M.Krk 11.11.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Skąd wy te ceny macie to ja pojęcia nie mam, mnie PW + 2 zbiorniki i przyłącz kosztowały 27500zł. brutto i kiwałem palcem przy tym ile wlezie bo to wcale nie jest takie mehehe, dodam, że kilka miesięcy szukałem pompy i wykonawcy, oferty mam na pamiątkę tak więc wiem o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 11.11.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 ja też pół Polski obdzwoniłem i PW najtaniej i sensownie to 23tys na gotowo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaś tam ktosik 11.11.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 ja też pół Polski obdzwoniłem i PW najtaniej i sensownie to 23tys na gotowo:( To drogo ? Jaka moc grzewcza w tej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 11.11.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 patrząc na to ,że poniżej 20 tys p-w to dużo ,ale naprawdę obdzwoniłem mnóstwo firm i ceny skakały do 45tys za jakieś niemieckie cudowne pompy:) Ta 23 to Panasonic All in one 7kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keller 11.11.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Witam Mam pompę powietrza p/w w wersji split. Sprężarka znajduje w module wewnętrznym, czyli w domu, w temperaturze +20 oC.Czy w takiej temperaturze musi pracować grzałka karteru sprężarki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 11.11.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 ja też pół Polski obdzwoniłem i PW najtaniej i sensownie to 23tys na gotowo:( ja miałem za 1400zł więcej wycenę na TCap 9kW 1 faza w tej samej cenia zwykły ale 3 fazy za ok 19tys miałem zwykły Panasonic 9kW 1 faza wszystko bez kiwania palcem w bucie z zasobnikiem Galmet Maxi 300L pamiętam, że na forum kilkanaście osób mnie o te wyceny pytało i na pewno dwóch z nich u siebie w regionie miała podobne ceny do 1tys zł więcej czyli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 12.11.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witam, Ja polecam nowość - vitocal 060-A pompa ciepła do cwu. Dla czterosobowej rodziny przygotuje wodę za niecałe 50 PLN. Koszty można dodatkowo zredukować wspomagając jej prace energią z instalacji fotowoltaicznej, dzieki systemowi SG Ready Jeżeli są pytania - chętnie odpowiem. Tak, tak jak sie wszystko przeliczy pod kątem kosztów inwestycyjnych to wychodzi ze najtaniej bedzie w II tar g12w i jeszcze sporo zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgogga 12.11.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Mam pompwę CWU Aristona 80 lody 3,5 godziny przy pełnej wymianie wody w zbiorniku , koszty eksploatacji? Myśle że bewzględnie jest bardziej opłacalna niż wszelkiego typu ogrzewacze wody elektryczne a na pewno przepływowe, pozostaje jeszcze koszt samego urządzenia nie męstwo to tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 14.11.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 ja miałem za 1400zł więcej wycenę na TCap 9kW 1 faza w tej samej cenia zwykły ale 3 fazy za ok 19tys miałem zwykły Panasonic 9kW 1 faza wszystko bez kiwania palcem w bucie z zasobnikiem Galmet Maxi 300L pamiętam, że na forum kilkanaście osób mnie o te wyceny pytało i na pewno dwóch z nich u siebie w regionie miała podobne ceny do 1tys zł więcej czyli można. wcale nie twierdzę ,że nie można wręcz przeciwnie,ale ja szukam firmy z okolicy bo później servis z końca Polski będzie jechał parę dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 14.11.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 ja miałem za 1400zł więcej wycenę na TCap 9kW 1 faza w tej samej cenia zwykły ale 3 fazy za ok 19tys miałem zwykły Panasonic 9kW 1 faza wszystko bez kiwania palcem w bucie z zasobnikiem Galmet Maxi 300L pamiętam, że na forum kilkanaście osób mnie o te wyceny pytało i na pewno dwóch z nich u siebie w regionie miała podobne ceny do 1tys zł więcej czyli można. Zgoda, ale przypadkiem nie miałeś tego montażu z dotacją z WFOŚiGW? Bo to jednak robi sporą różnicę w kosztach całości a nie u każdego przechodzi montaż z dotacją. Ja za zwykłą 9kW 1F z Galmetem płaciłem w czerwcu 23tyś na 8%VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 15.11.2015 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Zgoda, ale przypadkiem nie miałeś tego montażu z dotacją z WFOŚiGW? Bo to jednak robi sporą różnicę w kosztach całości a nie u każdego przechodzi montaż z dotacją. Ja za zwykłą 9kW 1F z Galmetem płaciłem w czerwcu 23tyś na 8%VAT. No bez jaj, nie podaje ludziom ceny z dotacja do porównania Ceny jakie podałem to bez dotacji Z dotacja to było poniżej 18k za cała kotłownie z Galmet maxi300l i 9kw Tcap 1f P.s. Kto Ci PC z Konina montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 15.11.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No bez jaj, nie podaje ludziom ceny z dotacja do porównania Ceny jakie podałem to bez dotacji Z dotacja to było poniżej 18k za cała kotłownie z Galmet maxi300l i 9kw Tcap 1f P.s. Kto Ci PC z Konina montował? Wydawało mi się że 23tys. to już była niezła cena, ale z tym 19 to mnie teraz zagiąłeś. Mi montowała firma V. Jacek K. z Konina. To od nich miałeś tą wycenę na SDC 9kW za 19tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzegus 15.11.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 A jaka pompa powinna być zamontowana w parterowym domu o powierzchni 80 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosik 15.11.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 A jaka pompa powinna być zamontowana w parterowym domu o powierzchni 80 m2 ? O odpowiedniej mocy grzewczej względem obciążenia cieplnego domu a nikt nie jest czarodziejem jaką moc grzewczą potrzebuje TWÓJ dom. Poza tym,czy zapotrzebowanie na ciepło w tym domu każe Ci interesować się pompą ciepła czy stwierdziles ot tak że ma być i już ? Zrób najpierw OZC to sam sobie odpowiesz na swoje i moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 15.11.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 z dotacją z WFOŚiGW? może ktoś podać link do artykułu bo ja szukam i dotacje jakie są to tylko i wyłącznie na instalacje fotowoltaniczne w raz z pompą ciepła ,ale na samą PC nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 15.11.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Jest wątek o dotacjach na pompy ciepla. Ja skorzystałem wraz z dotacją na przydomową oczyszczalnie ścieków. Teraz szukam jakiegoś dofinansowania na wentylacje mechaniczną. W lodzkim słyszałem ze cos takiego bylo... Edytowane 15 Listopada 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 17.11.2015 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 ok dzięki,a jeszcze jedno pytanie mam,co ile cm robiliście podłogówkę? ja planowałem wszędzie co 15cm no i łazienki co 10cm ,ale hydraulik coś bredził ,że jak pompa ciepła ma zasilac to powinno się dac gęściej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 17.11.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 U mnie wykonawca zrobił projekt. U Ciebie chce on to robić na oko, co nie znaczy, że akurat mu się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.11.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 U mnie wykonawca zrobił projekt. U Ciebie chce on to robić na oko, co nie znaczy, że akurat mu się nie uda Przy 10 cm zawsze sie uda, tylko po co przepłacac, bo te 10 cm nie zawsze jest wymagane, ale tego bredzacy instalator nie wie. Wiedział by audytor i projektant gdyby wykonał projekt podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 17.11.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Witam ,jaki koszt u Ciebie takiej instalacji proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts