mar1973 22.12.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 witam możesz podać proszę, którą wersję z oferty Armacela? pozdrawiam Armacel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 22.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 witam tak jak piszesz - nie czyszczone wymienniki powodują, że PC grzeją z mniejszą sprawością czasami wystarczy przedmuchać - odkurzyć a czasami bez mycia z dodatkiem chemii się nie obejdzie pozdrawiam No właśnie jak nie wyczyścisz wymiennika to nie będzie działać sprawnie (już działa mniej sprawnie bo masz straty na rurociągu który ma czasem z 90oC) no ale masz ładnie to jest najważniejsze. Zobaczymy ścianę pod urządzeniem za kilka lat to może się pośmiejemy koledzy na P będą mieli argumenty przeciwko pw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ale "kontrargumentow" na co? Ze tyku nie zakopuje sie w ziemi? Rezczy oczywistych sie nieudowadnia. [ATTACH=CONFIG]231294[/ATTACH] A jak Ty czy silesia instalujecie pompy i ktory jest wiekszym fachowcem, to nie mi oceniac. To musicie ustalic miedzy soba. Aaaa tynku się nie zakopuję. Jakoś nie mogę tego powiązać z Pompą Ciepła. Cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.12.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 mar1973.... w kwestii formalnej.... mozesz pisac pod cytatami?Inaczej zle sie to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 22.12.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 mar1973.... w kwestii formalnej.... mozesz pisac pod cytatami? Inaczej zle sie to czyta. witam zrobię to dla Ciebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Aaaa tynku się nie zakopuję. Jakoś nie mogę tego powiązać z Pompą Ciepła. Cóż Ale po co masz to powiazywac? Ja tylko stwierdzilem fakt. Jak facet zakopal sobie tynk i bez pompy mu zielenieje, to z pompa bedzie mial kozuch, bo z niej sie "toszke" wilgoci do gruntu przedostanie, a odplywu nie widze. Jakis blad w rozumowaniu robie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Trawa będzie rosła a przy gruntówce uschnie.Czy ktoś ma problemy z odpływem wody ,w wersji bez odpływu????Wyobraźnia podpowiada same szkody Wilgotna ściana ulegnie erozji może to spowodować zawalenie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Czy ktoś ma problemy z odpływem wody ,w wersji bez odpływu???? Czyli pompa PW nie generuje dodatkowej porcji wilgoci? Zeszlej zimy jeden z forumowiczow pokazywal fotki jakie ma lodowisko pod pompa. Chociaz screena moglem zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A jak zrobisz wymiennik gruntowy pod dojazdem do garażu to śnieg będzie dłużej leżał a trawa późnij wzejdzie.Gruntówka w sypialnie utrudnia sen. oczywiście tak jak zamontowanie jednostki zewnętrznej obok wejścia do domu .Oczywiście może uszkodzić tynk wykonany do powierzchni gruntu. Czy gdzieś napisałem nieprawdę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A jak zrobisz wymiennik gruntowy pod dojazdem do garażu to śnieg będzie dłużej leżał a trawa późnij wzejdzie. Gruntówka w sypialnie utrudnia sen. oczywiście tak jak zamontowanie jednostki zewnętrznej obok wejścia do domu .Oczywiście może uszkodzić tynk wykonany do powierzchni gruntu. Czy gdzieś napisałem nieprawdę??? Boze, Hydrauli, ty tak naprawde, czy tylko udajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Czyli pompa PW nie generuje dodatkowej porcji wilgoci? Zeszlej zimy jeden z forumowiczow pokazywal fotki jakie ma lodowisko pod pompa. Chociaz screena moglem zrobic. Prawdziwy ARMAGEDON I ZNISZCZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Boze, Hydrauli, ty tak naprawde, czy tylko udajesz? Staram się dotrzymać kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ale to sie nie prezentuje za dobrze. Ja bym na cos takigo sobie nie pozwolil, ale moze dziwny jestem. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=231469&d=1387740105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Tynk do ziemi ,opaska granitowa na żądanie klienta ,Takie zjawisko wystąpiło raz w ciągu 6 lat i trwało dwa tygodnie. A widziałeś te inne zdjęcia ,czy umknęło?? Edytowane 22 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A widziałeś te inne zdjęcia ,czy umknęło?? No ale co mam napisac? To ponizej to tez "wiocha" nieziemska jesli chodzi o aspekt estetyczny. Pewnie "swietnie dziala", ale czy to jest OK wg Ciebie? Jakies smieci styro, kawalki rynien i ceglowka? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=231474&d=1387740999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 To obiekty w budowie . Akurat ten obiekt zalały wody gruntowe tak ,ze stał na środku jeziora. Dopiero po wykonaniu robót zimnych dał się tam żyć. Na zdjęciach chciałem pokazać jaka ilość wody powstaje i jakie skutki są w zimie. Ty widzisz cegłę i bałagan. Mam wrażenie ,że jesteś tendencyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 To obiekty w budowie . Akurat ten obiekt zalały wody gruntowe tak ,ze stał na środku jeziora. Dopiero po wykonaniu robót zimnych dał się tam żyć. Na zdjęciach chciałem pokazać jaka ilość wody powstaje i jakie skutki są w zimie. Ty widzisz cegłę i bałagan. Mam wrażenie ,że jesteś tendencyjny Widze ile jest lodu i w jednym i w drugim przypadku. Widze tez jak jest sprawa odwodnienia zrealizowana. Ja bym Ci nie zaplacil. Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Widze ile jest lodu i w jednym i w drugim przypadku. Widze tez jak jest sprawa odwodnienia zrealizowana. Ja bym Ci nie zaplacil. Sorki. Odwodnienie nie jest konieczne ,wręcz niepotrzebne. Ale jak sobie klient ,życzy można zamontować (bywają dziwni klienci). Ale koszt podgrzewania odpływu jest duży. Jeżeli w umowie nie ma nic o odpływie to dlaczego mam je robić. Bo masz takie widzi misie. Każdy pretekst jest dobry ,żeby nie płacić Edytowane 22 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A ja myślę że Pan Pyxis powinien biec z tematem do TVN lód śnieg i to w środku zimy w koło domu toż to skandal niebywały wszystkie mochery będą głowami kręcić a lemingi słać smsy z wyrazami dezaprobaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Jeżeli w umowie nie ma nic o odpływie to dlaczego mam je robić. Bo masz takie widzi misie. Bo masz sie za fachowca. Klient zapewne nawet nie spodziewa sie takich "atrakcji" zalecaja montaz PC PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts