Pyxis 22.12.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A ja myślę że Pan Pyxis powinien biec z tematem do TVN lód śnieg i to w środku zimy w koło domu toż to skandal niebywały wszystkie mochery będą głowami kręcić a lemingi słać smsy z wyrazami dezaprobaty Silesia, ja bym od Ciebie paczki zapalek nawet nie kupil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.12.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Silesia, ja bym od Ciebie paczki zapalek nawet nie kupil. wiem wiem że cię nie stać czytałem jak tam z wykopami kombinowałeś i z rurami jakimiś tanimi i ta wentylacja "grawitacyjna" co to niby działa no i jeszcze że tą tanią psującą się elektronikę ludziom wciskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 wiem wiem że cię nie stać czytałem jak tam z wykopami kombinowałeś i z rurami jakimiś tanimi i ta wentylacja "grawitacyjna" co to niby działa no i jeszcze że tą tanią psującą się elektronikę ludziom wciskasz Nadal bym od Ciebie nie kupil nawet tych zapalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.12.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Jak ta grawitacja potrafi wychłodzić salon. Może warto kratki warto zasłonić? ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.12.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Bo masz sie za fachowca. Klient zapewne nawet nie spodziewa sie takich "atrakcji" zalecaja montaz PC PW. Po raz kolejny powtarzam niewiedza klienta nie morze obciążać wykonawcy. To inwestor jest odpowiedzialny za proces budowlany .Jeżeli się nie zna lub nie wie to musi zatrudnić fachowy nadzór Ja klientowi mówię o wadach PC . Nie lubię podawać zawyżonych COPÓW. Umawiam się i trzymam umowy .To chyba uczciwe. Montaż PC to moje hobby , ale pracownikom muszę zapłacić. Umowa obejmuje montaż pompy ciepła. Budowa trawnika ,cokołu ,elewacji to inna sprawa . A tak z innej beczki .Wyczytałem miedzy wierszami o jakiejś elektronice. Robisz jakieś sterowania? Ja potrzebuję sterowanie do pomp wodnych o mocy 4 kW i 11 kW około 100 szt rocznie pracujących z falownikiem w kaskadzie z pomiarem ciśnienia. Jak zainteresowany to zapraszam na priv Edytowane 23 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Umowa obejmuje montaż pompy ciepła. Budowa trawnika ,cokołu ,elewacji to inna sprawa . A tak z innej beczki .Wyczytałem miedzy wierszami o jakiejś elektronice. Robisz jakieś sterowania? Ja potrzebuję sterowanie do pomp wodnych o mocy 4 kW i 11 kW około 100 szt rocznie pracujących z falownikiem w kaskadzie z pomiarem ciśnienia. Jak zainteresowany to zapraszam na priv Ja bedac klientem u ktorego montowal bys PC wymagal bym od Ciebie wskazowek odnosnie przygotowania miejsca montazu urzadzenia.NIekoniecznie samego wykonstwa. Martwi mnie jednak Twoja postawa. "Jest OK", to nie jest dobry komentarz do tych fotek, bo IMHO nie jest OK. Moze bedzie, ale poki co nie jest. O elektronice to zupelnie inna sprawa. Argumentowalem w dyskusji z Silesia sprawe zachowania sie elektroniki eksploatowanej w warunkach zewnetrznych, bo sprzedaje m.in internet i mam sporo urzadzen do porownania instalowanych w roznych warunkach (te pod dachem duuuuzo rzadziej sie psuja , mimo, ze sa to urzadzenia zewnetrzne). Silesia twierdzi, ze elektronika nawet lepiej bedzie pracowala na zewnatrz niz w garazu (!). Argumemtacje mial jak to on niedorzeczna, ale to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Zewnetrzna elektronika w 13 letnim aucie jakos chodzi... A te roznice temperatur, te warunki pracy.... A mi padla w autku po pol roku. Jaki z tego wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 A jaki problem sprawic sobie zadaszenie nad PC? Piszac "pod dachem" mam na mysli te pracujace w pomieszczeniach zamknietych (strychy, poddasza itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 No nie... PC na strychu to kiepski pomysl Ale one sa podworkowe Nasze samochody niestety w 100% tez Moje sprzety internetowe tez sa "podworkowe" w 100%, ale i tak te pracujace pod dachem dzialaja bardziej bezawaryjnie. Taka jest praktyka i tak tez podpowiada zdrowy rozsadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Pyxis, a moze te sprzety internetowe maja kepskiej jakosci zabezpieczenie IP? A moze sa montowane niezgodnie z przeznaczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Pyxis, a moze te sprzety internetowe maja kepskiej jakosci zabezpieczenie IP? A moze sa montowane niezgodnie z przeznaczeniem? IP65 z tego co pamietam i oznaczane jako "outdoor". Sa montowane tak jak byc powinny. Tzn tak jak to przewidzial ich producent. To zadna nowosc, ze tak sie dzieje jak opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.12.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Myślę, że nie ma się co teraz podniecać IPCzas pokaże co ta elektronika i invertery są warte. W klimach już pokazały, na alle... całe palety tego sprzedają z uszkodzona elektroniką. Po swojej widzę, że warunki są tam nie kiepawe, np od -10C, do pary po defroście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.12.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Piszac "pod dachem" mam na mysli te pracujace w pomieszczeniach zamknietych (strychy, poddasza itp). Jak myślisz co prędzej padnie . Automatyka w jednostce zewnętrznej czy w kotle (wysoka temperatura i opary po spaleniu oleju lub gazu) Kotły serwisuję 20 lat. Automatyka uległa uszkodzeniu kilka razy w kotłach koreańskich i 2 razy w niemieckich. A jeszcze jedno gwarancja nie obejmuje sytuacji gdy kocioł wisi w pobliżu kuchenki i pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.12.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja bedac klientem u ktorego montowal bys PC wymagal bym od Ciebie wskazowek odnosnie przygotowania miejsca montazu urzadzenia.NIekoniecznie samego wykonstwa. Martwi mnie jednak Twoja postawa. "Jest OK", to nie jest dobry komentarz do tych fotek, bo IMHO nie jest OK. Moze bedzie, ale poki co nie jest. Jaszcze raz powtarzam .Na zdjęciach widać ile wody i jakie skutki pociąga za sobą montaż PCPW. Ale ty oceniasz cegłę i na podstawię tego wyciągasz wniosek ,że za taką robotę nie płacisz. Klienci wykonali tam elementy małej architektury .opaski ,murki i tp. Ja zawsze informuję i odradzam montaż odpływów wody .Proponuję natomiast znalezienie takiego miejsca ,żeby nie było to uciążliwe. Zastanawiam się skąd u ciebie taka nieufność i podejrzliwość.Czy na co dzień masz do czynienia z oszustami . Ostatnio moi pracownicy pochodzący z okolic Miska Mazowieckiego poprosili ,żeby nie dawać im roboty w Warszawie. W tak zwanym terenie ludzie ich szanują ,postawią kawę ,podziękują .A w Warszawie Traktują ich jak oszustów i partaczy. Ciekawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Jak myślisz co prędzej padnie . Automatyka w jednostce zewnętrznej czy w kotle (wysoka temperatura i opary po spaleniu oleju lub gazu) Kotły serwisuję 20 lat. Automatyka uległa uszkodzeniu kilka razy w kotłach koreańskich i 2 razy w niemieckich. A jeszcze jedno gwarancja nie obejmuje sytuacji gdy kocioł wisi w pobliżu kuchenki i pralki. Nie wiem, nie serwisuje kotlow. Wiem, ze sprzet zalatwia mi raczej nie tyle temperatura co wilgoc (chociaz ta tez ma swoj udzial), a tej przy pompie PW jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.12.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Nie wiem, nie serwisuje kotlow. Wiem, ze sprzet zalatwia mi raczej nie tyle temperatura co wilgoc (chociaz ta tez ma swoj udzial), a tej przy pompie PW jest sporo. Była zima, miałem komputer w samochodzie (zimnym) ,zaniosłem do domu (ciepło ). Nie mam już tego komputera . Na płytkach w kotłach miedź zmienia kolor na zielony.i dziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Jaszcze raz powtarzam .Na zdjęciach widać ile wody i jakie skutki pociąga za sobą montaż PCPW. [...] Zastanawiam się skąd u ciebie taka nieufność i podejrzliwość.Czy na co dzień masz do czynienia z oszustami . Widze ile jest tam "wody" i nie jest jej malo. Cegla i reszta smieci to juz zupelnie inna bajka. Nie ma zadnej podejrzliwosci. Ja tylko komentuje fakty, a fakty sa takie, ze u mnie by takie "cos" nie przeszlo. Nie wiem jak w warszawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Była zima, miałem komputer w samochodzie (zimnym) ,zaniosłem do domu (ciepło ). Nie mam już tego komputera . No to masz taka sytuacje, jaka jest w pompie PW przy defroscie. Roznica taka, ze laptop nie byl w wersji "outdoor". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.12.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) No to masz taka sytuacje, jaka jest w pompie PW przy defroscie. Roznica taka, ze laptop nie byl w wersji "outdoor". Ale pc jest We Warszawce jakoś dużo niewarszawiaków walczących o kasę .O każdy grosz . Ja nie mam z tym problemu Wiem bo tu jestem od 30 lat ,o Jednak od 40 ,czas płynie POMPA GRUNTOWA JEST NAJLEPSZA WARSZAWA JEST WARSZAWKĄ WESOŁYCH ŚWIĄT Edytowane 23 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ale pc jest Dlatego nie zdycha od strzalu tak jak Twoj lapek. Warunki jednak ma ciezkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts