Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiedz mi, czy nastawiając na sterowniku pompy start TANK 13.00 -i OFF TANK 15.00 muszę dodatkowo zaznaczyć ON HEAT 15.00 i OFF HEAT dnia następnego 13.00 ?

pozdrawiam, Artur

Tak i Nie:)

Musisz zaprogramować mu scenariusz pracy. Możesz skopiować dany scenariusz na wszystkie lub wybrane dni tygodnia. W fabrycznym sterowniku możesz zaprogramować 6 punktów pracy, gdzie każdy nowy punkt kończy działanie poprzedniego, czyli jak o 13 dasz TANK ON to o 15 dajesz HEAT ON i sterownik już wie, że ma zakończyć grzanie CWU i rozpocząć grzanie CO.

Ja u siebie robię to na oprogramowaniu IntesisHome, przez moduł WiFi, więc wszystko jest prościej, czytelniej i na laptopie;) No i mam sporo funkcji, które w fabrycznym sterowaniu Panasa w ogóle nie są dostępne:)

:Witam,

Pytanie do ludzi, którzy budowali/budują nowy budynek z ogrzewaniem pompom ciepła: Czy rezygnowaliście z komina w kotłowni jeśli był on przewidziany jedynie do pieca CO. ??

Poszukuję również sprawdzonego i solidnego instalatora z okolic Szczecina :)

Ja jeden komin wywaliłem. Dzisiaj zrobiłbym to samo.

:Witam,

Pytanie do ludzi, którzy budowali/budują nowy budynek z ogrzewaniem pompom ciepła: Czy rezygnowaliście z komina w kotłowni jeśli był on przewidziany jedynie do pieca CO. ??

Poszukuję również sprawdzonego i solidnego instalatora z okolic Szczecina :)

U mnie nie ma żadnego

Ja też zrezygnowałem z kominów. A teraz zastanawiam się czy to na pewno był dobry pomysł przy powietrznej PC, i jak będzie wyglądała sytuacja przy -20:???:

U mnie wyglądało nieciekawie, bo okazało się, że zbyt wysoko ustawiłem krzywą grzewczą i prawie rodzinkę ugotowałem:D

Gość tymczasowy19
jak tam ludki z gornego slaska? taryfy pozmieniane? :D ja wlasnie wyslalem

ani mi nie przypominaj, byłem w lokalnym POK i się dowiedziałem, że na pewno się pomyliłem, bo panie nic nie wiedzą żeby taka taryfa była, że jest ale w innych rejonach i że ona nie ma nic na poczcie żeby były jakieś zmiany. Mniej więcej w tym tonie. W końcu dała druk, w którym w rubryce "inne" zaznaczyłem że chcę zmienić na G12w :p

i od razu przez ebok wysłałem skargę na obsługę :p

jak tam ludki z gornego slaska? taryfy pozmieniane? :D ja wlasnie wyslalem

na jaka taryfe zmieniles? bo nie jestem w temacie :) tauron przygotowal cos ciekawego na gorny slask dla PC ? :p

btw. jestem wreszcie posiadaczem PC od paru dni i domek juz sie grzeje. pompa to nowy model Panasonic 9kW 3-fazowa serii F. jakbys ktos mial jakies pytania odnosnie pompy lub instalatora to sluze pomoca. pozdro!