ewa 21.08.2002 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Jeszcze nia mam pojęcia. Zwykłe cegły budowlane się nie nadają bo są za kruche i niezbyt ładne. Chcemy uzyskać efekt starości więc najlepsze byłyby cegły rozbiórkowe. Tak szczerze to jeszcze się tym nie martwimy bo oklejanie planujemy na przyszły rok. Postaram się nie zapomnieć o namiarach na firmę od "ciętych" cegieł. Wybór mieli spory. Co prawda napewno wyszłoby drożej niż cięcie we własnym zakresie. Ale może warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2002 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Ewo, a czy można gdzies zobaczyć ich ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 21.08.2002 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Z cegłami to jest tak:z wierzchu jest ładna a po przecięciu środek może mieć gorszy,źle wypalony lub źle wymieszany.Myślę że trzeba szukać cegieł elewacyjnych są lepsze jakościowo a tańsze od klinkieru.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 22.08.2002 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Opal od wczoraj przekopuję stosy folderów w mieszkaniu w poszukiwaniu TEGO jednego.Mario właśnie dlatego, że środek jest gorszy to części zewnętrzne pójdą na ścianę nietynkowaną a wewnętrzne tam gdzie chcę mieć tylko fakturę cegły. W ten sposób z jednej cegły powinny wyjść 2 płytki do salonu i 2 do kuchni. Według mnie spora oszczędność. A cegły klinkierowe są jak na mój gust "za ładne". Chyba, że właśnie robione ze starych cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2002 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 ewo, będziesz malować je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 30.08.2002 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Przepraszam, że długo nie odpowiadałam ale dopiero dzisiaj dorwałam się do komputera. Od strony kuchni płytki planuję malować. Tu pójdą te z wewnątrz cegły więc nie będą miały już oryginalnego wyglądu. Ale po pomalowaniu zostanie faktura cegły co też dobrze wygląda. Poza tym cegły w kuchni i tak trzebaby czymś zaimpregnowć żeby nie łapały różności z powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIK 31.08.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2002 ZAWSZE MOŻNA OBŁOŻYC ZWYKŁĄ ŚCIANĘ PŁYTKAMI KLINKIEROWYMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 02.09.2002 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Kasik no właśnie w tym problem, że jeszcze nie znalazłam płytek klinkierowych które wyglądałyby jak prawdziwa, stara cegła. Gdyby takie były to pewnie nie planowałabym zabawy z cięciem cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2002 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 ewo, a jak własnie z impregnacją tego interesu zamierzasz. nie mam pojęcia , jak czyści się cegly-czy to tradycyjne czy to klinkierowe? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 03.09.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Jest podobno jakiś specjalny środek który zatyka pory cegieł. Przydatny zwłaszcza w kuchni gdzie unosi się więcej różności. Gdzieś o nim czytałam. Niestety w tej chwili jesteśmy w fazie wykończeniowo-przygotowawczej do przeprowadzki więc w domu delikatnie mówiąc Sajgon i nic nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 03.09.2002 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 słuchajcie ludziska a przede wszystkim ludziska z Wrocławia, za tydzień przy ul. Piłsudskiego otwarty zostanie nowy salon meblowy w miejsce benettona. W salonie tym została wybudowana ściana z cegieł wg. proj. mojej połowicy (samochwała, samochwała ) dla mnie bomba ale ja raczej nie jestem obiektywny, myslę jednak że warto tam będzie zajrzeć, moze podsunie Wam jakieś nowe pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2002 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Łatwo Ci powiedzieć. Ja nie jestem z Wrocławia. Czy dysponujesz zdjęciem tego projektu? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.09.2002 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ja też nie. I też proszę o zdjęcie jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIK 04.09.2002 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 A PŁYTKI KLINKIEROWE KORZILIUS-NIEMIECKIE?-STRUKTURALNE, BEZ ZADNYCH SZKLIWIEŃ-WYGLĄDAJĄ NIEŹLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 04.09.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 OK postaram sie pstryknąć jak najszybciej parę fotek i wam podeślę.KASIK A TY ZNOWU KRZYCZYSZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszardtom 04.09.2002 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Wtrącam się. Mam w mieszkaniu! a ściślej w kuchni w bloku ścianę z połówek zwykłych cegieł już od 10 lat. Nic im nie potrzeba. Zrobiłem tak, że wymurowałem ściankę z cegieł zwykłych poprzecinanych w połowie z długiego boku ale murowałem na płask ( brak miejsca - mieszkanie a nie dom ), zrobiłem grube fugi - palcami wygładziłem zaprawę, po wyschnięciu pomalowałem zaprawę pędzlem na odpowiedni kolor, potem wszystko dwa rady lakierem bezbarwnym (półmat) i uzyskałem efekt oczekiwany zarówno przez siebie jak i ze strony totalnie zaskoczonych gości - aplauz (szczery).I nie wyszukuwałem dla efektu (zamierzonego) żadnych "dziwnych" cegieł tylko zwykłe.rysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.09.2002 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Czy mogę zapytać czy to były takie "zwykłe" zwykłe cegły? Te w składach są potwornie kruche i boję się czym wytrzymają cięcie.No i jeszcze czym je ciąłeś? Wystarczy zwykła piła tarczowa na stojaku czy musi być taka opuszczana z góry (taką opinię słyszałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 poza tym, te cegły które ja ostatnio widuję są kruche i mają nieciekawy kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszardtom 05.09.2002 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Były to jak najbardziej zwykłe cegły czerwone ( no może ceglane), jak to mężczyzna o kolorach, tak trochę ale naprawdę niedużo przebrane. Chodziło mi o jak najnaturalniejszy efekt , ale wymyśliłem słowo! I trochę były i są siermiężne.W tym sprawa. CIĘCIE - cieły się naprawdę kiepsko ale miałem tą przewagę nad Wami, że nie budowałem ściany tylko licowałem więc pod spodem jest "masakra" ale co mi tam. W każdym razie nie dawałem ( jednak) żadnych utłuczonych typu 1/3 itp. Acha w swym lenistwie jeszcze ich ponownie nie malowałem i ...nic. Myję, przecieram i stją. Rysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 06.09.2002 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 To pocieszasz mnie bo ostatnio mi wmawiano, że nie da się przeciąć takie zwykłej cegły. A ja się uparłam na taką ścianę i już Oklejanie będziemy robic w przyszłym roku więc może cud się zdarzy i znajdę jakieś lepsze gatunowo ceglaste cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts