciepla ze "szczocha" juz nie odzyskuje, a Ty jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ale ciepla ze "szczocha" juz nie odzyskuje, a Ty jak najbardziej. jakoś nie przypominam sobie abym "cedził kartofelki" pod prysznicem ale skoro tak kojarzysz to znaczy że masz taki nawyk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 jakoś nie przypominam sobie abym "cedził kartofelki" pod prysznicem ale skoro tak kojarzysz to znaczy że masz taki nawyk ... A diabli Cie tam wiedza co Ty pod tym prysznicem robisz, ze tyle energii odzyskujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts