klaudiusz_x 03.02.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Sposob na ekstremalnie tanią pompę PW z prawdziwego zdarzenia (nie jakieś tam limity typu -5stC): http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2532726-0.html Było i w tym wątku. Rok temu nowy zestaw można było sklecić za niespełna 10k. Teraz ceny poszły w górę, 3k dołożyć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Polecam firmę - moderowano - Na prawdę konkretni fachowcy, nie ma dla nich rzeczy nie możliwych. A ja slyszalem, ze to partacze sa straszni PS. Kup sobie platny profil i nie uskuteczniaj takiej zenujacej "autopromocji". Tak klientow nie zlapiesz. To zle swiadczy i o firmie i o Twojej inteligencji. Edytowane 6 Lutego 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.02.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Jest taki trójkącik z wykrzyknikiem. Klika się w niego, zgłasza nachalną reklamę i zaraz profilu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Jest taki trójkącik z wykrzyknikiem. Klika się w niego, zgłasza nachalną reklamę i zaraz profilu nie ma Nie lubie, jak ktos ma mnie (i innych tez) za glupka i takim ludziom staram sie to wyjasnic. Poza tym nie lubie jeszcze bardziej "skarzyc" do admina na nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smart_guy1 10.02.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Chciałbym dowiedzieć się: 1. Jak często winny odbywać się przeglądy Pompy Ciepła Powietrze Woda. 2. Jaki zakres winny obejmować prace podczas przeglądu.3. Jaki jest szacunkowy koszt serwisu/przeglądu w przypadku waszych Powietrznych Pomp Ciepła.4. Co można w koniecznym zakresie eksploatacyjnym wykonać samodzielnie. Będę wdzięczny za odpowiedzi eksploatatorów Powietrznych Pomp CIiepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 10.02.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Chciałbym dowiedzieć się: 1. Jak często winny odbywać się przeglądy Pompy Ciepła Powietrze Woda. 2. Jaki zakres winny obejmować prace podczas przeglądu. 3. Jaki jest szacunkowy koszt serwisu/przeglądu w przypadku waszych Powietrznych Pomp Ciepła. 4. Co można w koniecznym zakresie eksploatacyjnym wykonać samodzielnie. Będę wdzięczny za odpowiedzi eksploatatorów Powietrznych Pomp CIiepła witam popatrz do gwarancji - tam masz to penie napisane jak nie zrobisz wymaganych przeglądów dla zachowanie gwarancji - to pewnie ją stracisz, a koszt naprawy Twojej pompy.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smart_guy1 11.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 mar1973 Uczymy czytać się ze zrozumieniem...Na końcu mojego ostatniego wpisu zaznaczyłem "Będę wdzięczny za odpowiedzi eksploatatorów Powietrznych Pomp CIiepła"Chciałbym poznać doświadczenia innych w tym zakresie, może ty mar1973 w oparciu o eksploatacje swojej powietrznej pompy ciepła jesteś skłonny udostępnić mi tych informacji.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 11.02.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Chciałbym dowiedzieć się: 1. Jak często winny odbywać się przeglądy Pompy Ciepła Powietrze Woda. 2. Jaki zakres winny obejmować prace podczas przeglądu. 3. Jaki jest szacunkowy koszt serwisu/przeglądu w przypadku waszych Powietrznych Pomp Ciepła. 4. Co można w koniecznym zakresie eksploatacyjnym wykonać samodzielnie. Będę wdzięczny za odpowiedzi eksploatatorów Powietrznych Pomp CIiepła 1 zależy od widzi mi się gwaranta - nie masz nic do gadania bo gwarancja pójdzie się je--ć 2 zależy od widzi mi się gwaranta - nie masz nic do gadania bo gwarancja pójdzie się je--ć 3 zależy od widzi mi się gwaranta - nie masz nic do gadania bo gwarancja pójdzie się je--ć 4 nie za bardzo możesz coś robić , wszystko zrobi za ciebie gwarant , inaczej gwarancja raczej pójdzie się je--ć A wszystko to masz napisane w warunkach gwarancji , jak prosisz np. o wycenę instalacji pc , proś też o wgląd na piśmie o warunkach gwarancji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smart_guy1 12.02.2014 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Myślę o tych zagadnieniach w kategorii przeglądów pogwarancyjnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Moi drodzy - własnie spisałem licznik po dwóch miesiacach i jestem PRZERAŻONY. Za 2 miechy do zapłaty 1100zł. Pompa pracuje 8 godzin w nocy i dwie w dzien na drugiej taryfie. Częściowo rozumiem przyczyne - budynek jeszcze nie zamieszkany, sciany tylko ytong 24 - styro bedzie na wiosne, poza tym 3tyg mrozów w styczniu spowodowały że posadzka z powodu braku ocieplenia szybko sie wychładzała a to z kolei powodowało prace pompy na grzałce i trzy razy wieksze zuzycie. Kilka dni pompa w takich warunkach chodzila tez w I taryfie. Ale i tak jestem przerażony. Czy styro na ścianie aż tak pomoze utrzymać ciepło w domu. Dodam że działa już reku. Może mnie ktoś uspokoić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Może mnie ktoś uspokoić Moj ocieplony ale mokry dom pierwszej zimy przewymiarowana pompa chodzaca 10-14h na dobe nagrzewala do max 18*C, wiec spokoj wodza z Twojej strony. Tez bylem przerazony, ale moja nie ma grzalek, wiec przerazenie bylo "tansze". Nie da sie wylaczyc tych grzalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 W Panasie jeśłi temp powrotu jest mniejsza niż 25st C to chodzą grzałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekra 12.02.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 W Panasie jeśłi temp powrotu jest mniejsza niż 25st C to chodzą grzałki no właśnie, czy zamontowanie w instalacji sprzęgła nie wyeliminuje tego załączania grzałek ? coś takiego właśnie słyszałem jako korzyść z montażu sprzęgła w powietrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 map78 do Ciebie pytanko - ten sterownik Eurostara - rozumiem że jeśli w dzień temp spadnie poniżej zadanej to też załaczy pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 forumowicze odradzali mi takie rozwiązanie - sam nie wiem dlaczego. A właściwie jakiej wielkości musiałoby ono być aby działało sprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Moi drodzy - własnie spisałem licznik po dwóch miesiacach i jestem PRZERAŻONY. Za 2 miechy do zapłaty 1100zł. Pompa pracuje 8 godzin w nocy i dwie w dzien na drugiej taryfie. Częściowo rozumiem przyczyne - budynek jeszcze nie zamieszkany, sciany tylko ytong 24 - styro bedzie na wiosne, poza tym 3tyg mrozów w styczniu spowodowały że posadzka z powodu braku ocieplenia szybko sie wychładzała a to z kolei powodowało prace pompy na grzałce i trzy razy wieksze zuzycie. Kilka dni pompa w takich warunkach chodzila tez w I taryfie. Ale i tak jestem przerażony. Czy styro na ścianie aż tak pomoze utrzymać ciepło w domu. Dodam że działa już reku. Może mnie ktoś uspokoić Ociepl dom a dopiero potem lamentuj Nie masz się czym przejmować,bez styropianu to i tak niskie zużycie a dodatkowo przez spoiny,niczym nie przykryte kWh uciekają jak wściekłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 no właśnie, czy zamontowanie w instalacji sprzęgła nie wyeliminuje tego załączania grzałek ? coś takiego właśnie słyszałem jako korzyść z montażu sprzęgła w powietrznej W domu normalnie użytkowanym nie załączają się grzałki w Panasie. Nawet po kilkunastogodzinnej przerwie w grzaniu temperatura powrotu po kilku minutach jest już ponad 25st.C także grzałki nie mają prawa się włączyć a tym samym sprzęgło nie jest potrzebne do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 W domu normalnie użytkowanym nie załączają się grzałki w Panasie. Nawet po kilkunastogodzinnej przerwie w grzaniu temperatura powrotu po kilku minutach jest już ponad 25st.C także grzałki nie mają prawa się włączyć a tym samym sprzęgło nie jest potrzebne do niczego. Sprzęgło ok - już wiemy ale rece mi jeszcze drza jak patrze na rachunek. Dziś ją wyłaczyłem a termostat ustawiony tylko zamrożeniowo - w sumie po co grzac jak wszystko ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 12.02.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 map78 do Ciebie pytanko - ten sterownik Eurostara - rozumiem że jeśli w dzień temp spadnie poniżej zadanej to też załaczy pompę? Tak:yes: W zależności od tego jak mu ustawisz sterowanie (inteligentne lub histerezą) jak nie starczy mu taniego prądu to załączy i w drogim:D Co do kosztów:D:D to na razie easy:cool: - mi za 4,5 miesiąca grzania wychodzi jakieś 1350zł, a mój dom nawet koło twojego nie stał - jak go już oczywiście wykończysz:D A co do grzałek, to tak jak mówi Arturo - w normalnej eksploatacji się nie załączają - u mnie tylko podczas defrostów i raz jak było -19*C, ale to razem raptem 3godz pracy czyli jakies 7,5kWh. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 w sumie po co grzac jak wszystko ucieka. Dokładnie. Masz kominek to wykorzystaj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts