fachman19 22.12.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 bo to standardy z allegro w końcu metr otuliny kosztuje ze 5 zeta i jeszcze trzeba na rurę nałożyć wiadomo robocizna dochodzi a tu gotowa rura z otulina i działa i nie trzeba więcej wydawać na otulinę i mniej roboczogodzin zejdzie i klient zadowolony bo mniej zapłaci a to najważniejsze dla pokolenia allegro Mierzysz innych swoją miarą . Nie wyobrażasz sobie ,że inni mogą robić inaczej i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 22.12.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 witam pochwal się jakie otuliny stosujesz na rury chłodnicze proszę pozdrawiam To zdjęcia z dnia montażu (w trakcie ). Ja mam taką zasadę ,że po tygodniu sprawdzam jeszcze czy nie pojawiły się niespodzianki i dopiero wtedy montuję resztę izolacji. Różnie wykonawcy do tego podchodzą .Czasem coś co wygląda na badziewie dla kogoś ,jest konieczne z punktu widzenia technologii montażu. To kwestia wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 22.12.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 No właśnie jak nie wyczyścisz wymiennika to nie będzie działać sprawnie (już działa mniej sprawnie bo masz straty na rurociągu który ma czasem z 90oC) no ale masz ładnie to jest najważniejsze. Zobaczymy ścianę pod urządzeniem za kilka lat to może się pośmiejemy koledzy na P będą mieli argumenty przeciwko pw . Dla mnie najlepszą miarą sprawności jest zużycie prądu, a śledząc takowy wątek na forum wiem, że to zużycie jest bardzo dobre porównując z innymi posiadaczami PC-PW. Przedstawiciel Panasonika, który dokonywał odbioru pompy powiedział, że instalacja jest wykonana bardzo dobrze (zaznaczam, że nie znali się z instalatorem), a "izolacja", którą widać na zdjęciu (jeżeli w ogóle coś na takim małym zdjęciu widać) to jest oryginalna otulina rurek w dniu montażu - teraz jest zaizolowana i owinięta taśmą samo-wulkanizującą. Co do tych przeglądów to jestem lekko skonfundowany, gdyż zarówno instalator jak i przedstawiciel Panasa powiedzieli, że to urządzenie nie wymaga żadnych przeglądów - no chyba, że koniecznie chcę zapłacić za to co mogę bez problemu zrobić samemu. Pozdrawiam i udanych podłączeń życzę na ten nadchodzący Nowy Rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 To zdjęcia z dnia montażu (w trakcie ). Ja mam taką zasadę ,że po tygodniu sprawdzam jeszcze czy nie pojawiły się niespodzianki i dopiero wtedy montuję resztę izolacji. Różnie wykonawcy do tego podchodzą .Czasem coś co wygląda na badziewie dla kogoś ,jest konieczne z punktu widzenia technologii montażu. To kwestia wyobraźni Moje uwagi dotyczyły instalacji na ścianie z minimalną wymaganą odległością przez producenta urz. to co podaje producent to minimum dla urządzenia ale nie dotyczy to całości montażu czyli zdrowy rozsądek obowiązuje bo dla urz. wystarczy 20cm ale dla budynku już może nie. Urządzenie mogę zdemontować i wyczyścić ... jak klient zapłaci A jak będzie miał zdemontowane to może sobie elewacje odnowić żeby znów było ładnie i wszyscy będą zadowoleni klient bo ma ładnie ekipa od elewacji bo zarobi no i ja bo coś więcej zarobię za demontaż tak że montaż bardzo dobry jednak otuliny zmieniłbym nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Odpowiedź na pytanie jaka jest minimalna odległość - 10 cm.Fachowiec odsunie .Większy fachowiec odsunie bardziej mniejszy mniej.Kwestia wielkości fachowca:) Oczywiście wiekość urządzenia ma znaczenie. Wychodzi na to ,że jednak wielkość ma znaczenie:p Edytowane 22 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Dla mnie najlepszą miarą sprawności jest zużycie prądu, a śledząc takowy wątek na forum wiem, że to zużycie jest bardzo dobre porównując z innymi posiadaczami PC-PW. Przedstawiciel Panasonika, który dokonywał odbioru pompy powiedział, że instalacja jest wykonana bardzo dobrze (zaznaczam, że nie znali się z instalatorem), a "izolacja", którą widać na zdjęciu (jeżeli w ogóle coś na takim małym zdjęciu widać) to jest oryginalna otulina rurek w dniu montażu - teraz jest zaizolowana i owinięta taśmą samo-wulkanizującą. Co do tych przeglądów to jestem lekko skonfundowany, gdyż zarówno instalator jak i przedstawiciel Panasa powiedzieli, że to urządzenie nie wymaga żadnych przeglądów - no chyba, że koniecznie chcę zapłacić za to co mogę bez problemu zrobić samemu. Pozdrawiam i udanych podłączeń życzę na ten nadchodzący Nowy Rok:) jak będzie mi się chciało "naumieć" i mieć czas na takie zabawy to wstawię zdjęcie jak wygląda wymiennik po pyleniu topoli i co leci z wymiennika po zastosowaniu odpowiednich środków czyszczących dostępnych w specjalistycznych hurtowniach dla instalatorów kiedyś wymagali podania regonu teraz nie wiem bo to dawno było. W wypadku topoli wystarczy użyć miotły Izolacje dla instalacji cieplnej a takowa jest instalacja freonowa pc określa odpowiednie rozporządzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 witam proszę pozdrawiam Armacel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Jeszcze nie czyściłem żadnej pc pw:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Jeszcze nie czyściłem żadnej pc pw:bash: u to błąd polecam zaopatrzyć się w obwiednia chemię i zrobić fortę tej najstarszej pc a jeszcze lepiej jak w okolicy jest dużo starych węglowych pieców jak to ma miejsce u mnie (górnicy maja darmowe kartki na wongiel) Topole to załatwiają sobie sami klienci miotełka - jak jest topolowa okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Masz bujną wyobraźnie.Fakty są inne. Nie wyobrażasz sobie ,że inni mogą robić inaczej i dobrze To kwestia wyobraźni Widze, ze przy montazu PC PW najwazniejszym "atutem" jest rzeczona wyobraznia. Wystarczy, ze klient i instalator wyobraza saobie, ze to ma dzialac dobrze... MSPANC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Widze, ze przy montazu PC PW najwazniejszym "atutem" jest rzeczona wyobraznia. Wystarczy, ze klient i instalator wyobraza saobie, ze to ma dzialac dobrze... MSPANC Zabrakło kontrargumentów ?Jestem zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ale marzenia sie spelniaja... I dziala Najlepiej wtedy moze instalowac w okresie swiatecznym... ale co ty to nie działa jak to może być że zimne powietrze grzeje to się w pale nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Kolega ze Śląska zapodał ciekawe dane W Zabrzu temperatura -19 C wystąpiła raz w 2010 .Przez kilka innych lat minimalna nie spadała poniżej -15CPolecam poczytać w temacie z tabelkami i wykresami Jest może co takiego dla Warszawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Zabrakło kontrargumentów ?Jestem zaskoczony Ale "kontrargumentow" na co? Ze tyku nie zakopuje sie w ziemi? Rezczy oczywistych sie nieudowadnia. [ATTACH=CONFIG]231294[/ATTACH] A jak Ty czy silesia instalujecie pompy i ktory jest wiekszym fachowcem, to nie mi oceniac. To musicie ustalic miedzy soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Kolega ze Śląska zapodał ciekawe dane W Zabrzu temperatura -19 C wystąpiła raz w 2010 . Przez kilka innych lat minimalna nie spadała poniżej -15C Polecam poczytać w temacie z tabelkami i wykresami nie ciekawe a prawdziwe do weryfikacji na rządowych stronach gov Łącznie z bezwładnością wylewek i budynku w dobrze zrobionych instalacjach i obiektach grzałki nie załączają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ja to wiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 22.12.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 witam co do przeglądów - Panasonic wyraźnie wymaga dla zachowania gwarancji, aby były one dokonywane kto był tym przedstawicielem Panasonica - możesz napisać na priv dobrze, że dodatkowo zaizolowałeś rury w nowej karcie gwarancyjnej "KARTA GWARANCYJNA URZĄDZEŃ GRZEWCZYCH MARKI PANASONIC", która obowiązuje od tego roku są następujące zapis": 2. Warunkiem utrzymania ochrony gwarancyjnej jest wykonanie 2 razy w roku przeglądów konserwacyjnych, do dokonania, których uprawnione są wyłącznie: a) wskazany w karcie gwarancyjnej sprzedawca lub instalator; b) wskazany przez Panasonic Marketing Europe GmbH (Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością) Oddział w Polsce serwis. pozdrawiam Dla mnie najlepszą miarą sprawności jest zużycie prądu, a śledząc takowy wątek na forum wiem, że to zużycie jest bardzo dobre porównując z innymi posiadaczami PC-PW. Przedstawiciel Panasonika, który dokonywał odbioru pompy powiedział, że instalacja jest wykonana bardzo dobrze (zaznaczam, że nie znali się z instalatorem), a "izolacja", którą widać na zdjęciu (jeżeli w ogóle coś na takim małym zdjęciu widać) to jest oryginalna otulina rurek w dniu montażu - teraz jest zaizolowana i owinięta taśmą samo-wulkanizującą. Co do tych przeglądów to jestem lekko skonfundowany, gdyż zarówno instalator jak i przedstawiciel Panasa powiedzieli, że to urządzenie nie wymaga żadnych przeglądów - no chyba, że koniecznie chcę zapłacić za to co mogę bez problemu zrobić samemu. Pozdrawiam i udanych podłączeń życzę na ten nadchodzący Nowy Rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ale "kontrargumentow" na co? Ze tyku nie zakopuje sie w ziemi? Rezczy oczywistych sie nieudowadnia. [ATTACH=CONFIG]231294[/ATTACH] A jak Ty czy silesia instalujecie pompy i ktory jest wiekszym fachowcem, to nie mi oceniac. To musicie ustalic miedzy soba. Pogubiłem się w Twojej logice Ale na wszelki wypadek POMPA GRUNTOWA JEST LEPSZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Pogubiłem się w Twojej logice Ale na wszelki wypadek POMPA GRUNTOWA JEST LEPSZA I to jest wlasnie brak kontrargumentow, ktory komus zarzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ale "kontrargumentow" na co? Ze tyku nie zakopuje sie w ziemi? nie rozumiem tego zdania gdzie tu argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts