miloszenko 08.12.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 czasem w warunkach zabudowy są narzucane zastosowania pomp ciepła a nie gazu jest to przykład z którym ja się mierzyłem przy obsługiwanej inwestycji ze względu na dostęp do instalatorów i serwisu wybrałem polskie pompy polskiego producenta -defro jest to nabytek 2021 więc mogę tylko powiedzieć że jest eko i na razie zarówno ciepło i tanio na pewno bezobsługowo to na 100 procent W mojej ocenie już dawno powinien być zakaz montowania pieca/kotła spalającego paliwo stałe lub gaz. To zawsze jest emisja. Kierunek jest jeden - pompa ciepła wspomagana fotowoltaiką. Po pierwsze realnie obniża potrzeby energetyczne budynku o 1/3, po drugie realnie zużyje mniej bo duży procent energii będzie wytwarzany na miejscu. W momencie pojawienia się bezpośredniej dotacji do magazynów energii nowy budynki będą w ponad 80% niezależne energetycznie. To jedyna rozsądna droga, każda inna to błąd na dziesiątki lat. Każdy chyba widzi co się dzieje z cenami wszystkiego, a zwłaszcza energii, tak więc najlepiej zredukować potrzebę jej kupowania do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 21.08.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Zawsze też można zdecydować się na SPAM. U nas sprawdziły się super także to był doskonały wybór Zdecydowałaś się dorotoko2020, zarejestrowana w roku 2022, na "specjalistów" którzy mają maila na domenie @tlen? Dobre sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts