zieli 12.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 szukam użytkowników pompy ATLANTIC Excelia Tri 11kWchciałem dowiedzieć się czy są jakieś problemy z nią i jak się spisuje to cudo no i ogólnie wszystkie uwagi na jej temata może są jacyś użytkownicy z Kujawsko-Pomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) A jak sie umówiła z serwisem .Czy to oni mieli ją nekać czy ona ich. A jakie cisnienie sprawdzają u ciebie? Wynika z tego ,że konserwowane Mitsubishi jest leprze od zaniedbanego Fujitsu. Ciekawe czy w przeciwnym wypadku Mitsubishi uznałoby gwarancję? dziwne podejście... nie traktuje tego jako nekania. Mam wpisane w gwarancji producenta że warunkiem 5 letniej gwarancji jest wykonanie przegladów serwisowych i chyba logiczne że jak nie zrobie to tracę gwarancję, poza tym przypuszczam że wydajność i zywotność nie czyszczonego urząedzenia spada. A kolezanka stwierdziła że sama będzie czyścić w ramach oszczędności i odmówiła przeglądów... Nie powiedzialam zatem że Fujitsu zrobiło źle tylko moja znajoma która chciala zaoszczedzić. Dla własnego świetego spokoju będę robiła te przeglady nawet po gwarancji... Edytowane 12 Lutego 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.02.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o przeglądy drogi hydrauli to sprzedając komuś pompę wypadało by umieścić w umowie warunki i koszty serwisu Jeżeli klient wyraża chęć przeglądów serwisowych w okresie gwarancyjnym to instalator powinien zawsze skontaktować się z użytkownikiem np w październiku i umówić się na przegląd takowego urządzenia Wydaje mi się że to powinno być w interesie instalatora dbanie o zadowolonego klienta i jego urządzenie:) Jeżeli klient jest zadowolony to Masz więcej klientów Co do pomp ciepła to ja mam zaufanie do trzech produktów ME, Atlantic i trochę do Panasonica ( mam nadzieje że tym razem dystrybutor na Polskę okaże się solidny ). A wybierając którąś z tych trzech przy dobrze zrobionej instalacji w domu zawsze będziemy zadowoleni A tak dodatkowo zadam pytanie jak będzie się zachowywać pompa ciepła jeżeli będziemy mieli temperaturę zasilania podłogówki na 28 stopni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Miki dokladni było tak jak piszesz. Podpisałam umowę i to dystrybutor pamieta kiedy do mnie zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Miki dokladni było tak jak piszesz. Podpisałam umowę i to dystrybutor pamieta kiedy do mnie zadzwonić Ja mam ponad 1000 urządzeń zamontowanych u klientów. Głównie kotłów .Nie uważam żeby wiązanie klienta umową było konieczne. Mam kilka takich umów , ale uważam to za naciąganie. Jest wielu kolegów serwisantów którzy mogą pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A tak dodatkowo zadam pytanie jak będzie się zachowywać pompa ciepła jeżeli będziemy mieli temperaturę zasilania podłogówki na 28 stopni ??? Jak pompa cyrkulacyjna będzie dobrze dobrana do oporów instalacji będzie tania w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hydruli zamontowales 1000 urządzeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hydruli zamontowales 1000 urządzeń ? Kotły gazowe i olejowe.Był czas .że rocznie szło 100 szt z montażem. A firma działa 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 jeśli spojrzec na Twojego emaila i wpisać go w googlach to wyskakuje firma sanit.fir.pl W galerii widzę gościa na tle hydroforów do wody, który na pierwszy żut oka nie wygląda by miał firme od lat 20, co więcej jest info że firma ma 9 letnie doświadczenie w montazu kotłów centralnego ogrzewania. No to jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 12.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mnie się nie chce szpiegować ,ale się założę ,że ktoś kiedyś wyszpieguje ,że ana-76 ma coś wspólnego ze sprzedażą Zubadana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mnie się nie chce szpiegować ,ale się założę ,że ktoś kiedyś wyszpieguje ,że ana-76 ma coś wspólnego ze sprzedażą Zubadana hahah a to akurat wyszło przez przypadek, bo jeśli ktoś piszę że jest super fachowcem i sprzedaje w 1000, podaje email firmowy, to zwyczajnie byłam ciekawa co to za firma ot babska ciekawość.... A to że sprzedaje to przecież mówiłam że tak i rabaty daje hahhahaah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 13.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Ja mam Excelie 14 kW, ale za dużo nie powiem, bo mam od 1,5 miesiąca.Teraz zużywa nawet do 100 kWh na dobę (o zgrozo) a na parterze w domu 14 stopni jest (budynek jest wykańczany) czasem mniej, na piętrze mam z 18-19 (nie wiem dokładnie bo tam nie mam termometru, na moje oko mam zamarzniętą część instalacji CO jeden z dwóch rozdzielaczy na parterze jest permanentnie zimny od tygodnia). Pytanie mam do instalatorów albo dłuższych używaczy Atlantica/Fujitsu TRI, czy to jerst normalne że pompa ma ustalone temperature zasilania podłogówki na poziomie 50 C (w domu jest 12C ustawione 14 więc pompa chce osiągnąć zakładaną temp.) a osiąga 36-37 stopni i nijak nie może dobić do tych 50 (wcześniej dobijała, ale zmieniłem parametry włączania grzałek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 13.02.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kolejny, jeden z niewielu na tym forum prawdziwy użytkownik ? Pewnie to nie ma prawa niczego grzać w tych temperaturach,niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 13.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Oj tomek, a może po prostu kolejny uzytkownik, któremu coś ktoś źle zrobił, skoro ma jeden rozdzielacz zimny to znaczy że coś jest nie tak. Już ci pisałem i napiszę jeszcze raz, wpadnij do mnie na weekend (tylko weź skrzynkę piwa) to zobaczysz że w dobrze wykonanej instalacji to DZIAŁA i to bez grzałek. Do Kasia &krzysiekExcelie 14kW to pewnie z 4kWh, czyli wychodzi na to że cały czas chodzi sprężarka 24*4=96. Na pewno masz coś nie tak Edytowane 13 Lutego 2012 przez 1igor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
primi 13.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Oj tomek, a może po prostu kolejny uzytkownik, któremu coś ktoś źle zrobił, skoro ma jeden rozdzielacz zimny to znaczy że coś jest nie tak. Już ci pisałem i napiszę jeszcze raz, wpadnij do mnie na weekend (tylko weź skrzynkę piwa) to zobaczysz że w dobrze wykonanej instalacji to DZIAŁA i to bez grzałek. Dobry pomysł na small business dla niedowiarków;) W programie weekend z prezentacją PC, spożywanie piwka przy sterowniku, nocleg przy liczniku energii elektrycznej, poszukiwanie załączonych grzałek przy temp poniżej -15 Kasia&Krzysiek, może zapowietrzone jest, a nie zamarznięte. Trzeba szukać bo coś jest nie tak z tym rozdzielaczem. IMO zużycie 100kW na dobę przy nowym budynku przy ostatnich mrozach nie jest wcale jakimś mega rekordem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 13.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 primi 100 kWh ale przy 14 stopniach w domu - to jest raczej rekord, co do biznesu, hmm, trzeba spróbować - kto się pisze kto pierwszy na weekend pierwsza osoba gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 13.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 PANASONIC AQUAREA 7 kW czy ktos tutaj posiada, moze jakies opinie ?? cene ma dosyc zadowalajaca, ładowac sie w ta pompe ?? dom okolo 110m2 - wszedzie podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bchmielecki 13.02.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Na taki dom dałbym PCi glikol/woda 10kW (0/35), albo powietrzną 15 kW (+7/35), z tymże jeszcze nie są sprzedawane dobre PCi powietrze/woda, ale pracujemy nad takimi w hubomagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bchmielecki 13.02.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 PCi z grzałkami to; nie PCi tylko kocioł elektryczny ze wspomaganiem pompą ciepła ! A ten temat nie o tym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 13.02.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Na taki dom dałbym PCi glikol/woda 10kW (0/35), albo powietrzną 15 kW (+7/35), z tymże jeszcze nie są sprzedawane dobre PCi powietrze/woda, ale pracujemy nad takimi w hubomagu 10kW do domu 110m2 ??? i 15kW powietrzna ??? hubomag powiadasz! to na pewno tam zajrzę edit literówka Edytowane 13 Lutego 2012 przez zieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts