dr_au 16.01.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, Sytuacja jest następująca: przez moją działkę przebiega rura doprowadzająca wodę do 2 domów w okolicy. Jeszcze nie wiem, jaki jest tego status prawny, na razie zakładam, że to własność wodociągów. Rura przebiega w odległości około 6-7 metrów od granicy działki. Wolałbym, żeby przebiegała w odległości jakichś 1-2 m. Przesunięcie na koszt wodociągów nie wchodzi w rachubę, więc będę prawdopodobnie musiał zrobić to na własny koszt, z czym wedle mojej wiedzy oznacza to koszt wykonania projektu, realizacji, inwentaryzacji powykonawczej itp. itd. Do przesunięcia jest rura na odcinku około 20-30 m. Czy ktoś ćwiczył tego rodzaju zadanie i wie ile czasu i jakiego rzędu koszty może to pochłonąć? Czy jest to kilka tys., czy też raczej kilkanaście-kilkadziesiąt. Mogę w miarę usytuować dom nie ruszając rury. Po przesunięciu rury działka byłaby jednak bardziej optymalnie wykorzystana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/152408-przesuni%C4%99cie-wodociagu-jaki-koszt-i-czas-realizacji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts