bway 30.12.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 w każdym nowym modelu wchodzą pewne nowości, nowe czujniki, nowe agorytmy, fukcje, mysle ze jak za x lat bedziesz chciał kupic swoj sterownik to go dostaniesz mimo x lat nowych sterowników co roku, na tym polega marka CO2 wymaga innych materiałów i min 3x wiekszych cisnien i watpie aby w urzadzeniach domowych były dopuszczone bomby cisnieniowe, predzej w samochodach bedzie niz w domu To nie ja pisałem, że coraz nowsze to coraz lepsze i coraz trwalsze a zdaje się ty ? To przykład, że tak może nie być, wprowadza się konstrukcje pracujące na coraz większych ciśnieniach, te pracujące na CO2 będą wymagały wielokrotnie większych ciśnień...dla ekologii co kilka lat na złom a o skraplacz to nie mnie pytaj a tych co się zmierzą z ich produkcją. Nie chce wymieniać płyty z inwerterem, pytam czy pasują zamiennie bo nie sądzę, by za x lat producent nadal produkował do wszystkich modeli tej samej pompy, które zmienia co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.12.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 w każdym nowym modelu wchodzą pewne nowości, nowe czujniki, nowe agorytmy, fukcje, mysle ze jak za x lat bedziesz chciał kupic swoj sterownik to go dostaniesz mimo x lat nowych sterowników co roku, na tym polega marka CO2 wymaga innych materiałów i min 3x wiekszych cisnien i watpie aby w urzadzeniach domowych były dopuszczone bomby cisnieniowe, predzej w samochodach bedzie niz w domu Sanyo zanim je wykupił Panasonic robiło domowe z czynnikiem CO2 były drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ...czym grzejesz u siebie ?...jak sprawują sie Twoje montaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ...pytanie to dotyczy mkm sikesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.12.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ...czym grzejesz u siebie ? ...jak sprawują sie Twoje montaże? nie mam problemów, nie włóczę się po sądach, większość klientów "z polecenia" w tym kilku pracowników mojego sądu rejonowego więc gdyby było coś nie tak wiedzieliby jak mi zrobić "kuku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 30.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ...masz PC PE? ...jako jedyne źródło? Mam ...piec na ekogroszek/pellet + kominek. Fuj W nowym domu będzie pc pw i zadnego komina, a jedyne palenisko to będzie: grill i ognisko z kielbaskami i zimnym piwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 30.12.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 CO2 wymaga innych materiałów i min 3x wiekszych cisnien i watpie aby w urzadzeniach domowych były dopuszczone bomby cisnieniowe, predzej w samochodach bedzie niz w domu W samochodowych to zdaje się od przyszłego roku obowiązek już będzie CO2 lub drugi czynnik (nie pamiętam nazwy) o niskiej szkodliwości dla atmosfery ale bardzo wysokim sprężu lub wysokiej toksyczności w przypadku pożaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 30.12.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Lepiej sprzedać pompę i kociołek niż tylko jedno z nich .Nawet żabka ma wielosztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 30.12.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Lepiej sprzedać pompę i kociołek niż tylko jedno z nich .Nawet żabka ma wielosztuki. Zwłaszcza jak się jest uznanym producentem kociołków a do pompy można w pakiecie jeszcze ogniwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 nie mam problemów, nie włóczę się po sądach, większość klientów "z polecenia" w tym kilku pracowników mojego sądu rejonowego więc gdyby było coś nie tak wiedzieliby jak mi zrobić "kuku" ... ale czym ogrzewasz u siebie? ... Masz pewnie jakieś doświadczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 30.12.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 JKJ : chlopie jezeli nie wierzysz to odpusc i tyle po co tyle pytan skoro wiele osob Ci pisze jedno a Ty swoje. jak nie wierzysz czy PW dziala to po prostu poszukaj kogos kto ma taki sprzet w twojej okolicy i na wlasne oczy zobacz czy dziala. ja u siebie na budowie co chwile wysluchuje ze ta moja pompa nie da rady pozyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 30.12.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Jesienią był u mnie przedstawiciel z firmy V.....n. Cena za zestaw pompy 5,6kW, zasobnik, montaż itd to 24,500zł. Gdy powiedziałem, że za tą cenę mogę mieć Panasonica 9 kW, stwierdził że Panasonic to niech robi to co wychodzi mu najlepiej, czyli telewizory:D. Pozostawię to bez komentarza. Aha, do ich pompy koniecznie zalecał przynajmniej kominek (tu akurat go rozumiem) W luźnej rozmowie przyznał, że nie ma się co łudzić. Jakakolwiek pompa nie wytrzyma dłużej niż 10-12 lat. Tak są podobno projektowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 JKJ : chlopie jezeli nie wierzysz to odpusc i tyle po co tyle pytan skoro wiele osob Ci pisze jedno a Ty swoje. jak nie wierzysz czy PW dziala to po prostu poszukaj kogos kto ma taki sprzet w twojej okolicy i na wlasne oczy zobacz czy dziala. ja u siebie na budowie co chwile wysluchuje ze ta moja pompa nie da rady pozyjemy zobaczymy ...pytam, szukam bo mymslm ze po to jest to forum! ...moge tez założyć jutro PW i będę zachwycony przez cały rok, ale co pózniej... czekam na użytkowników ponad 5 lat takich urządzeń...ale cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 I ile lat gwarancji masz na wykonanie swojego domku przez fachowcow? taki domek to nie 25000:- Ludzie kupuja uzywane samochody za 60000:- bez gwarancji.... chyba nie jest tak ze nie spia po nocach;) PC moga sie zepsuc... niestety.... statystyki nie pokazuja ze jest inaczej.... ale droga pralka tez sie moze zepsuc.... a to tylko pralka... PC moze warto naprawic... pralka za kilka tys moze byc do wymiany itd. W PC ludze sie ze trzeba bedzie "tylko" wymienic jakis element. Co i tak jest nie fajne .... Trzeba wybrac cos co ma dobra opinie i juz chwile jest na rynku... majac obawy. Ja tak nie zrobilem... ale to inna historia. ...gwarancji od wykonawców mam ustawowo 3 lata, myśle ze w grubszych przypadkach byłaby i dłuższa odpowiedzialność...ale trzeba pilnować, sprawdzać ile sie da! ...samochód używany raczej nie ma gwarancji od wcześniejszego właściciela - jedynie krótka rękojmia ewentualnie - ale tak to jest z używanymi rzeczami - mozna ubezpieczyć auto w ACE i to trochę rozwiązuje sprawę... ...znasz coś co jest na rynku jakiś czas z dobra opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Jesienią był u mnie przedstawiciel z firmy V.....n. Cena za zestaw pompy 5,6kW, zasobnik, montaż itd to 24,500zł. Gdy powiedziałem, że za tą cenę mogę mieć Panasonica 9 kW, stwierdził że Panasonic to niech robi to co wychodzi mu najlepiej, czyli telewizory:D. Pozostawię to bez komentarza. Aha, do ich pompy koniecznie zalecał przynajmniej kominek (tu akurat go rozumiem) W luźnej rozmowie przyznał, że nie ma się co łudzić. Jakakolwiek pompa nie wytrzyma dłużej niż 10-12 lat. Tak są podobno projektowane. ...w rozmowie ze mną tez zalecał drugie zródło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 30.12.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 I ile lat gwarancji masz na wykonanie swojego domku przez fachowcow? taki domek to nie 25000:- Ludzie kupuja uzywane samochody za 60000:- bez gwarancji.... chyba nie jest tak ze nie spia po nocach;) PC moga sie zepsuc... niestety.... statystyki nie pokazuja ze jest inaczej.... ale droga pralka tez sie moze zepsuc.... a to tylko pralka... PC moze warto naprawic... pralka za kilka tys moze byc do wymiany itd. W PC ludze sie ze trzeba bedzie "tylko" wymienic jakis element. Co i tak jest nie fajne .... Trzeba wybrac cos co ma dobra opinie i juz chwile jest na rynku... majac obawy. Ja tak nie zrobilem... ale to inna historia. ...dzisiejsze czasy wymagają by znać sie na wszystkim i we wszystkim byc specjalistą bo każdy chce Cinwcisnac swój produkt - nie zawsze w zgodzie z zapewnieniami ...trzeba zawsze zostawić sobie rezerwę do tego co wciska Ci sprzedawca...i zachować swój rozum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 30.12.2014 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ...pytam, szukam bo mymslm ze po to jest to forum! ...moge tez założyć jutro PW i będę zachwycony przez cały rok, ale co pózniej... czekam na użytkowników ponad 5 lat takich urządzeń...ale cisza Niestety chyba będziesz musiał zaryzykować Porządne pompy PW typu inventer są na rynku dopiero od tych 5 lat, wcześniej były on/off, ale wątpię aby w Polsce było to zjawisko na większa skalę, więc i użytkowników będzie nie za wiele. U mnie grzeje drugi sezon. Są forumowicze którzy zaczynają 3, 4, czy nawet 5-ty sezon, ale dalej nie znajdziesz:no: Więc albo będziesz musiał zaryzykować, albo kociołek i szuflowanie wungla:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 31.12.2014 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Niestety chyba będziesz musiał zaryzykować Porządne pompy PW typu inventer są na rynku dopiero od tych 5 lat, wcześniej były on/off, ale wątpię aby w Polsce było to zjawisko na większa skalę, więc i użytkowników będzie nie za wiele. U mnie grzeje drugi sezon. Są forumowicze którzy zaczynają 3, 4, czy nawet 5-ty sezon, ale dalej nie znajdziesz:no: Więc albo będziesz musiał zaryzykować, albo kociołek i szuflowanie wungla:sick: ...znasz takich, którzy grzeją PW 5-ty sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 31.12.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 W Maju minie 5 lat Z innego forum znam takich co grzeja dluzej nie mniej jak uwzglednimy tez PC on/off ...a jakie doświadczenia, najczęstsze problemy, wymiany, serwis...? ...i jaka PW ogrzewasz jak duży dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.12.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) ...a jakie doświadczenia, najczęstsze problemy, wymiany, serwis...? Masakra,czy podobnie przeżywasz zakup nowego auta a z budowlanych dachówki,okien,kafli,sprzętu kuchennego ? Jeśli tak to współczuję bo pewno żyjesz w wiecznym stresie że coś się może za chwilę popsuć Auto masz z klima,el.szybami,abs ? Serwisujesz je ? Wiesz ile kosztuje naprawa klimy czy turbinki albo filtra cząsteczek ? Nawet nie pytaj bo od razu wyrwiesz sobie wlosy z głowy jak się dowiesz z jakim ryzykiem finasowym wiąże się jazda autem Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts