Budujący Radom 09.02.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witajcie ponownie. Odpowiedzcie mi czy kotłownia 150cmx270cm bo taka własnie jest w projekcie z241 będzie wystarczająca na wszystkie duperele tzn. jednostka wewnętrzna pompy PW. Bojler 300l, rekupertor, rurki , kolanka itp. ? Oraz czy da się równiez wtsawic regalik na weki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jeszcze w razie czego to wyrko Ci się tam zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 09.02.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Mam tak. Jest do d... I popieram Gremlinkę, kurzy się i trzeba wycierać. Teraz też bym ścienne zrobił. Hmm, jak się może kurzyć skoro non stop na tym ręczniki wiszą, są wieszane i ściągane ? Bo chyba głównie do tego to przewidziano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.02.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Hmm, jak się może kurzyć skoro non stop na tym ręczniki wiszą, są wieszane i ściągane ? Bo chyba głównie do tego to przewidziano ? Ta. Jasne. I teraz sobie wyobraź taką sytuację: wchodzi taki jeden do łazienki i przez każde żeberko pieczołowicie przewleka ręczniki. Chyba ze 20 sztuk musiałbym mieć 2-3 żeberka, to tak. A co z resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 09.02.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 OLO zapytaj żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 09.02.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Ta. Jasne. I teraz sobie wyobraź taką sytuację: wchodzi taki jeden do łazienki i przez każde żeberko pieczołowicie przewleka ręczniki. Chyba ze 20 sztuk musiałbym mieć 2-3 żeberka, to tak. A co z resztą? hmm, drabinki to przeważnie mają po kilka sekcji, każda po kilka rurek, jak przez to ręcznik przewieszony to tam chyba nie za wiele kurzu potrafi osiąść, ale może jestem w błędzie. To co, uważasz, że lepiej zainstalować ze 200W kabli/maty pod kaflami lub wyjść z obiegiem podłogówki na ścianę w miejscu, gdzie będzie wieszak ? Zawsze jeszcze można nie białą a w kolorze kurzu albo taką: http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-elektr-drabinka-spie-41x40-i4997099155.html tu się przełoży ręcznik a do wycierania w razie czego niewiele. Edytowane 9 Lutego 2015 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.02.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 hmm, drabinki to przeważnie mają po kilka sekcji, każda po kilka rurek, jak przez to ręcznik przewieszony to tam chyba nie za wiele kurzu potrafi osiąść, ale może jestem w błędzie. Jesteś. Spytaj żony To co, uważasz, że lepiej zainstalować ze 200W kabli/maty pod kaflami lub wyjść z obiegiem podłogówki na ścianę w miejscu, gdzie będzie wieszak ? Chyba tak. albo taką: http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-elektr-drabinka-spie-41x40-i4997099155.html tu się przełoży ręcznik a do wycierania w razie czego niewiele. Jak dla mnie to jest brzydkie jak noc. No ale jest to wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 09.02.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jak dla mnie to jest brzydkie jak noc. No ale jest to wyjście Powiesisz stringi żony to już może tak źle wyglądać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 09.02.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Czy ktoś odpowie na mój wcześniejszy post ale bez głupot? Duża prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.02.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witajcie ponownie. Odpowiedzcie mi czy kotłownia 150cmx270cm bo taka własnie jest w projekcie z241 będzie wystarczająca na wszystkie duperele tzn. jednostka wewnętrzna pompy PW. Bojler 300l, rekupertor, rurki , kolanka itp. ? Oraz czy da się równiez wtsawic regalik na weki? Da się, ja u klienta w kotłowni/pom gospodarczym 115x145 cm zmiesciłem bufor 600l naczynie wzbiorcze 50l, 2 rozdzielacze podłogówki (szafki natynkowe) 1 szafke natynkową na rozdzielacze zwu i cwu, pompa obiegowa i 2 zawory trójdrozne. Regalik od biedy tez by sie zmiescił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 09.02.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Czy ktoś odpowie na mój wcześniejszy post ale bez głupot? Duża prośba. Ja mam kotłownię ok 150x300cm, przygotowaną pod kocioł węglowy, zasobnik wody użytkowej i 2t opału, choć się plany zmieniły i miejsce na opał będzie świeciło pustką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Czy ktoś odpowie na mój wcześniejszy post ale bez głupot? Duża prośba. Przecież Ci odpisałem. Jeszcze w razie czego to wyrko Ci się tam zmieści.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.02.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ale może kolega nie zrozumiał Twojej subtelnej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 09.02.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Hmm, jak się może kurzyć skoro non stop na tym ręczniki wiszą, są wieszane i ściągane ? Bo chyba głównie do tego to przewidziano ? zgadzam sie. mam 2 lazienki, w obu drabinki podpiete pod te same obiegi co podlogowka i jakos nie zauwazylem, by byly tam tony kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujący Radom 09.02.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ale może kolega nie zrozumiał Twojej subtelnej wypowiedzi Zrozumiał, zrozumiał tylko liczył na konkretna informację a podminowany chodzi bo juz na etapie wyboru projektu ma łeb zabity, a to jeszcze nawet łopata nie wbita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 09.02.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Też mam podłogówkę + drabinki.A po co to ścienne robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 09.02.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 A ja nie robię drabinek tylko ścienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misq 09.02.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 d) drabinka wodna wpięta w obieg bez grzałki elektrycznej:). Czy to jest rozwiązanie najkorzystniejsze - nie wiem. zgadzam sie. mam 2 lazienki, w obu drabinki podpiete pod te same obiegi co podlogowka i jakos nie zauwazylem, by byly tam tony kurzu. A czy przy takim rozwiązaniu - drabinki wpięte w obieg całość działa w miarę ok - w końcu zasilanie z pompy o temperaturze 35* sprawi, że taki grzejnik będzie ledwo ciepły. Czy to wystarczy żeby dogrzać łazienkę do tych normowych 24*? Instalator powiedział mi, że prawdopodobnie sama podłogówka nie da radę w łazience i trzeba czymś podciągnąć temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.02.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Też mam podłogówkę + drabinki. A po co to ścienne robicie? No nie muszą wtedy sprzątać, tzn czyścić grzejnika. Czyszczą wtedy tylko drążki na którym suszą ręczniki . Mam drabinkę wpiętą w obieg podłogówki plus grzałka. Drabinkę wybrałem celowo z elementami z prostokątnego kształtownika. Mają mniejszą powierzchnię na której zbiera się kurz. Raz na jakiś czas podczas pucowania łazienki czyści się i grzejnik. Bardziej brudzą się plastikowe elementy grzałki i przewód z wtyczką niż sam grzejnik. W drugiej łazience jest już bez gniazdka i wtyczki, a z podłączeniem bezpośrednim z maskownicą. Nie widać wtedy przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 09.02.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Dobry wieczór, Też mam podłogówkęCzy pokojówkę? A'propos: Kurzy się, kurzy, ale wycieranie drabinek to przecież nie regulacja nachylenia krzywej: to fajna, prosta, szybka robota, po skończeniu której efekt jest natychmiastowy a uśmiech "tamtej pani" - podobno bezcenny . A ja nie robię drabinek tylko ścienne dlatego, że...? Prosimy o rozwinięcie tematu. @Budujący Radom: jednostka wewnętrzna pompy ma ok 60x60 cm, zasobnik 300 l - fi 70, reku szerokość 180 cm (z podłączeniem), wysokość 70, ale jest zawieszony przy suficie, więc obok regału do wyrka spokojnie dokładam laptopa z widokiem na to forum . Uwaga: chwilami może być dość głośno. Z ostatniej chwili: Gdzie suszycie buty, kurtki i rękawiczki po lepieniu bałwana? Serio pytam. Spokojnej nocki, @Tom Edytowane 9 Lutego 2015 przez Tom OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts