Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

A dlaczego nie robisz tego za te pieniądze tym ludzią na forum???

Przecież byś się nieopędził od roboty???

Napisz może o tym???

Bo przecież my wszyscy naciągamy a ty jesteś ten uczciwy który to robi 5k taniej :)

Więc proszę cię zrób mi i dla hydrauli masz już 8 DZ od ręki:)

Proszę wszyscy będą Tobie wdzięczni :)

Oczywiście za 3k z materiałem, fakturą, robocizną, dojazdem, koparką i wejściem do budynku no i na końcu z próba szczelności najlepiej 24h i za 1k maks napełni mi to glikolem a w kotłowni zostaw zawory :)

Więc brutto na fakturkę za 4k może być nawet z 100% przedpłatą

Edytowane przez miki121

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A dlaczego nie robisz tego za te pieniądze tym ludzią na forum???

Przecież byś się nieopędził od roboty???

Napisz może o tym???

Bo przecież my wszyscy naciągamy a ty jesteś ten uczciwy który to robi 5k taniej :)

Więc proszę cię zrób mi i dla hydrauli masz już 8 DZ od ręki:)

Proszę wszyscy będą Tobie wdzięczni :)

Oczywiście za 3k z materiałem, fakturą, robocizną, dojazdem, koparką i wejściem do budynku no i na końcu z próba szczelności najlepiej 24h i za 1k maks napełni mi to glikolem a w kotłowni zostaw zawory :)

Więc brutto na fakturkę za 4k może być nawet z 100% przedpłatą

Ja na robotę nie narzekam. Ty masz raptem firmę dwa tygodnie a już doisz ile wlezie.

Ja próbuję wyjaśnić jak to zrobić tanio, tobie to już nie pasi.

Pamiętaj przedsiębiorco, to forum jest po to, by jeden drugiemu pomógł bezinteresownie. Jeżeli szukasz tu klientów, to powinieneś założyć płatny profil.

Piczman np. bez problemu podał w innym temacie przepis na GWC, nie pisał bajek by zaciemnić temat bo sam na tym zarabia. Jak widać są ludzie i ludziska.

Widzę że wiesz więcej o tym ile biorę za co i czy doję czy nie :)

Tęż radzę za darmo i starami się ludzi leczyć z często tanich wspaniałych pomysłów...

A co do cen to piszę że kosztuje to np. 8k ale jeżeli KLIENT CHCE TO ZROBIĆ SAMEMU ZA 3k to z miłą chęcią zrobię mu dobór i wszystko co potrzebuję..

Jeżeli nie widzisz tego co piszę tylko to co chcesz to jesteś niestety ślepy i zapędzony w kierunku że wszyscy to naciągacze..

Nie mam parcia na naciąganie ludzi na brednie takie jak gówniane GWC do reku za naście tysięcy czy inne równie bezsensowne pierdoły.

Ale widzę że Twoje oświecenie już cię przyćmiło :)

Obrażasz innych nieczytając tego ze zrozumieniem..

A jeżeli proszę ciebie abyś to w takim razie zrobił to atakujesz.

bez jaj oboje macie rację

są osoby co same zakombinują

ale są osoby które bez papiera tego nie

dotkną

Masz rację, ale niech wiedzą że to nie czarna magia i ile to powinno kosztować. Jak ktoś chce zarobić na zakopaniu 200m rury na cały miesiąc to jak taką osobę nazwać? Malux20, zarabiasz tyle dziennie?

Więc zgadzasz się, że tak jak GWC tak i DZ poziomy do pompy ciepła jest prosty do zrobienia samemu (mówię o zakopaniu rury)? Jest to proste do zrobienia? Tak czy nie?

Zależy od sposobu i tego jak to chcesz zrobić jeżeli masz kogoś kto ci to dobierze i zrobisz to według tego to jest prostę.

Ja nie nazywam ciebie naciągaczem jak ci to łatwo przychodzi.

A w jednym wypadku i drugim jest to prostę ale nie zawsze opłacalne :)

Gość Arturo72
Więc zgadzasz się, że tak jak GWC tak i DZ poziomy do pompy ciepła jest prosty do zrobienia samemu (mówię o zakopaniu rury)? Jest to proste do zrobienia? Tak czy nie?

Widzę,że ze zgryzoty,że Twoje gruntówki są drogie wypisujesz coraz większe głupoty.

Już Ci pisałem DZ poziome to nie tylko wykopanie i zakopanie ale nawet same wykopy pod 200mb kolektora to jest:

200*1,5*0,6=180m3 ziemii do odkopania i 180m3 ziemii do zakopania.Kopara bierze 80zł/h.

Ile godzin zajmie jej ta robota ?

Mi wykop pod płytę 55m3 zajął 5h...

A gdzie rurki a gdzie glikol a czym sprawdzę ciśnienie a gdzie wejście do domu ?

Tylko nie mów znowu,że mogę szpadlem kopać...

Zależy od sposobu i tego jak to chcesz zrobić jeżeli masz kogoś kto ci to dobierze i zrobisz to według tego to jest prostę.

Ja nie nazywam ciebie naciągaczem jak ci to łatwo przychodzi.

A w jednym wypadku i drugim jest to prostę ale nie zawsze opłacalne :)

No to mam ostatnie pytanie. Można taki kolektor zrobić za 3tyś? Tak czy nie?