maroo20 16.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 WitamSzukam informacji na temat zastosowania płyt G-K 6,5 mm typ A w łazience. Chcemy położyć gres do połowy wysokości ściany, a następną połowę wyrównać go gresu poprzez przyklejenie lyty G-K (łączenie przykryjemy listwą aluminiową) Ze względu na grubość warstwy płytka + klej zmuszeni jesteśmy użyć płyt 6,5 mm ( przy 9mm może być za grubo). Problem w tym że tego rodzaju płyty występują tylko jako płyty nie impregnowane.Stąd moje pytanie czy ktoś zna sposób na zabezpieczenie zwykłej płyty do zastosowań w łazience?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 16.01.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 U mnie płytki kończą się około 30 cm od sufitu, a dopełnienie to płyta 9mm - wyszło równiutko z powierzchnią płytek. Płytki wydawały się standardowej grubości - jak znajdę jakąś, to sprawdzę ile miała mm, bo kleju nie dawaliśmy jakoś specjalnie grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroo20 16.01.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 ale płyta 9mm też chyba nie występuje w wersji "zielonej"? U mnie płytki kończą się na 130 cm wysokości, reszta to płyta(dwie ściany). Czy zabezpieczaliście jakoś specjalnie płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 16.01.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Daliśmy zwykłą, bo na takiej wysokości raczej nie ma szans na kontakt z wodą, a wentylację mamy mechaniczną. Może farba taka typowo do kuchni i łazienek wystarczy - w końcu ściana może być co najwyżej lekko pochlapana, a nie zalana wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts