wihajster 04.03.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zapomnieli dodać lodówki Miele. ...których samo Miele nie produkuje (teraz może się to zmieniło). Kiedyś widziałem lodówko-zamrażarkę MIELE w koszmarnej cenie wyprodukowanej przez BSH (Bosch/Siemens/Hausgerate). Jeszcze stary model z wadliwym parownikiem chłodziarki (stalowym - wrażliwym na korozję). Wtedy klient kupujący Miele dostawał to samo g.wno za większe pieniądze ALE - co z tego, skoro lepiej się poczuł że ma MIELE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2014 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 A interesem Polski jest trzymać Putina te kilkaset kilometrów dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.03.2014 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Zapytam krótko wolisz demokrację w stylu USA czy Putinowskiej Rosji ( nie ma ustroju ani kraju szczęśliwości ale można wybrać dla siebie i swoich dzieci lepiej lub gorzej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Raczej ok +10 do 15% tylko t-cap - najbardziej "najtańsze" zdrożały ale maja już nowy sterownik między innymi licznik energii elktr. c.o. c.w.u. chłodzenie A nie wiesz kiedy panasonic pokusi się polską instrukcję obsługi dla produktów aquarea? Nie, żeby mi to mocno przeszkadzało, bo radzę sobie z angielskim, ale uważam, że jest to co najmniej niestosowne, że uaktualniono ostatnio bazę o język rumuński i chorwacki, a wcześniej o węgierski i czeski, a Polska jest nadal w czarnej doopie:o Czyżby sprzedaż na terenie naszego kraju była aż tak marginalna:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.03.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Moze jezyk za trudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 A u nich te PC tansze czy drozsze? Tego nie wiem. Natomiast wydaje mi się, że sprzedawanie produktu bez polskiej instrukcji na terenie PL jest niezgodne z prawem. Instrukcja jest dostępna w 17 językach, ale polskiego wśród nich nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ale moze tu sprzedaja najtaniej... Raczej nie:no: Moja pochodzi z niemieckiej dystrybucji i była sporo tańsza, niż w polskich cennikach, a raczej cennikach polskich firm instalacyjnych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.03.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Czy instrukcja jest po PL czy nie to producenta tyle obchodzi co ubiegłoroczny śnieg. To działka dystrybutora. A dystrybutorowi to wisi do puki mu ktoś się do dupy nie dobierze. Takie tłumaczenie to kasa którą by trzeba było wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 05.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Instrukcje dla użytkownika są od zawsze po polsku i to osobno do grzewczych z chłodzeniem i t-capNawet do sterowania internetowego jest pl.To samo dotyczy części zamiennych u normalnych dystrybutorów są dostępne w normalnych cenach np. sprężarka 16kw 1600zł płyty główne wew. zewn. po 800złW przypadku bombardowania obudowa zewn. 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Instrukcje dla użytkownika są od zawsze po polsku i to osobno do grzewczych z chłodzeniem i t-cap Nawet do sterowania internetowego jest pl. To samo dotyczy części zamiennych u normalnych dystrybutorów są dostępne w normalnych cenach np. sprężarka 16kw 1600zł płyty główne wew. zewn. po 800zł W przypadku bombardowania obudowa zewn. 400zł. Tak, takie tłumaczone przez Ciebie chyba;) Gdyby było oficjalne tłumaczenie to dostępne byłoby w dziale Support firmy Panasonic, a tam polskiego nie ma. A od takiego samozwańczego tłumaczenia to ja już wolę oryginalna wersje angielską, bo już się w życiu zbyt dużo "kwiatków" naoglądałem wynikających z tłumaczenia ala google translator. Co do modułu internetowego to rzeczywiście mam wszystko po polsku - nawet sterowanie ostatnio zaktualizowali na polski, ale to zupełnie inna firma, która obsługuje nie tylko Panasonica, ale również wiele innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 05.03.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Bzdury piszesz niczego nie tłumaczyłem mam to w pdf od zawsze nawet chyba Arturowi wysłałem choć kupił u konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Bzdury piszesz niczego nie tłumaczyłem mam to w pdf od zawsze nawet chyba Arturowi wysłałem choć kupił u konkurencji To był żart - chyba nie załapałeś Od zawsze to możesz i mieć, ale to nie jest oficjalne tłumaczenie, a o to mi się rozchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 05.03.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jest to instrukcja z zastrzeżonymi znakami towarowymi P spisem modeli których dotyczy itp. nie jakieś pokątne tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jest to instrukcja z zastrzeżonymi znakami towarowymi P spisem modeli których dotyczy itp. nie jakieś pokątne tłumaczenie To dlaczego nie ma jej na oficjalnej stronie Panasonic:confused: A w 17-stu innych językach jest:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.03.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 To dlaczego nie ma jej na oficjalnej stronie Panasonic:confused: A w 17-stu innych językach jest:o Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ............................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Tego nie wiem. Natomiast wydaje mi się, że sprzedawanie produktu bez polskiej instrukcji na terenie PL jest niezgodne z prawem. Instrukcja jest dostępna w 17 językach, ale polskiego wśród nich nie ma:( Swego czasu instrukcję ściągnąłem gdzieś z neta,po polsku,mkm także mi przysłał,porównywałem sobie to było to samo. Teraz przeglądam net i znikło Na stronie Panasonica nie ma instrukcji. Podaj maila to prześlę Ci Edytowane 5 Marca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Adres poszedł na priv, choć po zdjęciu widzę, że nie mam mojego modelu, ale i tak prześlij - z ciekawości zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 05.03.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Adres poszedł na priv, choć po zdjęciu widzę, że nie mam mojego modelu, ale i tak prześlij - z ciekawości zobaczę masz chłodzenie ? to jest osobna instr. do SXC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.03.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 masz chłodzenie ? to jest osobna instr. do SXC Tak. Moja jednostka to WH-SXC09D3E8 Instrukcja, którą dostałem od Arturo rzeczywiście wygląda na "oryginalną", tym bardziej się dziwie, że nie występuje na oficjalnej stronie producenta. Ale ja poszukuję instrukcji w wersji pełnej tej 80 stron, ta od Arturo to taka "quick guide" - 12 stron. Jeżeli posiadasz tą pełną w polskiej wersji językowej to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 05.03.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 80 str. to nie instrukcja dla użytkownika chyba że chcesz się zająć montażem i serwisem... Połowa z tych 12 stron to bzdury z cyklu "nie wkładaj gwoździa do gniazdka" tak że chyba prosta obsługa.A tak z ciekawości zamierzasz na wiosnę przeprowadzić remont generalny pompy że potrzebujesz "serwisówkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts