Liwko 28.09.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 powiedz mi, czy nastawiając na sterowniku pompy start TANK 13.00 -i OFF TANK 15.00 muszę dodatkowo zaznaczyć ON HEAT 15.00 i OFF HEAT dnia następnego 13.00 ? pozdrawiam, Artur U mnie możesz ustawić dla każdego dnia inaczej. U ciebie pewnie też. Musisz ustawić dla każdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 28.09.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 powiedz mi, czy nastawiając na sterowniku pompy start TANK 13.00 -i OFF TANK 15.00 muszę dodatkowo zaznaczyć ON HEAT 15.00 i OFF HEAT dnia następnego 13.00 ? pozdrawiam, Artur Tak i Nie:) Musisz zaprogramować mu scenariusz pracy. Możesz skopiować dany scenariusz na wszystkie lub wybrane dni tygodnia. W fabrycznym sterowniku możesz zaprogramować 6 punktów pracy, gdzie każdy nowy punkt kończy działanie poprzedniego, czyli jak o 13 dasz TANK ON to o 15 dajesz HEAT ON i sterownik już wie, że ma zakończyć grzanie CWU i rozpocząć grzanie CO. Ja u siebie robię to na oprogramowaniu IntesisHome, przez moduł WiFi, więc wszystko jest prościej, czytelniej i na laptopie;) No i mam sporo funkcji, które w fabrycznym sterowaniu Panasa w ogóle nie są dostępne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fam13 30.09.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Witam,ale przecież bytowy prąd jest wtedy o dużo droższy,czy to w całości wyjdzie taniej ?Zobaczę na własnej skórze jak mi zamontują pompę PWi będę grzał .Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.09.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Witam, ale przecież bytowy prąd jest wtedy o dużo droższy, czy to w całości wyjdzie taniej ? Zobaczę na własnej skórze jak mi zamontują pompę PW i będę grzał .Pozdrawiam Jacek Wiele razy o tym było. Nawet gdybym nie miał PC to i tak dwie taryfy wychodzą u mnie około 20% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2req 30.09.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 ja się dałem przekonać i przechodzę na G12W (Łódź teren), u mnie nie mowy mowy aby nie było oszczędności gdy dodatkowo będę używał pieca do wypału ceramiki (11KW) pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.09.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wiele razy o tym było. Nawet gdybym nie miał PC to i tak dwie taryfy wychodzą u mnie około 20% taniej. U mnie podobnie - bez PC i tak jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniof 01.10.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 :Witam, Pytanie do ludzi, którzy budowali/budują nowy budynek z ogrzewaniem pompom ciepła: Czy rezygnowaliście z komina w kotłowni jeśli był on przewidziany jedynie do pieca CO. ?? Poszukuję również sprawdzonego i solidnego instalatora z okolic Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.10.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 :Witam, Pytanie do ludzi, którzy budowali/budują nowy budynek z ogrzewaniem pompom ciepła: Czy rezygnowaliście z komina w kotłowni jeśli był on przewidziany jedynie do pieca CO. ?? Poszukuję również sprawdzonego i solidnego instalatora z okolic Szczecina Ja jeden komin wywaliłem. Dzisiaj zrobiłbym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.10.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 :Witam, Pytanie do ludzi, którzy budowali/budują nowy budynek z ogrzewaniem pompom ciepła: Czy rezygnowaliście z komina w kotłowni jeśli był on przewidziany jedynie do pieca CO. ?? Poszukuję również sprawdzonego i solidnego instalatora z okolic Szczecina U mnie nie ma żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 01.10.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja też zrezygnowałem z kominów. A teraz zastanawiam się czy to na pewno był dobry pomysł przy powietrznej PC, i jak będzie wyglądała sytuacja przy -20:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 01.10.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja też zrezygnowałem z kominów. A teraz zastanawiam się czy to na pewno był dobry pomysł przy powietrznej PC, i jak będzie wyglądała sytuacja przy -20:???: U mnie wyglądało nieciekawie, bo okazało się, że zbyt wysoko ustawiłem krzywą grzewczą i prawie rodzinkę ugotowałem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 01.10.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 ja się dałem przekonać i przechodzę na G12W (Łódź teren), u mnie nie mowy mowy aby nie było oszczędności gdy dodatkowo będę używał pieca do wypału ceramiki (11KW) pozdrawiam, Artur Dziś podpisałem umowę z DUONEM na g12w, powinno wyjść dobrze. Zdam relację zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 01.10.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 jak tam ludki z gornego slaska? taryfy pozmieniane? ja wlasnie wyslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 01.10.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 jak tam ludki z gornego slaska? taryfy pozmieniane? ja wlasnie wyslalem ani mi nie przypominaj, byłem w lokalnym POK i się dowiedziałem, że na pewno się pomyliłem, bo panie nic nie wiedzą żeby taka taryfa była, że jest ale w innych rejonach i że ona nie ma nic na poczcie żeby były jakieś zmiany. Mniej więcej w tym tonie. W końcu dała druk, w którym w rubryce "inne" zaznaczyłem że chcę zmienić na G12w i od razu przez ebok wysłałem skargę na obsługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniof 01.10.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 U mnie nie ma żadnego też bym tak chciał, tylko trzeba żonę przekonać do rezygnacji z kominka. Ja zamiast tego wolałbym solidne akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja zamiast tego wolałbym solidne akwarium A jak ładnie by wyglądało, gdyby stało na kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 02.10.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 jak tam ludki z gornego slaska? taryfy pozmieniane? ja wlasnie wyslalem na jaka taryfe zmieniles? bo nie jestem w temacie tauron przygotowal cos ciekawego na gorny slask dla PC ? btw. jestem wreszcie posiadaczem PC od paru dni i domek juz sie grzeje. pompa to nowy model Panasonic 9kW 3-fazowa serii F. jakbys ktos mial jakies pytania odnosnie pompy lub instalatora to sluze pomoca. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniof 02.10.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Zbieram oferty na pompę ciepła i większość instalatorów proponuje Panasonica.Pytanie czy rzeczywiście są one najlepsze, czy warto zainteresować się również innymi markami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 02.10.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 jesli chodzi o stosunek cena/jakosc to chyba jest najlepszy ale na pewno sa tez inne pompy warte uwagi. podobna polka cenowa to atlantic tez dobry i np. drozszy daikin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.10.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 flisiu dobrze mówijeśli chodzi o kominki- niby niepotrzebny no ale jak putin urerguluje nasze źycie to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts