compi 27.12.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Do porządnego i drogiego TV zazwyczaj wypada zamówić dosyć droga w usłudze kalibrację. Może ten system też tak ma? Edytowane 27 Grudnia 2013 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.12.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Zgodzić się muszę co do jednego. LUDZIE NIE CZYTAJĄ INSTRUKCJI I MAJĄ TO W D...E. Wydaje się im że jak wydali tyle kasy to ma się robić wszystko samo. Znam to z własnego podwórka. Raz nawet miałem przyjemność usłyszeć od klienta " Panie nie po to chcę wydać na aparat 8K żeby teraz studiować 250 stron instrukcji i żebyś mi pan teraz pieprzył o jakichś balansach bieli czy innych duperelach. Za te pieniądze to ja mam wziąć aparat do ręki przyłożyć do oka i zdjęcie ma być idealne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.12.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 i tu się zgadzamy.Nigdy nie odmawiam pomocy , ale czasem trzeba zmusić klienta do nauki:) Błędne, ale jakże typowe stwierdzenie. PCi ma działać poprawnie, bo za to inwestora skasowano. Trudno wymagać od nabywcy nowego samochodu, aby sam sobie ustawiał przepływy w silniku, bo samochód zbyt dużo pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.12.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 " Panie nie po to chcę wydać na aparat 8K żeby teraz studiować 250 stron instrukcji i żebyś mi pan teraz pieprzył o jakichś balansach bieli czy innych duperelach. Za te pieniądze to ja mam wziąć aparat do ręki przyłożyć do oka i zdjęcie ma być idealne" I może miał rację, bo nikt mu nie wytłumaczył, że jego oczekiwania spełni "idiotencamera" za dużo mniejszą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.12.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Moim zdaniem nie musi użytkownik - to rola instalatora, no i ale, pęd za zyskiem i zaniżanie cen przez instalatorów, skutkuje własnie takim stwierdzeniem. Stąd też moja "teoria", że pompa ciepła nie dla idiotów. W bloku jest konserwator i nikomu nie przyjdzie zaproponować mu pracy za darmo. A instalator powinien zapewnić darmowa obsługę w okresie gwarancji . Czasem jak montuję pc to reguluję instalację , bo jak zle grzeje to wina pc. Nagminne jest szukanie awarii w kotle gdy jest ubytek wody .Bo kocioł pokazuje brak wody. Nawet awaria hydroforu (nietypowy dźwięk) powoduje wezwanie serwisu do kotła .A jak stwierdzę ,że hydrofor ,to klient dziękuje za pomoc. Ale przecież nic nie zrobiłem , więc nie zarobiłem, CZY TO JEST UCZCIWE. Ilu fachowców was oszukało.?? Ja rocznie mam około 10 oszustów którzy nie płaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.12.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ilu fachowców was oszukało.?? Nie chcesz tego wiedzieć - a jak chcesz cofnij się kilka miesięcy do tyłu w dziale pomp ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.12.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Nie chcesz tego wiedzieć - a jak chcesz cofnij się kilka miesięcy do tyłu w dziale pomp ciepła. Jedna sztuka i cała Polska o tym wie .Nawet w gazetach pisali. A minęło już kilka miesięcy - następców brak. A ostatnio nawet Dom Kultury w Węgrowie nie płaci.W ramach szerzenia kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.12.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 on akurat jest w temacie i o ile dobrze pamiętam, sam jest poszkodowany w tej sprawie To u mnie jeden z dziesięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 27.12.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Człowieku jaka ściema idź lepiej do lekarza i nie opowiadaj tu opowieści z mchu i paproci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof_30 27.12.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 To było do ciebie pancio11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.12.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Błędne, ale jakże typowe stwierdzenie. PCi ma działać poprawnie, bo za to inwestora skasowano. Trudno wymagać od nabywcy nowego samochodu, aby sam sobie ustawiał przepływy w silniku, bo samochód zbyt dużo pali Ale gazu może dodać. Zaczynasz kręcić i wmawiać głupoty .Co chcesz udowodnić ,że jednak oszuści. Zastanawiałeś się kiedyś od czego zależy koszt ogrzewania budynku. Chyba nie od licznika Edytowane 27 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.12.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 I może miał rację, bo nikt mu nie wytłumaczył, że jego oczekiwania spełni "idiotencamera" za dużo mniejszą kasę. A od czego jest "zielony prostokacik" na pokretle ustawien? A wlasnie z mysla o takich, co kupuja body za 9 tys, a nie rozumieja zaleznosci przyslona-czas migawki, a glebia ostrosci to pojecie z pogranicza eksploaracji oceanow i ostrzenia toporow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.12.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 I może miał rację, bo nikt mu nie wytłumaczył, że jego oczekiwania spełni "idiotencamera" za dużo mniejszą kasę. Nie w tym problem. Problem w tym że lustrzanka jest COOL no i ten prestiż a idiotencamera? - któż na to zwróci uwagę. To samo dotyczy komputera - sam niestety przynajmniej na razie jest bezużyteczny potrzebna jest jakaś myśląca istota przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.12.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Nie w tym problem. Problem w tym że lustrzanka jest COOL no i ten prestiż nawet w lustrzankach są tryby automatyczne (może poza tymi najdroższymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.12.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A czasem jak jest za ciepło (lub zimno ) to dzwonią ,że awaria. Proszę o przekręcenie gałki w lewo i słyszę "ale ja jestem atechniczny"proszę przyjechać 100 km" na gwarancji oczywiście. Brak szacunku do wykonawcy jest powszechny. Zastanawiam się czasem kto tu kogo chce oszukać .Bo wygląda to tak -zrób złodzieju to może ci zapłacę. I zobaczymy kto kogo Ja jestem za wzajemnym szacunkiem po co użalasz się nad sobą? może zaczniesz lepiej precyzować umowy (chyba, że uważasz, że są niepotrzebne i ich nie spisujesz z klientami) zawrzyj w umowie co zawiera cena i ile kosztują przyjazdy na regulację czy inne kwestie nie związane ze sprawami gwarancyjnymi i nie będziesz musiał biadolić o braku szacunku bo wszystko będzie jasne i czytelne dla obu stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 nawet w lustrzankach są tryby automatyczne (może poza tymi najdroższymi) Sławku, tryb automatyczny - dotyczy to nie tylko aparatów - nie zwalnia od myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 27.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 widze ze troche temat sie rozkrecil po moim poscie. po pierwsze nie pisalem ze zawsze to wina instalatora. wg.mnie inwestor powinnien wiedziec co kupuje i troche sie w tym temacie zainteresowac. ale nie moze spoczywac na nim zestrojenie systemu. odpalenie pompy na "jakis" parametrach zeby dzialalo to nie koniec roboty instalatora. akurat jestem osoba techniczna i robie projekty pod wielu klientow i zawsze warunkiem odbioru instalacji jest szkolenie z zakresu obslugi systemu, jezeli klient podpisuje i twierdzi ze wszystko rozumie to jestem happy jak nie to walkujemy temat dalej. nie pisalem ze instalator ma byc dostepny na kazde widzimisie klienta, ale jesli instalacji nie dziala dobrze zgodnie z zalozeniami projektowymi to kogo to wina ?? nie porownojcie prosze telewizora do pompy ciepla bo to troche jest smieszne i zenujace... pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.12.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 zawsze warunkiem odbioru instalacji jest szkolenie z zakresu obslugi systemu, jezeli klient podpisuje i twierdzi ze wszystko rozumie to jestem happy jak nie to walkujemy temat dalej. nie pisalem ze instalator ma byc dostepny na kazde widzimisie klienta, ale jesli instalacji nie dziala dobrze zgodnie z zalozeniami projektowymi to kogo to wina ?? nie porownojcie prosze telewizora do pompy ciepla bo to troche jest smieszne i zenujace... pozdro. nie wiem czym się zajmujesz, ale pewnie specyfika tej branży jest inna niż instalacja PC owszem, instalacja powinna zakończyć się odpaleniem całego systemu i instruktażem z zakresu obsługi, z drugiej strony instruktaż jest powieleniem tego co jest napisane w instrukcji obsługi urządzenia więc uważam, że jednokrotne wytłumaczenie podstawowych funkcji przy odpalaniu instalacji to jest wszystko co można uznać za obowiązek instalatora instalacji PC nie da się ustawić pierwszego dnia w taki sposób żeby pracowała przez najbliższe kilka lat bez żadnych korekt (chyba że ktoś zna sposób jak to zrobić to proszę go wyjawić ) i dlatego klient chcąc - nie chcąc musi sam w niej pomanipulować i dostosować ją do własnych potrzeb i własnego domu lub płacić instalatorowi ustaloną w umowie kwotę za przyjazd i ustawienia PC czy rotametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 27.12.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Jest to proste i oczywiste, tylko producent twojej pompy na to nie pozwala. Nie przewidział takiej syt, że może to przeszkadzać. Chodzi o czujnik przepływu. Gdybyś go oszukał, wyłączył, czy cokolwiek innego, by pompa nie zatrzymywała się z powodu zbyt małego przepływu, to mógłbyś i 50C ustawić na zasilaniu, przy powrocie 15C dalej nie kumasz przegrzania i dochłodzenia A cop miałby pewnie taki sam i moc także Edytowane 27 Grudnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 27.12.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) To chyba nie najlepiej świadczy o tych pompach, że przez "słuszne" dążenie do delty 5C wypada poza zakres pracy i przechodzi na grzałki. Skoro kasują tak ciężkie pieniądze, to niech dosmarują linijkę kodu, by w razie spadku skraplania poniżej tych 25-30C, ograniczyła sobie przepływ i pracowała dalej z wysokim kopem. Arturo Mając do dyspozycji stałą moc i t powrotu, t zasilania mozesz regulować przepływem. A co z wydajnością zaworu rozpr. przy niskim ciśnieniu skraplania wypróbuj na swoim cudzie zobaczysz jak parowanie leci na łeb masz więcej takich genialnych przemyśleń Edytowane 27 Grudnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts