Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pewnie wielu sie naraze, ale ana duuuzzzzooo wczesniej pisala ze jej M zajmuje sie pompami ;)

czytac uwazniej trzeba ;)

tak czy inaczej podaje wazne dane i nie chwali sie ze za sezon zaplaci za ogrzewanie 500zl- tylko pisze o kwocie 4000 zl

po co ta nagonka po tak dlugim czasie od jej pierwszych postow w temacie o PCi ?????

jak ktos roztropny to w wyszukiwarke wpisze i znajdzie wszystko - odziwo nawet firmy, ktore zajmuja sie PCi, ba napisze wiecej nawet te ktore zajmuja sie klimatyzacja a i te coraz czesciej montuja PCi P-W, wykona kilka telefonow i po sprawie - moze sie myle :bye:

Spadaj naganiaczu.NIe dalej jak kilka dni temu napisałem,że idę o zaklad ,że użytkownik ana-76 okaże się za jakiś czas monterem lub sprzedawcą.Wyczuwam takich naganiaczy przez monitor-wydzielacie specyficzny smród.Moderator za uszustwo ,wproawadzanie innych użytkowników w błąd i namawianie oraz reklamowanie konkretnego produktu powinnien zablokować adres IP komputera i więcej takiego użytkownika nie dopuścić do tego forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z natury jestem życzliwa ale nie cierpie hamstwa, pal**cie!!!!!! Ludziom sflustrowanym strasznie ciężko żyć... Od dluższego czasu czytam Twoje wypociny 1482 postów (!) ile w nich jadu, ubliżania, oczerniania, rozumiem że potrzebujesz wyładowac swoje emocje, a jak się jest anonimowym łatwiej kogoś opluć niż podczas spotkania twarzą w twarz. Idę o zakład że w realu jesteś mniej wylewny... bo tylko ludzie zakompleksieni leczą swoje ego w internecie tak jak ty na muratorze. I masz racje żadna z ciebie elita...

Gdybyś d**ku zauważył na frum piszę od ponad dwóch lat, wymieniam doświadczenia w różnych wątkach. Tak jak kilkakrotnie pomogłam komuś kupić dużo taniej woodentica, starą cegłe, uczuliłam na ekipy ikea tak opwiadam o zubadanie. Dlaczego? bo mam coś w tych tematach do powiedzenia w odróżnieniu do Ciebie, mam je w domu i używam. Krytykańcie od siedmiu boleści... Nigdy też nie reklamowałam firmy męża na forum... tak się sklada że nie ma monoplolu na zubadany w Polsce i nie jest jedynym autoryzowanym punktem serwisowym ME. Kolega z forum który był u mnie na dzień dobry dowiedział się że cały system w domu robiła firma męża i nikt go nie ściemniał, dlaczego? żeby byc fer. tylko nie wiem czy to pojęcie dla ciebie jest znajome) Każdy z nas ma (powinien) mieć własny rozum i przeanalizować fakty, wszystkie za i przeciw i wybrać to co dla niego najlepsze. Dlaczego zachwalam zubadana i mitsubischi ? Bo to jedyna firma która zapewnia (i u mnie tak jest) że zubadan może pracować JAKO JEDYNE ŹRÓDŁO GRZANIA BEZ DODATKOWYCH GRZAŁEK, nie tak jak inni asekuracyjnie mówią że dobrze by było gdyby ktoś miał jeszcze inne wspomagające źródlo, a dotego dowalają jeszcze trzy grzały 3, 6 i 9kW. W odróżnieniu od innych użytkowników PC nie pisałam że za pierwszy sezon grzania zapłaciliśmy 500 czy 800zł, pisałam wyraźnie że za ubiegły sezon w którym dom się wygrzewał i poniekąd suszył bo wykańczany był tuż przed wprowadzeniem zapłaciliśmy 4000 a temperatura w domu była taką jaką lubimy czyli 22,5-25. Więc żadna to reklama a przedstawienie faktów. Do czytającego natomiast należy analizowanie i dokonanie takiego wyboru jaki według niego jest słuszny.

pewnie wielu sie naraze, ale ana duuuzzzzooo wczesniej pisala ze jej M zajmuje sie pompami ;)

czytac uwazniej trzeba ;)

tak czy inaczej podaje wazne dane i nie chwali sie ze za sezon zaplaci za ogrzewanie 500zl- tylko pisze o kwocie 4000 zl

po co ta nagonka po tak dlugim czasie od jej pierwszych postow w temacie o PCi ?????

jak ktos roztropny to w wyszukiwarke wpisze i znajdzie wszystko - odziwo nawet firmy, ktore zajmuja sie PCi, ba napisze wiecej nawet te ktore zajmuja sie klimatyzacja a i te coraz czesciej montuja PCi P-W, wykona kilka telefonow i po sprawie - moze sie myle :bye:

\Dlaczego? odpowiedź jest prosta jak ktos jest niewygodny należy mu zamknąć usta... i o ile cenie wiele osób na tym forum za wiedzę to nie przemawia do mnie argument że nie proponuje klientowi dobrego urządzenia tyko dlatego że jest droższe...w obawie że pójdzie do konkurencji i ja nie zarobie kilku stówek. Więc lepiej sprzedać coś gorszego i mieć te kilka stówek,a klient... no cóż jego wybór, ale czy oby napewno? Dzisiaj rozmawiałam z potencjalnymi wykonawcami nawadniania w ogrodzie i w pierwszych słowach usłyszałam z wyżutem 'no ale to drogie materialy' hellooo myśle sobie człowieku pozwól że to ja chcę zdecydować jakie będę miała nawadnianie, bo po licho mi nawadnianie bez sterowania?

napisala sie .......

no napisala .......

nic sobie z tego nie rob :)

t

juz kiedys napisalem jaki kraj tacy ludzie

ja poczytalem dokladnie i wiedzialem ze M montuje PCI - proste dla mnie tylko jedno: fajnie ze ktos ma inna PCi niz ja i opisuje jak to dziala :)

zaproponowalem to juz miki.. zeby po prostu zrobic watek techniczny dt. PCi p-w

a wasze i moje i innych potyczki zostawic w watkach juak bylo :)

mozemy se gdziestam walczyc/spierac sie - ale FM jest potrzebne dla szukajacych wiedzy i danych

Ann a w tym roku pewnie wyjdzie ci 60% kosztów z poprzedniego???

nie wiem zobaczymy, w ubiegłym roku zakończyliśmy sezon 28.04, więc jeszcze trochę czasu jest. Póki co u nas jeszcze noce są na -10, dzisiaj pierwszy raz w ciągu dnia było +3 tak poniżej 0. Na początku lutego ktoś w wątku 'zużycie' zapytał jakie macie zużycie w tym sezonie więc mnie zastanowiło, że u innych sezon grzewczy jest od listopada do lutego a u mnie od października do końca kwietnia:)

nie -wolę forum traktować jako grono ludzi życzliwych -niekoniecznie tylko interesownych

no takie dyskusje są niepotrzebne bo rodzą faktycznie niezamierzone kwasy

gdybyś nie zauważył to do momentu ataku ja również je tak traktowałam :) nikomu niczego nie sprzedawałam. Byłabym nieuczciwa gdybym przytakiwała że atlantic czy ekogroszek jest lepszy

\Dlaczego? odpowiedź jest prosta jak ktos jest niewygodny należy mu zamknąć usta... i o ile cenie wiele osób na tym forum za wiedzę to nie przemawia do mnie argument że nie proponuje klientowi dobrego urządzenia tyko dlatego że jest droższe...w obawie że pójdzie do konkurencji i ja nie zarobie kilku stówek. Więc lepiej sprzedać coś gorszego i mieć te kilka stówek,a klient... no cóż jego wybór, ale czy oby napewno? Dzisiaj rozmawiałam z potencjalnymi wykonawcami nawadniania w ogrodzie i w pierwszych słowach usłyszałam z wyżutem 'no ale to drogie materialy' hellooo myśle sobie człowieku pozwól że to ja chcę zdecydować jakie będę miała nawadnianie, bo po licho mi nawadnianie bez sterowania?

jest dosc pozno - nic se z tego nie rob - zaproponowalem miki zalozenie watku o parametrach technichnych wszyskich urzadzen - PCI P-W - tam trzeba klienta (m.in. mnie) uswiadamiac, - informujac go o wsystkim :)

napisala sie .......

no napisala .......

nic sobie z tego nie rob :)

t

juz kiedys napisalem jaki kraj tacy ludzie

ja poczytalem dokladnie i wiedzialem ze M montuje PCI - proste dla mnie tylko jedno: fajnie ze ktos ma inna PCi niz ja i opisuje jak to dziala :)

zaproponowalem to juz miki.. zeby po prostu zrobic watek techniczny dt. PCi p-w

a wasze i moje i innych potyczki zostawic w watkach juak bylo :)

mozemy se gdziestam walczyc/spierac sie - ale FM jest potrzebne dla szukajacych wiedzy i danych

luzik życie nauczyło mnie że ludzię są różni i większość przy najmniejszej okazji zniszczy Cię bez mrugnięcia oka. Pisałam również że mąż ma w pracy PC PP w systemie kanałowym i sprawdza się świetnie. Teraz budują dwupietrowy budynek biurowo-magazynowy i również będzie PC na dole z kanałówką a na górze z jednostkami podstropowymi. Bardzo chętnie mogę przeanalizować parametry altey bo ostatnio zauważyłam wiele sprzecznąści katalog versus dtrka

QQQQ PROSZĘ CIĘ przestań kiedyś napisałem w formie żartu że już wiadomo dlaczego masz taki edobre rachunki przy daikinie[chodziło o palenie w kominku]

i to było jako szydera z niedowiarków w powietrzną

a ty cały czas to ciągniesz

mam nadzieję że odpokutowałem wykorzystanie twej wiedzy poprzez odpowiedzi na prywatne wiadomości kilkudziesięciu osób i ugoszczenie kilkunastu forumowiczów na budowie

Nie chcę dalej ciągnąć tego tematu ale po raz kolejny się mylisz,gdybyś od razu odpowiedziała normalnie,zapewne znalazłabyś zrozumienie ale posunęłaś się w kłamstwo i oszustwo...

Tego nie lubię,tym bardziej,że ja zapodałem ten cytat i wtedy ja mógłbym wyjść na kłamcę i manipulatora.

Dokładnie. Takim działaniem można jedynie zaszkodzić swoim (przepraszam - Męża) interesom, a można było otwarcie chwalić swój sprzęt to by nie było teraz niedomówień. Naganianie można było z kilometra wyczuć, zwłaszcza jak czytałem chyba dwadzieścia razy z rzędu te magiczne -36 stopni :) i że na pewno żadna inna PC nie da rady w takie mrozy. Nawet sobie pozwoliłem sprawdzić w Googlach ile razy w Polsce i gdzie były notowane takie temperatury :) Mam zaufanie do Mitsubishi, sam do domu szefa kupiłem reku ME z Zymetric-a i teraz będę brał trzy klimy kanałowe, a później zamierzam kupić jeszcze ok. 10 klimatyzatorów kasetonowych i ściennych do firmy, mimo, że są dużo droższe od np. Zibro. Tak przy okazji - M samochody też ma świetne, choć wolę Subaru :)

Jednak w przypadku Zubadana, hmmm.... za te pieniądze gra nie warta świeczki, z powodzeniem przy podobnym albo i takim samym COP-ie da radę również konkurencja nawet w polskim biegunie zimna, o ile moc będzie dobrze dobrana i instalacja prawidłowo wykonana, a że włączy się czasami albo też nigdy grzałka, warte to jest inwestycji w Zubadana ok. 15.000 więcej ?? Sami sobie odpowiedzcie.