mkm silesia 26.12.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 No to dziala idealnie wg Twoich wytycznych! Stawialem, ze to Ty mu ja pocisnales. nie ja i nie w/g moich wytycznych Myślę że jednak po 30 latach spędzonych przed komputerem zawodowo i społecznie na forum powinieneś oszczędności na c.o. zainwestować w co najmniej psychologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jakie manipulacje? To, ze inwerter chodzi caly czas i miesza caly czas tez obiegowka to problem inwertera. Ja wliczam to, za co placi uzytkownik. Nie interesuja mnie Twoje "marketingowe" matactwa. Licznik nakrecil - klient placi. tylko że pompa obiegowa 8 na 90m2 to trochę przesada i tu się kłania zły dobór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 nie ja i nie w/g moich wytycznych Myślę że jednak po 30 latach spędzonych przed komputerem zawodowo i społecznie na forum powinieneś oszczędności na c.o. zainwestować w co najmniej psychologa Poki co to Ty zachowujesz sie jak schizol. Najpierw piejesz peany jak to fajnie jak inwerter pracuje na 30% modulacji. Jaki to COP wysoki i wogole. Za moment zarzucasz, ze facet wybral przewymiarowana pompe do domku i ze pracuje na 30% modulacji. Ty wez (wezcie) wieczorna procje lekow i sie skup (skupcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Już teraz nie utrzymuje cały czas, bo po tym rachunku nie wiedziałem co robić i doszedłem do wniosku ze jak przyjeżdżam teraz na weekend, to rozpalam kominek a potem włączam pompę jak temperatura osiągnie jakieś 15 stopni. Bo jak zrobiłem jak mi tu powiedziano ze pompa była cały czas właczona to wyszło take zużycie jak ja tylko pracuje na budowie w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.12.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Poki co to Ty zachowujesz sie jak schizol. Najpierw piejesz peany jak to fajnie jak inwerter pracuje na 30% modulacji. Jaki to COP wysoki i wogole. Za moment zarzucasz, ze facet wybral przewymiarowana pompe do domku i ze pracuje na 30% modulacji. Ty wez (wezcie) wieczorna procje lekow i sie skup (skupcie). na jakich jesteś lekach że nie zrozumiesz że nawet na 30% ta pompa jest grubo przewymiarowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 na jakich jesteś lekach że nie zrozumiesz że nawet na 30% ta pompa jest grubo przewymiarowana Powaznie? To mial sobie sprawic pompe 2kW? Jaka bys mu zaproponowal wg tych wytycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 To źle że w końcu wybrałem taką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Powaznie? To mial sobie sprawic pompe 2kW? Jaka bys mu zaproponowal wg tych wytycznych? myślę że Compi wystawił trafna diagnozę twojej psychozy pogadaj z kimś o tym już co najmniej dwie osoby Ci to radzą nie zastanawia cię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 To źle że w końcu wybrałem taką ? Spytaj "kolegow" Silesia. IMHO chyba ciutke pojechalo Cie to po kieszeni. Niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 26.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Ale ja też z tej firmy gdzie Kristof kupił pompę mam kilka ofert - miałem u nich kupywać i montować pompę. Nie interesuje ich jaką masz izolację, z czego, jaką wentylację itp. Tylko metraż domu i tylko wg tego dobierają pompę. Mi też cały czas chcieli "wcisnąć" T-capa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 myślę że Compi wystawił trafna diagnozę twojej psychozy pogadaj z kimś o tym już co najmniej dwie osoby Ci to radzą nie zastanawia cię to Tobie tez sporo osob mowi, ze piszesz bzdety, a Ty nadal uparcie lansujesz tu swoja (wszech)"wiedze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Tylko metraż domu i tylko wg tego dobierają pompę. Mi też cały czas chcieli "wcisnąć" T-capa. Silesia, gdzie sa Ci "uczciwi" instalatorzy dbajacy glownie o klienta tak jak Ty? Maja to na magazynie, to to sprzedaja. Musisz miec jakies minimum wiedzy o tym, co kupujesz, bo inaczej jestes "zloty target". Wcisna Ci to, co im bedzie pasowalo. Rachunkow za pompe i eksploatacje przeciez oni nie placa, tylko Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 26.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Mało firm interesuje czy będziesz miał pompę przewymiarowaną. Zanim zacząłem się interesować pompami to miałem montować u siebie piec na ekogroszek. Chcieli mi dać 19KW.Na Twoim miejscu Kristof zapłaciłbym za OZC i je zrobił. Pompę niedawno kupiłeś, może warto ją wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Czy tu można uzyskać jakieś konkretne odpowiedzi, czy tylko jest tu rozpowszechniona kłótnia która nikomu nie pomaga, np takiemu zwykłemu użytkownikowi jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Co mam wymienić na mniejszą, na mój chłopski rozum to większa da lepiej rade nawet jak ma zapas, nie będę zmieniał inwestycji która mnie kosztowała 28000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Czy tu można uzyskać jakieś konkretne odpowiedzi, czy tylko jest tu rozpowszechniona kłótnia która nikomu nie pomaga, np takiemu zwykłemu użytkownikowi jak ja? Ale o co konkretnie pytasz? Czy duzo Ci poszlo na CO? Duzo, ale masz mokra chalupe i w suchej na pewno bedzie mniej? Czy masz przewymiarowana pompe? Masz i to sporo. Czy to dobrze, ze przewymiarowana? IMHO poza kosztami nie wiedze jakis strasznych problemow. Bedziesz grzal tanim pradem w nocnej taryfie i bedzie naprawde tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Prosiłbym was forumowicze (fachowcy) o jakieś porządne rady takie jak : jak ja ustawić czy przy wygrzaniu domu to się zmieni czy przy zmianie taryfy prądu będą mniejsze rachunki jak ja eksploatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.12.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Czy tu można uzyskać jakieś konkretne odpowiedzi, czy tylko jest tu rozpowszechniona kłótnia która nikomu nie pomaga, np takiemu zwykłemu użytkownikowi jak ja? podziękuj olimpowi forum z ksywą pyxis masz jakieś zdjęcie kotłowni masz sprzęgło albo mały bufor (100l) kto robił podłogówkę masz na to jakiś projekt temp. zasilania przepływy masz sterownik pokojowy na którym biegu pompa obiegowa masz went mech czy grawitacyjną ocieplenie skończone itd. dom się wygrzewa jak wyschnie będzie mniej poza tym masz chyba taryfę budowlana to jakieś 30% drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 26.12.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Nie mogą do Ciebie podjechać z tej AJB? Przecież mają rzut mokrym beretem do Ciebie. Nie wytłumaczyli Ci nic? Nie poustawiali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 26.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 no i takich odpowiedzi oczekiwałem dzięki Pixis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts