MrMatikm 15.01.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam, chciałbym założyć mały alarm w moim domu. Chciałbym aby w nim znalazło się:-jeden czujnik ruchu,-dwa czujniki magnetyczne: jeden na drzwi, jeden na okno (na pozostałych oknach mam rolety)-alarm głośny (wycie-jak najgłośniejsze)-możliwość powiadomienia dwóch osób po włączeniu się alarmu (na komórkę też). Generalnie nie byłby to problem, bo jest dużo takich alarmów trzy w jednym: czujka, alarm, dzwonienie. Problem w tym, że mam kota więc czujka nie może na niego reagować. Nie wiem ile wyniesie koszt czegoś takiego, ale od razu mówię, że proszę jak najtaniej. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 15.01.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 w Poznaniu jest np firma bambini ul. Zawady 29.Wiem, że kiedyś mieli alarmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMatikm 15.01.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 faktycznie fajny sklep,wcześniej go nie znalazłem, a czy mógłby ktoś podać przykładowe elementy tak aby było tak jak podałem wyżej w myślnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 16.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, chciałbym założyć mały alarm w moim domu. Chciałbym aby w nim znalazło się: -jeden czujnik ruchu, - 1 czujka około 50 zł (zmienna czułość tak aby kota nie widziała) -dwa czujniki magnetyczne: jeden na drzwi, jeden na okno (na pozostałych oknach mam rolety) 2 x 50 zł -alarm głośny (wycie-jak najgłośniejsze) około 200 zł -możliwość powiadomienia dwóch osób po włączeniu się alarmu (na komórkę też). centrala około 350 zł \ powiadomienie na telefon sms i dzwonienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMatikm 16.01.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) okej a jeszcze dwa pytania: 1) znalazłem coś takiego: http://www.eltrox.pl/alarm-z-wbudowana-syrena-i-powiadamianiem-tel-p-1059.html, czy istnieje coś takiego podobnego tylko żeby z taką czujką co na zwierzę nie reaguje (proszę o konkretne urządzenie) 2)czym się różnią takie czujniki magnetyczne za 7 zł od takich za 30zł oprócz tego, że te tańsze wyją, a te droższe są do podłączenia do centrali? Edytowane 16 Stycznia 2011 przez MrMatikm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 16.01.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ten alarm co pokazałeś najprawdopodobniej trzeba podłączyć do gniazdka telefonicznego :/ Te za 7 zł to złodziej wsadza w kieszeń i po zabawie bo nie są nigdzie podłączone. Te za 30 podpięte są do centrali i jest jakieś tam prawdopodobieństwo, że dostaniesz info na komórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMatikm 17.01.2011 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 wiem że trzeba podłączyć do gniazdka tel. ale czy znajdzie się takie samo tylko z czujką niereagującą na koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 17.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czujki te z reakcją na ciepło z reguły mają regulację czułości- zmniejszenie czułości sprawi, że i większy pies nie będzie widzialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts