Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały alarm do domu

MrMatikm

Recommended Posts

Witam,

chciałbym założyć mały alarm w moim domu. Chciałbym aby w nim znalazło się:

-jeden czujnik ruchu,

-dwa czujniki magnetyczne: jeden na drzwi, jeden na okno (na pozostałych oknach mam rolety)

-alarm głośny (wycie-jak najgłośniejsze)

-możliwość powiadomienia dwóch osób po włączeniu się alarmu (na komórkę też).

Generalnie nie byłby to problem, bo jest dużo takich alarmów trzy w jednym: czujka, alarm, dzwonienie. Problem w tym, że mam kota więc czujka nie może na niego reagować. Nie wiem ile wyniesie koszt czegoś takiego, ale od razu mówię, że proszę jak najtaniej.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam,

chciałbym założyć mały alarm w moim domu. Chciałbym aby w nim znalazło się:

-jeden czujnik ruchu, - 1 czujka około 50 zł (zmienna czułość tak aby kota nie widziała)

-dwa czujniki magnetyczne: jeden na drzwi, jeden na okno (na pozostałych oknach mam rolety) 2 x 50 zł

-alarm głośny (wycie-jak najgłośniejsze) około 200 zł

-możliwość powiadomienia dwóch osób po włączeniu się alarmu (na komórkę też). centrala około 350 zł \ powiadomienie na telefon sms i dzwonienie

okej a jeszcze dwa pytania:

1) znalazłem coś takiego: http://www.eltrox.pl/alarm-z-wbudowana-syrena-i-powiadamianiem-tel-p-1059.html, czy istnieje coś takiego podobnego tylko żeby z taką czujką co na zwierzę nie reaguje (proszę o konkretne urządzenie)

2)czym się różnią takie czujniki magnetyczne za 7 zł od takich za 30zł oprócz tego, że te tańsze wyją, a te droższe są do podłączenia do centrali?

Edytowane przez MrMatikm