Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Zapomnieli dodać lodówki Miele.

...których samo Miele nie produkuje (teraz może się to zmieniło). Kiedyś widziałem lodówko-zamrażarkę MIELE w koszmarnej cenie wyprodukowanej przez BSH (Bosch/Siemens/Hausgerate). Jeszcze stary model z wadliwym parownikiem chłodziarki (stalowym - wrażliwym na korozję). Wtedy klient kupujący Miele dostawał to samo g.wno za większe pieniądze ;)

ALE - co z tego, skoro lepiej się poczuł że ma MIELE :D

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej ok +10 do 15% tylko t-cap - najbardziej "najtańsze" zdrożały ale maja już nowy sterownik między innymi licznik energii elktr. c.o. c.w.u. chłodzenie

A nie wiesz kiedy panasonic pokusi się polską instrukcję obsługi dla produktów aquarea? Nie, żeby mi to mocno przeszkadzało, bo radzę sobie z angielskim, ale uważam, że jest to co najmniej niestosowne, że uaktualniono ostatnio bazę o język rumuński i chorwacki, a wcześniej o węgierski i czeski, a Polska jest nadal w czarnej doopie:o Czyżby sprzedaż na terenie naszego kraju była aż tak marginalna:confused:

A u nich te PC tansze czy drozsze? :)

Tego nie wiem.

Natomiast wydaje mi się, że sprzedawanie produktu bez polskiej instrukcji na terenie PL jest niezgodne z prawem. Instrukcja jest dostępna w 17 językach, ale polskiego wśród nich nie ma:(

Instrukcje dla użytkownika są od zawsze po polsku i to osobno do grzewczych z chłodzeniem i t-cap

Nawet do sterowania internetowego jest pl.

To samo dotyczy części zamiennych u normalnych dystrybutorów są dostępne w normalnych cenach np. sprężarka 16kw 1600zł płyty główne wew. zewn. po 800zł

W przypadku bombardowania obudowa zewn. 400zł.

Instrukcje dla użytkownika są od zawsze po polsku i to osobno do grzewczych z chłodzeniem i t-cap

Nawet do sterowania internetowego jest pl.

To samo dotyczy części zamiennych u normalnych dystrybutorów są dostępne w normalnych cenach np. sprężarka 16kw 1600zł płyty główne wew. zewn. po 800zł

W przypadku bombardowania obudowa zewn. 400zł.

Tak, takie tłumaczone przez Ciebie chyba;) Gdyby było oficjalne tłumaczenie to dostępne byłoby w dziale Support firmy Panasonic, a tam polskiego nie ma. A od takiego samozwańczego tłumaczenia to ja już wolę oryginalna wersje angielską, bo już się w życiu zbyt dużo "kwiatków" naoglądałem wynikających z tłumaczenia ala google translator.

Co do modułu internetowego to rzeczywiście mam wszystko po polsku - nawet sterowanie ostatnio zaktualizowali na polski, ale to zupełnie inna firma, która obsługuje nie tylko Panasonica, ale również wiele innych firm.

Bzdury piszesz niczego nie tłumaczyłem mam to w pdf od zawsze nawet chyba Arturowi wysłałem choć kupił u konkurencji

To był żart - chyba nie załapałeś;) Od zawsze to możesz i mieć, ale to nie jest oficjalne tłumaczenie, a o to mi się rozchodzi.

Gość Arturo72
Tego nie wiem.

Natomiast wydaje mi się, że sprzedawanie produktu bez polskiej instrukcji na terenie PL jest niezgodne z prawem. Instrukcja jest dostępna w 17 językach, ale polskiego wśród nich nie ma:(

Swego czasu instrukcję ściągnąłem gdzieś z neta,po polsku,mkm także mi przysłał,porównywałem sobie to było to samo.

Teraz przeglądam net i znikło ;)

Na stronie Panasonica nie ma instrukcji.

Podaj maila to prześlę Ci :)

Bez tytuługgg.jpg

Edytowane przez Arturo72

masz chłodzenie ? to jest osobna instr. do SXC

Tak. Moja jednostka to WH-SXC09D3E8

Instrukcja, którą dostałem od Arturo rzeczywiście wygląda na "oryginalną", tym bardziej się dziwie, że nie występuje na oficjalnej stronie producenta.

Ale ja poszukuję instrukcji w wersji pełnej tej 80 stron, ta od Arturo to taka "quick guide" - 12 stron. Jeżeli posiadasz tą pełną w polskiej wersji językowej to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam

80 str. to nie instrukcja dla użytkownika chyba że chcesz się zająć montażem i serwisem...

Połowa z tych 12 stron to bzdury z cyklu "nie wkładaj gwoździa do gniazdka" tak że chyba prosta obsługa.

A tak z ciekawości zamierzasz na wiosnę przeprowadzić remont generalny pompy że potrzebujesz "serwisówkę"