mkm silesia 23.12.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 kolejne pisanie bzdur przez kilka stron w wykonaniu olimpijskich szczytów trolingu - dlaczego nie ma konkretnych wpisów realnych użytkowników np. mam pompę pw po 2 latach dwa dni po gwarancji padła mi elektronika - no nie ma jest za to spam w wykonaniu gościa od marketingu szeptanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 kolejne pisanie bzdur przez kilka stron w wykonaniu olimpijskich szczytów trolingu - dlaczego nie ma konkretnych wpisów realnych użytkowników np. mam pompę pw po 2 latach dwa dni po gwarancji padła mi elektronika - no nie ma jest za to spam w wykonaniu gościa od marketingu szeptanego Moze nikt nie chce z litosci zabierac Ci resztek chleba lowco jeleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Moze nikt nie chce z litosci zabierac Ci resztek chleba lowco jeleni. "siedzisz w biznesie" i nie wiesz że nie zadowolony klient powie 10 osobom a zadowolony dwóm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 "siedzisz w biznesie" i nie wiesz że nie zadowolony klient powie 10 osobom a zadowolony dwóm Ja sobie zdaje tez sprawe, ze forum muratora to nie jest caly Swiat. Ludzie z pompami ciepla to jest margines u nas w kraju, a z pompami PW to juz naprawde promile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.12.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 To dlaczego tu nie ma klientów niezadowolonych od hydraulika wel fachmana z wawy od mar(ka) z Bielska, Clarneta z Rybnika itd. wreszcie moich gdzie ci ludzie wylewający żółć z powodu niezadowolenia może chociaż jeden niezadowolony ponarzeka ten promil promila bo na razie narzekają "posiadacze" i instalatorzy gruntówek na coś czego nie maja i co jest ich konkurencją.A byli od Mikiego ale to chyba z powodu przekrętów finansowych i zaliczkowych no i na koniec jak już nie mógł nadgonić następnymi zaliczkami to oszczędzał na materiałach ale tak to jest jak się robi pseudo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 23.12.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 To dlaczego tu nie ma klientów niezadowolonych od hydraulika wel fachmana z wawy od mar(ka) z Bielska, Clarneta z Rybnika itd. wreszcie moich gdzie ci ludzie wylewający żółć z powodu niezadowolenia może chociaż jeden niezadowolony ponarzeka ten promil promila bo na razie narzekają "posiadacze" i instalatorzy gruntówek na coś czego nie maja i co jest ich konkurencją. A byli od Mikiego ale to chyba z powodu przekrętów finansowych i zaliczkowych no i na koniec jak już nie mógł nadgonić następnymi zaliczkami to oszczędzał na materiałach ale tak to jest jak się robi pseudo tanio O nie tak do końca:D O ile pamiętam to malux coś tam na pompkę obiegową narzekał ale żółci chyba nie wylewał:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.12.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 pompka obiegowa to nawet w kotle węglowym występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.12.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 O nie tak do końca:D O ile pamiętam to malux coś tam na pompkę obiegową narzekał ale żółci chyba nie wylewał:D:D malux to chyba na wszystko narzeka ... taki typ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.12.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 To dlaczego tu nie ma klientów niezadowolonych od hydraulika wel fachmana z wawy od mar(ka) z Bielska, Clarneta z Rybnika itd. wreszcie moich gdzie ci ludzie wylewający żółć z powodu niezadowolenia może chociaż jeden niezadowolony ponarzeka ten promil promila bo na razie narzekają "posiadacze" i instalatorzy gruntówek na coś czego nie maja i co jest ich konkurencją. A byli od Mikiego ale to chyba z powodu przekrętów finansowych i zaliczkowych no i na koniec jak już nie mógł nadgonić następnymi zaliczkami to oszczędzał na materiałach ale tak to jest jak się robi pseudo tanio Kojarzysz co musialo sie stac, zeby brudy Mikiego zaczely na forum wyplywac? Na forum to sie pisze, jak idzie na noze z instalatorem, a nie jak sie jest "nie w pelni usatysfakconowanym". Moze ja faktycznie dziwny jestem, ale te 2 foty Hydraulika jakos IMHO chluby mu nie przynosza. Powinno to nieco inaczej wygladac. Przynajmniej na moje oko laika. Moze jeszcze za krotko jestes na forum, ale narzekajacy byli. I narzekajacy na lodowisko i na halas i na niska wydajnosc urzadzen w mrozy. Sadzisz, ze ja opinie o pompach PW wyrobilem sobie czytajac tylko posty instalatorow tychze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.12.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ciekawe, ilu jest tu posiadaczy PW pogwarancyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.12.2013 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Kojarzysz co musialo sie stac, zeby brudy Mikiego zaczely na forum wyplywac? Na forum to sie pisze, jak idzie na noze z instalatorem, a nie jak sie jest "nie w pelni usatysfakconowanym". Moze ja faktycznie dziwny jestem, ale te 2 foty Hydraulika jakos IMHO chluby mu nie przynosza. Powinno to nieco inaczej wygladac. Przynajmniej na moje oko laika. Moze jeszcze za krotko jestes na forum, ale narzekajacy byli. I narzekajacy na lodowisko i na halas i na niska wydajnosc urzadzen w mrozy. Sadzisz, ze ja opinie o pompach PW wyrobilem sobie czytajac tylko posty instalatorow tychze? Narzekający byli oczywiście i na pompy gw też narzekali ogólnie każda instalke można skopać nawet węglową chyba się z tym zgodzisz. A kojarzysz link który sam wstawiłeś z opomiarowanymi instalacjami nie przez instalatorów zarówno gw jak i pw tam w tym TWOIM linku dobrze zrobione instalacje pw maja średnioroczny scop 3,5 jasne że gruntowe miały lepszy o 0.7 0.8 ale ile to jest kasy w budynku z obciążeniem 35W/m2 (a takie jakoś ostatnio ludzie budują) a ile do wydania więcej na wiercenie to jest indywidualny wybór inwestora na co chce wydać czy teraz na odwiert czy co roku dokładać do rachunku ile? to każdy musi policzyć dla swojej inwestycji i sam zdecydować uwzględniając także rejon pl. Tak samo jak źle można dobrać gw tak i pw i w mrozy będzie problem i to nie wina urządzeń - czasami złego doboru (bo np. ma być taniej mniejsza pompa) czasami to wina źle wykonanych budynków czasami źle wykonanych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.12.2013 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Efektywnosc instalacji to tylko jedna strona medalu. Druga stanowi "techniczny" aspekt zadowolenia z zakupu. Po tej fotce z rynna, styro, ceglowka i lodowiskiem jakos moja niechec do tych urzadzen tylko wzrosla. Trzeba byc troszke desperatem, zeby sie na takie cos zdecydowac. To nie kosztuje 10 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 24.12.2013 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Witam Od lutego 2006 mam 3 invertery, intensywnie eksploatowane. Bez żadnego zadaszenia. W jednym, po roku wymieniono ( w ramach gwarancji) płytę główną.Pozostałe, jak i ten z wymienioną elektroniką, działają bezawaryjnie do dziś. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.12.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Witam Od lutego 2006 mam 3 invertery, intensywnie eksploatowane. Bez żadnego zadaszenia. W jednym, po roku wymieniono ( w ramach gwarancji) płytę główną. Pozostałe, jak i ten z wymienioną elektroniką, działają bezawaryjnie do dziś. Pozdrawiam Pratchawiec No to user mial fuksa, ze zdechla na gwarancji jeszcze. Przeciez ja nigdzie nie napisalem, ze wszystkie zdechna i ze to pewnik. Napisalem tylko, ze awaryjnosc elektroniki w urzadzeniach eksploatowanych pod chmurka bedzie wieksza, niz w takich ktore stoja sobie w suchej i cieplej "pompowni". Od razu podniosl sie "lament" instalatorow - zabij, a nie wiem czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.12.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Efektywnosc instalacji to tylko jedna strona medalu. Druga stanowi "techniczny" aspekt zadowolenia z zakupu. Po tej fotce z rynna, styro, ceglowka i lodowiskiem jakos moja niechec do tych urzadzen tylko wzrosla. Trzeba byc troszke desperatem, zeby sie na takie cos zdecydowac. To nie kosztuje 10 tys zl. Ta woda pod pompą nie pochodzi z PC . Woda z PC znajduje się na rynnie i cegle. Zauważyłeś śnieg .? Jak myślisz ile wody wylało się na ten śnieg? Woda z pompy wygląda tak Takie coś raz widziałem .Te pompy miały problem z defrostem.Może dlatego taka sytuacja Widziałem raz Zazwyczaj jest tak No tak tylko 5 fotek na posta Edytowane 24 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.12.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Pokazuje wady ,tak bywa Pyxis paleta nie jest moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 24.12.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Efektywnosc instalacji to tylko jedna strona medalu. Druga stanowi "techniczny" aspekt zadowolenia z zakupu. Po tej fotce z rynna, styro, ceglowka i lodowiskiem jakos moja niechec do tych urzadzen tylko wzrosla. Trzeba byc troszke desperatem, zeby sie na takie cos zdecydowac. To nie kosztuje 10 tys zl. Na siłę przekonuję na forum Pan Pyxis , że jego wybór jest jedynie słuszny, czyli pompa gruntowa. A prawda okazuje się inna, ludzie są zadowoleni z pompy PW, z użytkowania gazu , nawet opalania węglem i drzewem. Ja jestem użytkownikiem PW firmy ATLANTIC TRI 11 która pracuje z grzejnikami, niestety Daikin HT był troszeczkę drogi. Jestem bardzo zadowolony pracuję pompa już prawie drugi rok. Nie zamieniłbym pompy PW na żadną gruntówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.12.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 No to user mial fuksa, ze zdechla na gwarancji jeszcze. Przeciez ja nigdzie nie napisalem, ze wszystkie zdechna i ze to pewnik. Napisalem tylko, ze awaryjnosc elektroniki w urzadzeniach eksploatowanych pod chmurka bedzie wieksza, niz w takich ktore stoja sobie w suchej i cieplej "pompowni". Od razu podniosl sie "lament" instalatorow - zabij, a nie wiem czemu. Ja też wymieniłem w trzech pompach W pierwszym przypadku ,klient nie zapłacił rachunku ( elektrowni ) i podczas demontażu licznika się spaliło W drugim piorun walnął : płyta i wentylatory I ostatnio ,klient podłączał sterownik własnej konstrukcji wg własnej koncepcji .Wymiana sterownika Ale co prawda to prawda wymiana inwertera z wentylatorami to bolesna sprawa. Inna rzecz ,że jest 5 lat gwarancji .A trudno udowodnić klientowi ,że to piorun.Nawet jak powie ,wymieniamy na gwarancji Ale po 5 latach boli nawet 6000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.12.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Na siłę przekonuję na forum Pan Pyxis , że jego wybór jest jedynie słuszny, czyli pompa gruntowa. A prawda okazuje się inna, ludzie są zadowoleni z pompy PW, z użytkowania gazu , nawet opalania węglem i drzewem. Jestes idealnym targetem na cokolwiek. Daj Boze, zeby wszyscy klienci byli tacy! Amen. Nie zamieniłbym pompy PW na żadną gruntówkę. Nawet jak by kosztowala podobnie a dzialala lepiej? Coz za "blyskotliwy" umysl nam sie tu objawil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Ale co prawda to prawda wymiana inwertera z wentylatorami to bolesna sprawa. Inna rzecz ,że jest 5 lat gwarancji .A trudno udowodnić klientowi ,że to piorun.Nawet jak powie ,wymieniamy na gwarancji Ale po 5 latach boli nawet 6000 zł Pomizej masz cala elektronike z mojej pompy (do tego podpiety sterownik Frisko). Czy tutaj srednio kumaty elektronik-elektryk z lutownica nie da sobie rady? http://www.szkut.com/dom/Dom73a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts